قیمت نفت در معاملات روز جمعه بازار جهانی، تحت تاثیر اختلال تولید در خلیج مکزیکوی آمریکا، افزایش یافت و به روند بهبود از ریزش چشمگیر در ابتدای هفته جاری، ادامه داد.
به گزارش صبح اقتصاد، بهای معاملات نفت برنت با ۳۴ سنت معادل ۰.۵ درصد افزایش، به ۷۲ دلار و ۳۱ سنت در هر بشکه رسید. نفت برنت روز سه شنبه برای نخستین بار از اواخر سال ۲۰۲۱، به زیر ۷۰ دلار در هر بشکه سقوط کرده بود.
بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با ۳۹ سنت معادل ۰.۶ درصد افزایش، به ۶۹ دلار و ۳۶ سنت در هر بشکه رسید.
اگر این روند رشد قیمت حفظ شود، هر دو شاخص می توانند از کاهش هفتگی اجتناب کنند. در سطوح فعلی، نفت برنت حدود ۱.۷ درصد و وست تگزاس اینترمدیت، بیش از ۲ درصد رشد هفتگی نشان می دهد.
تولیدکنندگان نفت آمریکا روز پنج شنبه، برای ازسرگیری فعالیت در خلیج مکزیکو، مشغول ارزیابی خسارت به بار آمده در توفان گرمسیری فرانسین و بررسیهای ایمنی بودند.
تحلیلگران موسسه مالی یو بی اس پیش بینی کردند تولید این منطقه در سپتامبر، بر مبنای ماهانه، ۵۰ هزار بشکه در روز کاهش خواهد یافت اما برآورد تحلیلگران موسسه FGE، بین ۶۰ هزار بشکه تا ۱.۶۹ میلیون بشکه در روز بود. داده های رسمی نشان داد حدود ۴۲ درصد از تولید نفت این منطقه در روز پنج شنبه، تعطیل بود.
در این بین، انتظارات برای رشد تقاضا برای نفت، ضعیف ماند زیرا اوپک و آژانس بین المللی انرژی، در گزارشهای ماهانه اخیر خود، پیش بینی رشد تقاضا را با اشاره به ضعف اقتصادی چین، پایینتر بردند. آمارهای گمرکی چین در روز سه شنبه نشان داد واردات نفت خام به این کشور از ژانویه تا اوت، در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، ۳.۱ درصد کمتر بوده است.
در آمریکا هم نگرانیها نسبت به تقاضای ضعیف، بیشتر شده است. بهای معاملات بنزین هفته جاری در پایینترین حد چند سال گذشته بود که نشان دهنده تقاضای ضعیفتر از حد انتظار در بزرگترین کشور مصرف کننده جهان است.
بر اساس گزارش رویترز، آمار روز چهارشنبه اداره اطلاعات انرژی آمریکا نشان داد ذخایر نفت و سوخت آمریکا، هفته گذشته که تقاضا به شدت کاهش یافت، افزایش داشت.
- منبع خبر : ایسنا