نابودی ۹۰ درصد پلاکهای دندان با یک مولکول طبیعی
به گزارش واحد علم و فناوری خبرگزاری صبح اقتصاد
وبگاه سایتِکدِیلی در گزارشی آورده است:
این مولکول کمخطر که در برخی سبزیجات یافت میشود، ممکن است روزی به خمیردندان و دهانشویه اضافه شود تا به تمیزی، استحکام و سلامت بیشتر دندانها کمک کند.
عده زیادی از مردم جهان یا مدام با پلاک و پوسیدگی دندان دستوپنجه نرم میکنند یا در مرحلهای از زندگی آن را تجربه خواهند کرد. استفاده از خمیردندان و دهانشویه و مراجعه منظم به دندانپزشک کمککننده است؛ اما هنوز جای پیشرفت و دستیابی به راهحلهای بهتر وجود دارد.” پلاکهای دندان ”
پژوهشگران دانشگاه سیچوان چین و دانشگاه ملی سنگاپور، یک ترکیب طبیعی به نام ۳.۳′- دیایندولیلمتان (۳.۳′-Diindolylmethane)، که به بیسایندول (bisindole) هم معروف است، را شناسایی کردهاند که میتواند لایههای میکروبی (بیوفیلمهای) مسئول پلاک و پوسیدگی دندان را تا ۹۰ درصد کاهش دهد. این ترکیب دارای اثرات ضدسرطانی نیز هست.
دهان انسان محیطی دلخواه برای باکتریهایی مثل اِس. موتانس (عامل اصلی پوسیدگی دندان) فراهم میکند. اِس. موتانس پس از خوردن غذا، در محیط گرم و پر از قند دهان رشد میکند و یک لایه چسبناک میکروبی (بیوفیلم) روی دندانها تشکیل میدهد. این لایه به تجمع پلاک، ساییدگی مینای دندان و ایجاد حفره (پوسیدگی) منجر میشود. در آزمایشهای انجامشده، بیسایندول تا ۹۰ درصد این لایه میکروبی را از بین برد و مانع تکثیر باکتریها شد.
مشخص شده که این مولکول سمیت کمی دارد و در صورت افزودهشدن به خمیردندانها و دهانشویهها، بهداشت دهان و دندان را بهطور چشمگیری بهبود خواهد بخشید.
نتایج این پژوهش در مجله آنتیبیوتیکها/ Antibiotics منتشر شده است.
- منبع خبر : ایرنا