در پی اخبار منتشره از پیروزی جریان اسلامی بر جریان داعشی که بیش از ادعا ریشه صهیونیستی داشت اتفاقات جالب رخ داد که در حد یک مقاله میتوان بدانها پرداخت. این پیروزی کاخ سفید را بقدری عصبانی کرد که در یک واکنش احمقانه عجولانه و بی تدبیری ترامپ اعلام نمود پایتخت اسراییل را به بیت […]
در پی اخبار منتشره از پیروزی جریان اسلامی بر جریان داعشی که بیش از ادعا ریشه صهیونیستی داشت اتفاقات جالب رخ داد که در حد یک مقاله میتوان بدانها پرداخت.
این پیروزی کاخ سفید را بقدری عصبانی کرد که در یک واکنش احمقانه عجولانه و بی تدبیری ترامپ اعلام نمود پایتخت اسراییل را به بیت المقدس انتقال میدهند و این امرآنچنان تحول حیرت انگیزی در افکار عمومی جهانیان فراهم نمود که نقش پر رنگ شده فلسطین در طول این ۷۰ سال و تاثیر انقلاب اسلامی بر این نقش در متحداعلام شدن علیه نظرات ترامپ در اقصی نقاط جهان از کشورهای خاورمیانه تا چین و ژاپن و مالزی و اندونزی تا همه غرب حتی مردم و شهروندان اروپایی آمریکایی را در پی داشت و حتی در فلسطین و بسیار مشهود تر در جریان حماس انقلابی انتفاضه فراهم نمود. حماس مخفف عبارت «حرکه المقاومه الاسلامیه..حماس » است؛ شعار این جنبش در قالب لوگوی آن ترسیم شده؛ تصویر مسجدالاقصی به عنوان نقشه کوچک فلسطین تصور شده است که توسط دو علم که در تصویر، به شکل یک نصف قوس دیده میشود، محافظت می شود . حماس در ۱۵ دسامبر ۱۹۸۷، بیانیه تأسیس خود را منتشر کرد اما جرقههای اولیه شکلگیری آن به دهه چهل قبل از ۲۰۰۰برمیگردد. حوادث متعددی که در پی اشغال فلسطین در سال ۱۹۴۸ و بخصوص بعد از شکست مصر و ناصردر ۱۹۶۷ روی داد، زمینه شکلگیری جنبش حماس را فراهم آورد.
رئیس دفتر سیاسی حماس از تظاهراتها و تمام فعالیتهایی که از پنجشنبه هفته گذشته در اعتراض به تصمیم ترامپ شکل گرفته، قدردانی کرده و گفته است که فلسطین و قدس طی این ۸ روز بار دیگر به مسأله اول و قطب نمای امت اسلام تبدیل و جرقههای انتفاضه ای جدید زده شد.اکنون جایگاه بینالمللی آمریکا و رژیم صهیونیستی دچار تزتزل شده و اینها دیگر جایگاه قبلی خود در اروپا را ندارند. ما در تمام سطوح داخلی، منطقهای و بینالمللی دو هدف داریم:
اولا ناچار کردن دولت آمریکا برای عقبنشینی از تصمیمش علیه قدس، عدم تغییر هویت قدس و عدم تقدیم آن به اشغالگر؛ اصلا اسرائیلی وجودندارد که بخواهد قدس به عنوان پایتخت آن معرفی شود.
و دوما هدف ما ساقط کردن آنچه «معامله قرن» (طرح پیشنهادی رئیسجمهور آمریکا برای صلح فلسطینی-اسرائیلی) نامیده میشود، است.
اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی حماس در سخنان خود در مراسم سیاُمین سالروز تأسیس این جنبش اعلام کرد حماس امتداد طبیعی پروژه مقاومت و ایستادگی در سرزمین فلسطین است. مقاومت فقط برای قدس شکل گرفته و اکنون در شرایطی شبیه به زلزله سیاسی زندگی میکنیم که با تصمیم دونالد ترامپ رئیسجمهور آمریکا علیه قدس به وجود آمده است.
رئیس دفتر سیاسی حماس اعلام کرد تصمیم دولت آمریکا علیه قدس کمتر از بیانیه بالفور انگلیس نیست.
در همین اثناء سردار سرلشکر پاسدار حاج قاسم سلیمانی فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی طی تماس تلفنی با فرماندهی گردانهای شهید عزالدین قسام و فرماندهی سرایا (گردان های جهاد اسلامی) در غزه، آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای پشتیبانی همه جانبه از نیروهای مقاومت اسلامی فلسطین را اعلام کرد. فرمانده نیروی قدس سپاه همچنین بر آمادگی دیگر گروههای جبهه مقاومت در منطقه برای دفاع از مسجد الاقصی تأکید کرد. بلافاصله بعد از انتشار خبر تماس سردار سلیمانی «سرلشکر ابو احمد فواد» معاون جبهه مردمی آزادی بخش فلسطینطی یک مصاحبه رسمی اعلام نمود : «از آن جایی که سردار سلیمانی، خود یک فرمانده میدانی و دارای تجربه است، از مسائل مطرح شده از سوی ایشان حمایت می کنم. اینک جمهوری اسلامی ایران بتواند با نظر اجماع فرماندهان عملیاتی در فلسطین وارد حوزه مستشاری گردیده و مسیر پیروزی سوریه و عراق را در این جغرافیا شبیه ساز و تکرار نماید آرزوی هر آزاده و ضد ظلم و ستمی است که در طول نزدیک به ۷۰ سال بر ملتی مسلمان وستمدیده رفته است.
ما از امام صادق علیه السلام داریم که پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله الطاهرین و المعصومین فرموده باشند:«وَ مَنْ سَمِعَ رَجُلًا یُنَادِی یَا لَلْمُسْلِمِینَ فَلَمْ یُجِبْهُ فَلَیْسَ بِمُسْلِمٍ؛
هر کسی فریاد و استغاثه انسانی را بشنود که مسلمانان را به یاری وکمک می طلبد و به یاری او نرود، مسلمان نیست.» لذا در یک شرایط عقلانی و متناسب شتافتن به مساعدت و کمک عینی و عملی جانا و مالا تکلیف ماست خصوصا اینکه امروز نام قاسم سلیمانی تاثیر بسیار شگرفی در روحیه رزمندگان فلسطینی دراعتلای مقاومت و تاثیر بیشتری در تضعیف روحیه دشممن صهیونیستی خواهد داشت.
حمیدرضا نقاشیان
والسلام