نحوه دریافت و اجرای سفارش فروش مشمولین سهام عدالت ابلاغ شد
سازمان بورس فرم درخواست فروش سهام عدالت و نحوه دریافت و اجرای سفارش فروش مشمولین سهام را به کلیه شرکتهای کارگزاری ابلاغ کرد.
به گزارش پایگاه خبری صبح اقتصاد، مدیریت نظارت بر کارگزاران سازمان بورس فرم درخواست فروش سهام عدالت و نحوه دریافت و اجرای سفارش فروش مشمولین سهام عدالت را به کلیه شرکتهای کارگزاری ابلاغ کرد.
۱٫ موارد زیر در خصوص دریافت و اجرای سفارش فروش مشمول این سهام عدالت به شرح زیر به تصویب رسید:
۱-۱٫ فرم درخواست فروش سهام عدالت و اقرارنامه مشمولین سهام عدالت به پیوست تصویب شد.
۱-۲٫ در خصوص آن دسته از مشمولین سهام عدالت که طبق ماده ۱۶۹ آیین نامه اجرایی آزادسازی سهام عدالت مصوبه شورای عالی بورس احراز هویت شدهاند و سفارش فروش سهام شرکتهای سرمایه پذیر موجود در سبد سهام عدالت را بصورت الکترونیک به کارگزار ارائه کردهاند، نیازی به اخذ سفارش فروش بصورت مکتوب از این دسته مشمولین سهام عدالت نیست.
در این دسته از سفارشات فروش بندهای ۹ گانه مندرج در فرم درخواست فروش سهام عدالت و اقرارنامه باید به مشتری نمایش داده شود و بصورت الکترونیکی به تایید مشتری نیز رسانیده شود.
۱-۳٫ بر اساس اختیارات تفویضی به سازمان بورس بر اساس ماده ۴ دستورالعمل نحوه دریافت و اجرای سفارش مشتریان مشمول سهام عدالت مصوبه شورای عالی بورس سقف تعداد سهام و ارزش ریالی سهام قابل واگذاری از سبد سهام عدالت مشمولین در این مرحله حداکثر ۳۰ درصد تعداد سهام و ارزش ریالی سهام در هر شرکت سرمایه پذیر موضوع سهام عدالت تعیین می شود و در صورت ایجاد پاره سهم، تعداد سهام باید عدد صحیح بالاتر (رند به بالا) در نظر گرفته شود.
۱-۴٫ بورس ها می توانند برای مدت یک هفته معاملات سهام شرکتهای سرمایه پذیر موضوع سبد سهام عدالت از ساعت ۱۲:۴۵ تا ۱۴ را به قیمت پایانی همان روز انجام دهند. این سفارشات که توسط کارگزار وارد سامانه معاملات می شود باید دارای اعتبار روز باشد. در صورت تجمیع سفارش و دارای شرایط واگذاری بصورت بلوک هر نیم ساعت کارگزار می تواند در ساعات معاملاتی بازار با بهترین قیمت درخواستی میانگین قیمت آن لحظه یا حداکثر یک درصد پایینتر، بلوک مربوطه را عرضه کند.
۱-۵٫ چنانچه بخشی از سفارشات تجمیع شده سهام یک شرکت سرمایه پذیر از سبد سهام عدالت در یک روز معاملاتی توسط کارگزار به فروش برسد آن گاه شرکت سپردهگذاری مرکزی مکلف است ابتدا تعداد سهام فروش رفته توسط آن کارگزار را برای مشتریانی که سفارشات آنها نزد کارگزار تجمیع شده بصورت مساوی با رعایت سقف سفارش وی لحاظ کند و سپس باقی مانده سهام را بصورت تصادفی بین مشتریان منظور کرده به گونه ای که برای هر مشتری بیش از یک سهم بطور تصادفی لحاظ نشود.
۱-۶٫ آن دسته از شرکتهای کارگزاری که بر اساس اختیارات محوله به کمیته پایش ریسک بازار بهموجب بند ۴-۴ صورت جلسه ۱۴ مرداد سال ۹۸ هیات مدیره به تشخیص کمیته یادشده به عنوان کارگزاری پرریسک تشخیص داده شوند، مجاز به ارائه خدمت به عنوان کارگزار عامل فروش در خصوص مشمولین سهام عدالت نیستند.