به گزارش واحد اجتماعی خبرگزاری صبح اقتصاد در مهرماه ۱۳۹۵ تعداد معدودی از رسانههای رسمی کشور گزارش دادند که «سیدمحمد امامی» یکی از دو تهیهکننده «سریال شهرزاد» به دلیل دخالتش در پرونده فساد مالی «صندوق ذخیره فرهنگیان» بازداشت شده است. این خبر در رسانههای زیادی بازتاب داده نشد، اما به تدریج در فضای مجازی با پرسش هایی جدی از عوامل سریال شهرزاد مواجه شد که خواستار پاسخگویی آنها درباره شرکت در پروژه ای شده بود که به تدریج ابعاد فساد مالی آن در حال فاش شدن بود.این پرسش های جدی از عوامل سریال شهرزاد که اتفاقا همه شان از سلبریتی های پرسروصدای فضای اجتماعی بودند یا بیپاسخ ماندند یا با جوابهای ضد و نقیض به ابهامات بیشتر افزود.
خیلی زود نمایندگان مجلس بر صحت این خبر صحه گذاشته و بر انجام تحقیق و بررسی و احقاق «حقوق عمومی» ذینفعان از صندوق ذخیره فرهنگیان تاکید کردند.
آن زمان موقع مقدمات ساخت سری دوم سریال شهرزاد بود و خیلی از فعالان اجتماعی خواستار توقف فازهای بعدی پروژه تا زمان تعیین تکلیف منابع مالی مشکوک پروژه شدند؛اما به شکل عجیب و سریعی سریال وارد فاز تولید شد و وقتی هنرمندان و عوامل این سریال، در خصوص نحوه تامین هزینههای سریال «شهرزاد۱» و منابع مالی برای سرمایهگذاری در «شهرزاد۲» مورد پرسش قرار گرفتند، به جز «محمدهادی رضوی» که یکی از دو تهیهکننده شهرزاد۱ – و البته او هم بعدها سکوت اختیار کرد – هیچکس به این سوالات پاسخ نداد!
پاسخها و اظهارات محمدهادی رضوی آنقدر تاملبرانگیز و چالشی بود که باید به آنها اشاره بشود؛ او در بخشی از مصاحبهاش با «خبرگزاری تسنیم» خود را دارای ۶۰درصد از سهام «برند شهرزاد» دانست و گفت به دلیل شبهاتی که وجود دارد، شرعاً از ادامه ساخت این سریال (تولید شهرزاد۲) رضایت ندارد!
همزمان با این اتفاقات و درحالی که سیدمحمد امامی همچنان به اتهام مشارکتش در پرونده فساد مالی صندوق ذخیره فرهنگیان در بازداشت بود، مصاحبهای با «محمدرضا محدث خراسانی»، قائممقام مدیرعامل اسبق صندوق ذخیره فرهنگیان، وضعیت سیدمحمد امامی را کمی روشنتر کرد. این مصاحبه که ابتدا در «خبرگزاری فارس» منتشر شد، حقایقی را در خصوص ارتباط تهیهکننده بازداشتشده سریال شهرزاد و اختلاس از صندوق ذخیره فرهنگیان برملا میکرد.
قائممقام مدیرعامل اسبق صندوق ذخیره فرهنگیان در این مصاحبه در پاسخ به این پرسش که نقش سیدمحمد امامی در تخلفات صندوق ذخیره فرهنگیان چه بوده است، صریحا اعلام کرد: «آقای امامی برای اینکه فیلمی تهیه کند، با آقای شهابالدین غندالی(مدیر عامل سابق صندوق ذخیره فرهنگیان که پس از انتشار خبر اختلاس از این صندوق، بازداشت شد) رابطه ایجاد کرد و از وی بین هزار تا ۱۳۰۰ میلیارد تومان وام با چک گرفته است که بعد نتوانست این مبلغ را برگرداند و الان در زندان به سر میبرد».
