به گزارش واحد اجتماعی خبرگزاری صبح اقتصاد دکتر پیمان عشقی در نشست ویدئوکنفرانسی با خبرنگاران درباره نتایج حاصل از پلاسما درمانی بیماران کرونا، گفت: کارآزمایی اول پلاسمادرمانی به پایان رسید و نتایج خوبی داشت. نتایج بهتر از آن چیزی بود که حدس میزدیم.
وی در توضیح نتایج کارآزمایی پلاسمادرمانی بیماران کرونا افزود: به صورت اجمالی باید بگویم که در این کارآزمایی حدود ۲۰۰ بیمار کرونا تحت پلاسمادرمانی قرار گرفتند و تقریبا این بیماران در سن، نوع بیماری و شدت بیماری مشابه بودند. بر اساس نتایج حاصل شده، مرگ و میر ناشی از کرونا در آن دسته از بیمارانی که پلاسما دریافت کرده بودند، تقریبا ۵۰ درصد کاهش یافت. مدت اقامت در بیمارستان نیز در بیمارانی که تحت پلاسمادرمانی قرار گرفتند، حدود ۳۰ درصد کاهش یافت.
وی همچنین افزود: بیماران بسیار بدحال نیز که دسته دیگری از بیماران بودند و در آی سی یو شرایط ویژهای داشتند، زمانی که پلاسما به موقع و سریع به آنها رسیده بود، میزان مرگ و میرشان حداقل ۵۰ درصد کاهش یافت.
آغاز پلاسمادرمانی بیماران کرونا در استانهای قرمز
مدیرعامل سازمان انتقال خون ادامه داد: در مجموع این آمار برای خود ما امیدوار کننده بود و سبب شد که سازمان انتقال خون کارآزمایی بالینی دوم را مبتنی بر مصرف پلاسما در ۲۴ ساعت اول بستری در بیماران بدحال شروع کند. این کارآزمایی را در استانهای قرمز کرونا، شامل استانهای خوزستان، بندرعباس و سیستان و بلوچستان شروع کردیم و حدود ۶۰ بیمار نیز وارد کارآزمایی شدند.
وی افزود: تفاوت این کارآزمایی با کارآزمایی اول آن است که اکنون پلاسمای بهبودیافتگان کرونا را به میزان کافی در اختیار داریم و در کارآزمایی اول پلاسما این افراد را چندان در اختیار نداشتیم.
دکتر حسن ابوالقاسمی متخصص خون و آنکولوژی اظهار داشت: جمع بندی اطلاعات در ٥٠ مورد بیماران کرونایی بدحال نشان می دهد که ٧٠ درصد این بیماران که اولین تزریق پلاسما آنان کمتر از یک هفته بستری آنها آغاز شد، مداوا شدند.
وی با یادآوری این که تزریق پلاسما هرچه زودتر انجام شود، تاثیر بسیار بهتری دارد، افزود: در بیماران بدحالی که کمتر از یک هفته از بستری شدن آنها، تزریق شروع شد نتیجه خوب بود، اما در بیمارانی که بعد از یک هفته از مدت بستری، این کار شروع شده درصد مداوا چندان مناسب نیست.
این پزشک متخصص یادآور شد: این اطلاعات در اختیار وزارت بهداشت قرار گرفته است، کمیته علمی ستاد ملی کرونا و وزارت بهداشت با توجه به نتایج مقدماتی این طرح تحقیقاتی تصمیم می گیرند که این روش درمانی را آیا ترویج و حمایت کنند.
- منبع خبر : ایسنا