هدف از اجرای حریم تئاترشهر محدودسازی مزاحمت‌هاست/ حریم شب‌ها بسته می‌شود
هدف از اجرای حریم تئاترشهر محدودسازی مزاحمت‌هاست/ حریم شب‌ها بسته می‌شود
رئیس مجموعه تئاترشهر با اشاره به اجرای پروژه حریم این مجموعه گفت: حریم به‌ معنای بسته‌شدن نیست؛ بلکه باز نگهداشتن فضای شهری با محدودسازی مزاحمت‌هاست تا فعالیت‌های هنری در مجموعه تئاترشهر با سهولت انجام شوند.

هدف از اجرای حریم تئاترشهر محدودسازی مزاحمت‌هاست/ حریم شب‌ها بسته می‌شود

به گزارش واحد فرهنگی خبرگزاری صبح اقتصاد  نشست خبری دست‌اندرکاران پروژه «حریم تئاتر شهر» یکشنبه (۲۳ آذرماه) با حضور کورش سلیمانی رئیس مجموعه، سعید جمشیدی رئیس اداره نظارت بر پروژه‌های عمرانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سروناز امتیازی معمار و طراح حریم حائل مجموعه تئاتر شهر و مجتبی گیویان مسئول رسیدگی به امور حریم مجموعه تئاتر شهر در تالار مشاهیر این مجموعه برگزار شد.

کوروش سلیمانی رئیس مجموعه تئاترشهر با ابراز خوشحالی و قدردانی از همکاران رسانه‌ای و هنرمندان تئاتر اظهارداشت: بازخورد نشست گذشته با اصحاب رسانه، به بهبود کار کمک کرده است و امیدواریم تصمیمات گرفته‌شده با همراهی شهر و مردم منطقه، به ایجاد فضایی روشن‌تر برای تئاتر شهر بینجامد.

وی گفت: هدف اصلی این نشست، روشن‌سازی مرزها و حریم تئاتر شهر برای آگاهی‌بخشی به مخاطبان و رسانه‌ها و استفاده از نظرات و نقدهای هنرمندان به‌ عنوان راهگشاست.

سلیمانی با اشاره به روند پروژه حریم تئاتر شهر افزود: پروژه حریم این مجموعه پیش از این آغاز شده و به عنوان یک میراث فرهنگ هنری مطرح است که مجموعه تئاترشهر باید به نسل‌های آینده منتقل شود.

رییس مجموعه تئاترشهر بیان کرد: در این زمینه، مهم حفظ محتوای فرهنگی مجموعه است و هر کس در این حوزه، خدمت و وظیفه صحیح انجام دهد، کار را بر عهده دارد.

وی با اشاره‌ به آسیب‌های اطراف تئاترشهر اظهارداشت: پروژه حریم با هدف مراقبت و جلوگیری از آسیب‌های فیزیکی و اجتماعی؛ مدیریت ترددهای نامناسب و مزاحمت‌های اطراف از جمله دست‌فروش‌ها و حضور شبانه برخی افراد اجرایی شده است.

اهداف پروژه حریم تئاترشهر

سلیمانی گفت: ایجاد فضای امن برای برگزاری رویدادهای هنری آیینی و سنتی در مرکز شهر، فراهم کردن شرایط برای امنیت و کیفیت رویدادها و جلوگیری از خطرات احتمالی از دیگر اهداف اجرایی این پروژه است تا بتوان رویدادها را به‌ صورت برنامه‌ریزی‌شده برگزار کرد.

رییس مجموعه تئاترشهر تاکید کرد: حریم به‌ معنای بسته‌شدن نیست بلکه باز نگهداشتن فضای شهری با محدودسازی مزاحمت‌هاست تا فعالیت‌های هنری با سهولت انجام شوند؛ حریم این مجموعه ساعات روز برای تردد و فعالیت‌های معمول باز است و شب‌ها برای حفاظت بسته می‌شود.

وی اظهارداشت: به عنوان مثال، موزه سینما در این حوزه به‌ عنوان الگو مطرح است؛ این موزه با حفظ حریم. از یک مرکز آموزشی به محلی فرهنگی-تفریحی تبدیل شده است؛ این تجربه به‌ عنوان مدل مناسبی برای مرکز شهر تهران مطرح می‌شود.

سلیمانی گفت: امیدواریم با اجرایی شدن حریم تئاترشهر، حضور هنرمندان خیابانی و آیینی-سنتی و همه گونه هنرها در فضای حریم گسترش پیدا کند تا مرکز شهر به محیطی پویا و الهام‌بخش برای عموم تبدیل شود.

وی خاطرنشان کرد: هدف حریم تئاترشهر، محدودکردن نیست بلکه رونق‌بخشی و بهبود فضای فرهنگی این مجموعه است.

رییس مجموعه تئاترشهر ضمن قدردانی از سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و تأکید او بر اولویت‌بودن حریم این مجموعه، از محمدمهدی احمدی مشاور وزیر، دفتر طرح‌های عمرانی وزارت فرهنگ و ارشاد و شهرداری منطقه ۱۱ به‌ دلیل همکاری در این پروژه قدردانی کرد.

سلیمانی گفت: رضایت تماشاگران محلی و هنرمندان از نتیجه کار برایم بسیار مهم است و این روند، درصورت وجود کاستی، با رویکرد سازنده و بدون عیب‌جویی باید رفع شود تا به هدف نهایی که ایجاد فضایی مطلوب برای تردد، رویدادها و حضور هنرمندان است، برسیم.

در ادامه این نشست، مجتبی گیویان مسئول رسیدگی به امور حریم مجموعه تئاتر و سروناز امتیازی معمار و طراح حریم حائل مجموعه تئاترشهر توضیحاتی را درباره روند اجرایی این پروژه ارایه کردند.

به گزارش ایرنا، مجموعه تئاترشهر سال ۱۳۴۶ توسط علی سردارافخمی یکی از شاگردان هوشنگ سیحون طراحی شد و ساخت آن پنج سال به طول انجامید. این مجموعه در روز شنبه هفتم بهمن ۱۳۵۱ با روی صحنه رفتن نمایش «باغ آلبالو» نوشته آنتون چخوف به کارگردانی آربی اوانسیان و با بازی داریوش فرهنگ، سوسن تسلیمی، مهدی هاشمی، فریده سپاه منصور، فهیمه راستکار و پرویز پورحسینی به عنوان مجهزترین سالن تئاتر تهران افتتاح شد.

ساختمان تئاتر شهر سال ۱۳۸۴ در فهرست میراث ملی ثبت شده و مطابق قانون هر نوع اقدامی در آن، و همچنین در عرصه و حریم این میراث ملی، مشمول ضوابط و مقررات میراث فرهنگی ایران است.

ساخت حریم تئاتر شهر دی ماه سال ۱۴۰۲ توسط محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت سیزدهم وقت کنگ آن زده شد هنرمندان امیدوار بودند نهایتا تا بهمن ۱۴۰۳ این پروژه عمرانی به پایان برسد اما مدتی پس از آغاز پروژه عمرانی در این محدوده به یکباره عملیات عمرانی متوقف شد و با پیگیری رسانه‌ها مشخص شد مشکل مالی علت اصلی توقف عملیات عمرانی این پروژه است.

پس از ورود شهرداری تهران به این پروژه و حمایت مالی، سرعت اجرای ساخت حریم تئاتر شهر مجدد آغاز شد و قرار است تا جشنواره فیلم فجر حریم تئاتر شهر تکمیل شود.

  • منبع خبر : ایرنا