قائممقام مدیرعامل اسبق صندوق ذخیره فرهنگیان، همچنین خاطرنشان کرد: «بانکها چنین وامی را نمیدادند و اگر پرداخت میکردند برای هر فرد معادل ۱۵۰ درصد ملک میخواستند؛ این افراد به جاهایی میروند که میتوانند نفوذ کنند؛ آنها اعلام کردند که اگر این فیلم در آینده تولید شد برای نمونه ۲۰درصد به شما سود میدهیم و در قرارداد این طور امضا میکند و بعد وثیقهای نیز ندارند و باید بدانیم فیلم جزو وثیقه نیست. آقای غندالی با چک به آقای امامی وام داده است و بعد امامی نتوانسته است مبلغ را به صندوق برگرداند».
ماجرا اما چندی پیش با دستگیری محمدهادی رضوی تهیهکننده دیگر شهرزاد واضحتر شد.در اولین جلسه رسیدگی به پرونده هادی رضوی، قاضی اسداله مسعودی مقام، قاضی رسیدگی کننده به پرونده در رابطه با اتهامات این متهم گفت: متهم رضوی بیش از ۱۰۷ میلیارد تومان تسهیلات از بانک سرمایه دریافت کرده است. بر اساس کیفرخواست، اتهام متهم رضوی اخلال در نظام اقتصادی با اخذ تسهیلات بانکی از طریق نامشروع است.
همه این اظهارات و مجادلهها که صراحتاً واقعیاتی را در خصوص پشت پرده خصوصیسازی فرهنگی در جمهوری اسلامی، پولشویی از طریق سینما و راه افتادن باندهای مافیایی در عرصه فرهنگ و… روشن میکند، همچنان هیچ عکسالعملی را از سوی فضای رسانهای و فرهنگی سلبریتی محور کشور نداشت. سلبریتیهای بسیار گرانقیمت شهرزاد یا اینکه اصولا اعتنایی به این جریانات نمیکردند و یا اینکه اینگونه پاسخ میدادند که هیچ چیز معلوم نیست و همه اینها شایعات و حرفهایی است که پخش شده است و هیچ کدام در یک دادگاه قضایی حکم نگرفته است.
حالا اما ماجرا تفاوت پیدا کرده است. در یک طرف ماجرا حکم قطعی و تایید شده کسی وجود دارد که حداقل در سری اول سریال منابع مالی سریال را به شیوه ای نامشروع تهیه کرده است و در طرف دیگر سلبریتی هایی وجود دارند که در این پروژه مالی شریک بوده اند و از قرار معلوم مبالغ هنگفتی هم به جیب زده اند. از سر اتفاق سلبریتی های داستان ما همه صفحاتی در فضای مجازی دارند که معمولا با ادعای مبارزه با فساد و حمایت از مردم مشغول غر زدن به بالا تا پایین جامعه ایرانی هستند و حالا دست تقدیر چنان رقم خورده است که مدعیان همیشگی مبارزه با فساد و حمایت از مردم در معرکه ای گیر افتادند که خود و منافع شخصی شان درگیر یک پروژه آلوده شده است. آیا سلبریتی های درگیر در پروژه شهرزاد کماکان سعی می کنند از استراتژی خود را به آن راه زدن و ندیدن ماجرا استفاده کنند تا حافظه معمولا ناپایدار ایرانی این ماجرا را هم فراموش کند و دوباره سریال دیگر و پروژه ای دیگر و دوباره پست اینستاگرامی معترضانه تر و ادعای بیشتر حمایت از حقوق مردم یا اینکه شرافتمندانه پای اشتباه یا حداقل مراقبت نکردن و گوش ندادن به حرفهای ناصحین اجتماعی خود در ان برهه می ایستند و هزینه آن را هم می پردازند؟
تجربه نشان داده است راه اول به واقعیت نزدیک تر است.
- منبع خبر : مهر