هواپیمای مسافربری مافوق صوت چین با سرعت ۲ برابر کنکورد
هواپیمای مسافربری مافوق صوت چین با سرعت ۲ برابر کنکورد
چین نمونه اولیه جت مسافربری مافوق صوت خود را با سرعت دو برابر هواپیمای مافوق صوت کنکورد آمریکا آزمایش کرد.

هواپیمای مسافربری مافوق صوت چین با سرعت ۲ برابر کنکورد

به گزارش واحد علم و فناوری خبرگزاری صبح اقتصاد  یک شرکت چینی مستقر در پکن اعلام کرد که نمونه اولیه یک هواپیمای ترابری تجاری را آزمایش کرده است که می‌تواند تقریباً دو برابر سرعت اولین هواپیمای مسافربری مافوق صوت جهان موسوم به کنکورد(Concorde) حرکت کند.

به نقل از آی‌ای، شرکت حمل و نقل فضایی «لینگ‌کانگ تیان‌شینگ»(Lingkong Tianxing) در چین از پرواز آزمایشی موفقیت آمیز نمونه اولیه هواپیمای یونشینگ(Yunxing) خود خبر داد.

طبق ادعای این شرکت، این هواپیما می‌تواند با سرعت چهار ماخ معادل تقریبی ۴۹۴۰ کیلومتر در ساعت پرواز کند.

طبق گزارش‌ها این شرکت در حال برنامه‌ریزی برای انجام آزمایش بعدی موتور خود در ماه آینده است. همچنین قصد دارد یک جت مافوق صوت با اندازه کامل را آماده انجام اولین پرواز خود در سال ۲۰۲۷ کند.

جت مافوق صوت چین و میراث کنکورد

هواپیمای مافوق صوت کنکورد در زمان معرفی، تمام رکوردهای مسافربری مافوق صوت را شکست. از این هواپیما که توسط شرکت Sud Aviation طراحی و ساخته شد، هنوز به عنوان یکی از شاهکارهای فناوری هوانوردی صحبت می‌شود.

کنکورد اولین هواپیمای مسافربری مافوق صوت با موتور توربوجت بود که با سرعت دو برابر صوت مسافران را در سراسر اقیانوس اطلس جابجا کرد. این هواپیما با استفاده از موتورهای رولز رویس الیمپوس(Rolls-Royce Olympus) می‌توانست به حداکثر سرعت ۲۱۴۰ کیلومتر در ساعت برسد.

اکنون شرکت چینی قصد دارد با معرفی یک هواپیمای تجاری که می‌تواند با سرعت ۴ ماخ پرواز کند، این رکورد را بشکند.

این شرکت ادعا می‌کند با استفاده از این هواپیمای جدید، مسیر هوایی از پکن به نیویورک را در حدود دو ساعت طی می‌کند.

نمونه اولیه این هواپیمای جدید ویژگی‌های جالب دیگری نیز دارد که شامل توانایی برخاست و فرود به صورت عمودی و پرواز در ارتفاع حدود ۲۰ هزار متری است.

ویژگی‌های هواپیمای مافوق صوت جدید چین

این شرکت چینی سامانه‌های حمل و نقل فضایی را طراحی و تولید می‌کند تا هزینه‌های اکتشاف فضایی را کاهش دهد.

این شرکت در سال ۲۰۱۸ توسط یودونگ وانگ(Yudong Wang) تأسیس شد و در سال ۲۰۲۱ بودجه خود را افزایش داد.

این شرکت دارای طراحی کامل سامانه و قابلیت تحقیق و توسعه در زمینه هواپیماها و موشک‌های مافوق صوت است. همچنین دارای تجربه در طراحی کامل فرآیند تحلیل و محاسبه بار پروژه آزمایش پرواز، تجزیه و تحلیل کیفی، تجزیه و تحلیل شناسایی شرایط نیرو، برنامه‌ریزی مسیر انتقال نیروی سازه، پیش‌بینی قدرت پیش از طراحی، طراحی سازه، تأیید استحکام، تست مقاومت و آزمایش‌های محیط زیستی است.

گزارش‌ها حاکی از آن است که این شرکت جت مافوق صوت یونشینگ را بر روی چندین پارامتر از جمله آیرودینامیک، حفاظت حرارتی و سیستم‌های کنترل آزمایش کرده است.

این شرکت می‌گوید سازه تمام کامپوزیتی یونشینگ با موفقیت در این شرایط دشوار در طول پرواز آزمایشی مقاومت کرده است.

علاوه بر این، این فرصت وجود داشته تا سیستم کنترل پرواز، سامانه‌های هوانوردی و استحکام ساختاری نمونه اولیه بررسی شود.

اکنون با برنامه‌ریزی آزمایش‌های بیشتر در آینده، باید دید که این شرکت چقدر زود می‌تواند به هدف خود برای تحقق پروازهای تجاری مسافربری مافوق صوت با سرعت چهار ماخ دست یابد.

  • منبع خبر : ایسنا