بازار ارز امروز به روند کاهشی ادامه داد و تقریبا همه معاملهگران از دلالان و صرافان تا خانهداران و فروشندگان انتظار کاهش بیشتری را دارند.عرضه ارز بیشتر شده و بسیاری خرید را پرریسک میدانند. در حالی که اخبار واصله از ورود بانک مرکزی به بازار از صبح دیروز حکایت دارد و بسیاری از فعالان بازار […]
بازار ارز امروز به روند کاهشی ادامه داد و تقریبا همه معاملهگران از دلالان و صرافان تا خانهداران و فروشندگان انتظار کاهش بیشتری را دارند.عرضه ارز بیشتر شده و بسیاری خرید را پرریسک میدانند.
در حالی که اخبار واصله از ورود بانک مرکزی به بازار از صبح دیروز حکایت دارد و بسیاری از فعالان بازار هم شکسسته شدن نرخ و تداوم کاهش را تایید می کنند، تعداد کمی از دلالان هنوز امیدوارند که کاهش نرخ ناشی ازفضای هیجانی بوده باشد و سود آنها در دو سه روز آینده برگردد. هستند در این میان دلالان قدرتمندی که در حال خرید از مردم عادی هستند و در مقابل برخی دلالان هم که ریسک پذیری پائینی دارند، نگران و مضطرب فقط نظاره گر بازار هستند و نمی دانند که بخرند یا بفروشند. البته تقاضا در بازار به شدت کاهش یافته و بیشتر مردم فروشنده هستند تا خریدار.
هیچ پیش بینی ای نمی توان از روزهای آینده بازار داشت. طبیعت بازار این است که مردم اکنون به این نتیجه رسیده اند که سرمایه گذاری روی دلار دیگر سودآور نیست و هر آنچه که از منابع خرد و کلان در اختیار دارند را باید بفروشند. این باعث می شود که جو به سمت کاهش برود.
اکنون عرضه در بازار ارز نسبت به تقاضای آن افزایش یافته و البته مشخص نیست که دارندگان عمده ارز چه حرکتی را برای ساعات و روزهای آینده پیش بینی کرده اند.
گزارش میدانی حاکی است در فاصله بین میدان فردوسی تا چهارراه استانبول ازدحام جمعیت بسیار بالاست و برخی از افراد نیز از شهرستان خود را به تهران رسانده اند بلکه بتوانند دلارهای خود را با نرخ بالاتری بفروشند. یکی از این افراد گفت: دلالان در بسیاری از شهرهای کشور آنقدر نرخ پائینی را برای خرید دلار از مشتریان عنوان می کنند که قابل تصور نیست. بنابراین بسیاری از مردم از شهرستان ها به تهران آمده اند تا بلکه دلار خود را با نرخ متعادلتری بفروشند.
نکته حائز اهمیت در این میان، گفته برخی معامله گران بازار ارز است که معتقدند حضور بانک مرکزی و واسطه های این بانک از روز گذشته در بازار جو را به سمت کاهش قیمت پیش برده است و بسیاری بر این باورند که این حضور، نرخ را خواهد شکست. به خصوص اینکه از یک جا به بعد با افزایش عرضه ارز در بازار، اگر معتقد به مکانیزم عرضه و تقاضا باشیم، حداقل سرمایه های خرد رغبتی برای ورود و سرمایه گذاری در بازار ارز ندارند و همین امر ، جو هیجانی را برای کاهش قیمت و فروش بیشتر منابع تقویت خواهد کرد اما آنچه مسلم است چهره های نگران بسیاری از افرادی است که تعداد کمی دلار خریده اند و هم اکنون همان سرمایه اندکشان نیز در حال از دست رفتن است.
بررسی های میدانی از ازدحام جمعیت در مقابل بسیاری از خودپردازهای مستقر در بازار ارز حکایت دارد به نحوی که دلالان و خریداران می خواهند پول های ناشی از خرید و فروش دلار از مردم را تسویه کنند. پس ارقام نباید خیلی بالا باشد چرا که سقف انتقال از خودپردازها سه میلیون تومان را تعیین کرده است. که البته با چند کارت بانکی هم انتقال قابل انجام است.
صرافی ها نیز از اعلام نرخ بر روی تابلوهای خود خودداری کرده و به حالت نیمه تعطیل درآمده اند اما تعداد محدودی از آنها که هم اکنون مشغول به کار هستند، نرخ ۱۳۲۰۰ تومانی برای خرید و ۱۳۳۰۰ تومانی برای فروش و در مواردی ۱۰۵۰۰ تومانی برای خرید و ۱۱۲۰۰ برای فروش و حتی ۱۱۹۰۰ تومانی برای خرید و ۱۲۹۹۰ تومانی را برای فروش اعلام می کنند و حتی ۱۲۹۰۰ تومانی برای خرید و ۱۳۱۰۰ تومانی برای فروش است.
اما جو غالب بر صرافی ها، تابلوهای خاموش و «برگه نوشته هایی» مبنی بر اینکه خرید و فروش ارز نداریم است و چهره افراد حاضر در صرافی ها بعضا عصبانی است.
در این میان البته برخی صرافی ها مرجع شده اند و تعداد زیادی از مردم مقابل آنها تجمع کرده و بر روی مانیتورهای مستقر در آنها، نرخ را لحظه ای رصد می کنند.