همکاری وزارتخانه‌های دادگستری و فرهنگ در زمینه آموزش کتاب‌محور
همکاری وزارتخانه‌های دادگستری و فرهنگ در زمینه آموزش کتاب‌محور
معاون حقوق بشر و امور بین‌الملل وزارت دادگستری در دیدار با قائم‌مقام نمایشگاه کتاب درباره برگزاری نشست‌های رسانه‌ای، برنامه‌های زنده تلویزیونی کتاب‌محور و مصاحبه با هدف ترویج فرهنگ کتاب و آموزش عمومی حقوق شهروندی گفت‌وگو کردند.

همکاری وزارتخانه‌های دادگستری و فرهنگ در زمینه آموزش کتاب‌محور

به گزارش واحد اجتماعی خبرگزاری صبح اقتصاد  از ستاد خبری سی‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، عسکر جلالیان، معاون حقوق بشر و امور بین‌الملل وزارت دادگستری، در دیدار با ابراهیم حیدری، قائم‌مقام و سخنگوی نمایشگاه کتاب، بر تقویت ارتباط میان فرهنگ و عدالت و استفاده از ظرفیت‌های کتاب برای کاهش آسیب‌های اجتماعی، گسترش دیپلماسی فرهنگی و تقویت فرهنگ کتاب‌خوانی تأکید کرد.

وی ضمن اشاره به نقش کتاب در کاهش جرم و بزهکاری، از ظرفیت نمایشگاه کتاب برای آموزش حقوق شهروندی و حقوق بشر گفت: وزارت دادگستری آماده است از امکانات آموزشی و فرهنگی نمایشگاه برای ارتقای دانش حقوقی عموم مردم بهره گیرد.

جلالیان از انتشار سه جلد کتاب در حوزه موافقت‌نامه‌های بین‌المللی خبر داد و افزود: به‌زودی برای امضای سند معاضدت حقوقی به قزاقستان سفر می‌کنم‌. با توجه به ریاست کارگروه حقوقی و قضایی شورای عالی امور ایرانیان خارج از کشور، می‌توان از ظرفیت‌های تبادل علمی و فرهنگی با کشورهای مختلف بهره برد.

معاون حقوق بشر و امور بین‌الملل وزارت دادگستری ادامه داد: تشکیل کارگروه آموزش و هدایت حقوق شهروندی در وزارت دادگستری که درحال دریافت مسئولیت رسمی از شورای فرهنگ عمومی کشور است، اهمیت زیادی دارد و می‌توان از ظرفیت آن برای توسعه کتاب‌خوانی استفاده کرد.

در ادامه مدیرعامل خانه کتاب، گفت: نمایشگاه کتاب تهران امسال با برگزاری بیش از ۴۰۰ تا ۵۰۰ نشست تخصصی در حوزه نشر، چهره‌های شاخصی چون میرجلال‌الدین کزازی و محمدرضا شفیعی کدکنی را نیز در برنامه‌ها دارد و تلاش می‌شود فضا هم‌زمان هم خانواده‌محور و هم تخصصی و نخبگانی باشد تا افرادی که از فضای کتاب و نمایشگاه دور شده‌اند، دوباره جذب شوند.

قائم‌مقام نمایشگاه کتاب با اشاره به استقبال خوب ناشران داخلی و خارجی، گفت: در حوزه بین‌الملل نیز اتفاقات مهمی رقم خورده است؛ از جمله برگزاری فلوشیپ بین‌المللی برای نخستین‌بار در نمایشگاه کتاب تهران، معرفی فناوری‌های نوین نشر و گسترش روابط با کشورهای دیگر در قالب توافق‌نامه‌های فرهنگی و حقوقی در دستورکار نمایشگاه قرار دارد.

در پایان، پیشنهاداتی درباره برگزاری نشست‌های رسانه‌ای، برنامه‌های زنده تلویزیونی کتاب‌محور و مصاحبه با هدف ترویج فرهنگ کتاب و آموزش عمومی حقوق شهروندی مطرح شد که می‌تواند به ارتقای آگاهی عمومی کمک کند.

سی‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران از ۱۷ اردیبهشت شروع شده و تا ۲۷ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۴ با شعار «بخوانیم برای ایران» در محل مصلای امام خمینی(ره) برپا خواهد بود. این رویداد به‌صورت مجازی نیز در book. icfi.ir درحال برگزاری است.

  • منبع خبر : ایرنا