تازهترین آمار گمرک ایران از تجارت خارجی نشان میدهدکه در بهار سال جاری میزان صادرات غیرنفتی ایران بیش از ۱۵ درصد افزایش داشته است. آمار جدید تجارت خارجی ایران در سه ماهه نخست سال جاری منتشر شد که بر این اساس تراز تجارت خارجی کشورمان در سه ماهه نخست با ۳۶۵ میلیون دلار مازاد تراز […]
تازهترین آمار گمرک ایران از تجارت خارجی نشان میدهدکه در بهار سال جاری میزان صادرات غیرنفتی ایران بیش از ۱۵ درصد افزایش داشته است.
آمار جدید تجارت خارجی ایران در سه ماهه نخست سال جاری منتشر شد که بر این اساس تراز تجارت خارجی کشورمان در سه ماهه نخست با ۳۶۵ میلیون دلار مازاد تراز تجاری همراه شد و صادرات غیرنفتی ایران نیز نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۵.۵۸ درصد افزایش یافت.
بر اساس گزارش دفتر فناوری اطلاعات و ارتباطات گمرک ایران، صادرات غیرنفتی ایران در این مدت به ۱۱ میلیارد و ۶۱۸ میلیون دلار رسید که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل به میزان ۱۵.۵۸ درصد افزایش داشت و این در حالی است که سال گذشته در همین مدت ۱۰ میلیار د و ۵۲ میلیون دلار کالا به خارج از کشور صادر شده بود.
همچنین صادرات کالاهای غیرنفتی ایرانی به چین در سه ماهه نخست سالجاری نسبت به سال گذشته ۶.۰۸ درصد افزایش یافته است و به امارات متحده عربی و عراق به ترتیب با افزایش ۴۳.۵۷ درصدی و ۱۰.۰۹ درصدی همراه شد و از سوی دیگر شاهد افت ۱۵.۲۵ درصدی صادرات کشورمان به کره جنوبی بودهایم.
بر اساس این گزارش، طی این مدت میزان صادرات غیرنفتی به افغانستان ۲۱.۹۵ درصد و سایر کشورها ۱۸.۷۷ درصد افزایش داشته است.
بر این اساس، در سه ماهه نخست سالجاری تشریفات گمرکی ۳۶ میلیون و ۲۵۴ هزار تن کالا در گمرکات کشور به صورت الکترونیکی و با کنترل کامل به روش هوشمند انجام شده که از این مقدار هشت میلیون و ۳۷۱ هزار تن سهم واردات و ۲۷ میلیون و ۸۸۳ هزار تن سهم کالاهای صادراتی غیرنفتی بود که با کمک سامانه جامع گمرکی و پنجره واحد تجارت فرامرزی در حال حاضر اطلاعات تمامی کالاهای وارداتی و صادراتی در بانک اطلاعات تجارت خارجی کشور به تفکیک جزییترین اطلاعات ثبت میشود.
واردات
در سه ماهه نخست سالجاری به میزان ۱۱ میلیارد و ۲۵۳ میلیون دلار انواع کالا وارد کشور شد که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل ۲.۷۶ درصد کاهش را نشان میدهد.
عمدهترین کالاهای صادراتی
اقلام عمده صادراتی کشورمان در سه ماهه نخست سال ۱۳۹۷ به ترتیب شامل میعانات گازی به ارزش یک میلیارد و ۵۵۸ میلیون دلار، پروپان مایع شده به ارزش ۵۳۴ میلیون دلار، روغنهای سبک و فرآوردهها بجز بنزین ۴۰۹ میلیون دلار، پلیاتیلن گریدفیلم به ارزش ۳۰۶ میلیون دلار، گازهای نفتی و هیدروکربورهای گازی شکل مایع شده به ارزش ۳۰۴ میلیون دلار بوده است.
اقلام عمده وارداتی
مهمترین اقلام وارداتی ایران نیز در این مدت به ترتیب شامل قطعات منفصله جهت تولید اتومبیل سواری با ۵۴۱ میلیون دلار، ذرت دامی به ارزش ۴۳۶ میلیون دلار، برنج به ارزش ۳۷۵ میلیون دلار، لوبیای سویا به ارزش ۳۷۳ میلیون دلار و گوشی تلفن همراه به ارزش ۱۹۲ میلیون دلار بوده است.
عمدهترین خریداران کالاهای ایرانی
عمدهترین خریداران کالاهای ایرانی در سه ماهه نخست سالجاری به ترتیب شامل چین به ارزش دو میلیارد و ۲۴۵ میلیون دلار، امارات متحده عربی با دو میلیارد و ۱۲۳ میلیون دلار، عراق با یک میلیارد و ۷۶۹ میلیون دلار، افغانستان با ۷۸۸ میلیون دلار و جمهوری کره با ۷۴۸ میلیون دلار و سایر کشورها به ارزش سه میلیارد و ۹۴۴ میلیون دلار بوده است.
کشورهای عمده صادرکننده کالا به ایران
کشورهای عمده صادرکننده کالا به ایران در مدت یادشده به ترتیب شامل کشورهای چین با دو میلیارد و ۹۳۶ میلیون دلار، امارات متحده عربی با یک میلیارد و ۶۹۲ میلیون دلار، جمهوری کره با ۷۱۲ میلیون دلار، آلمان ۵۷۳ میلیون دلار، ترکیه با ۵۵۱ میلیون دلار بوده است.