به گزارش واحد سیاسی خبرگزاری صبح اقتصاد
حسن روحانی رئیس جمهور که صبح امروز (چهارشنبه) در دفاع از وزرای پیشنهادی آموزش و پرورش و میراث فرهنگی و گردشگری در مجلس شورای اسلامی حضور پیدا کرد اظهار داشت: همه امید ما این است که بتوانیم در مسیر امام حسین (ع)باشیم و برای اصلاح جامعه هر لحظه بکوشیم و در مسیر پاک کردن جامعه از بدیها ازهیچتلاشی فروگذار نکنیم.
وی گفت: شرایط امروز کشور شرایط سخت و پیچیده ای است که نیاز به نقش آفرینی استثنایی از سوی مجلس شورای اسلامی، دولت، قوه قضائیه و سایر ارکان کشور دارد.
روحانی ادامه داد: به یاد ندارم که هیچ کشوری در تاریخ دهههای گذشته مانند ایران امروز در فشار اقتصادی بی حد و اندازه و حداکثری استکبار جهانی و دشمنان این مرز و بوم قرار گرفته باشد.
رئیس جمهور گفت: طراحی بر این بود که در ۱۶ ماه پیش با تحریم شدیدی که علیه جمهوری اسلامی ایران اجرا میشود، حداکثر ۶ ماه بیشتر نتواند تاب آوری داشته باشد و اگر به تاریخ دیگر کشورها مراجعه کنیم با چنین تحریمی که از صادرات نفت، بانکی، مالی و کشتیرانی مواجه شده باشد، هیچ کشور معمولی نمیتوانست شش ماه مقاومت کند.
وی با بیان اینکه طراحی آنها این بود که پس از شش ماه، از دولت، انقلاب و مجلس چیزی باقی نمانده باشد، اظهار داشت: با محاسبات عادی محاسبه خیلی غلطی هم نبود اما وقتی این محاسبه در برابر یک ملت دارای فرهنگ بلند، آبدیده، معتقد به خاندان رسالت و همواره پشت سر سرور و سالار شهیدان آماده ایثار و فداکاری برای اهداف بلند، برای آرمان و اهداف خود در طول تاریخ بوده، این گونه محاسبات قطعاً غلط و اشتباه است.
روحانی تصریح کرد: آنها هم امروز به این واقعیت رسیده اند، امروز دنیا پس از ۱۶ ماه مقاومت نگاهش نسبت به ایران تغییر کرده است. حتی نگاه آمریکا نسبت به ملت ایران تغییر پیدا کرده است.
دنیا به این نتیجه رسیده که نمیتوانند با فشار حداکثری ملت ایران را به زانو درآورد
رئیس جمهور ادامه داد: آنها هم به این نتیجه رسیده اند که نمیتوانند با فشار حداکثری ملت ایران را به زانو درآورد، اینکه آن همه پیغام با واسطه در سراسر جهان را امروز مشاهده میکنیم به دلیل یاسی است که امروز بر افکار و نقشههای دشمن مستولی شده است.
وی بیان کرد: آنها میدانند که این جنگ تحمیلی اقتصادی همانند جنگ تحمیلی نظامی ۳۰ سال قبل که هیچ نتیجهای نداد و ملت ما علی رغم همه دشواریها در برابر جهان، یعنی در برابر کشوری که به ایدئولوژی شرق به ظاهر خودش را مسلح کرده بود، با سلاح غرب، شوروی و فرانسه خودش را مسلح کرده بود پیروز شدند.
روحانی افزود: آمریکا اطلاعات به بعثیها میداد، فرانسه و شوروی سلاح به آنها میداد، ارتجاع عرب پول به آنها میداد، برخی کشورهای منطقه فرودگاه در اختیار آنها قرار داده بود، اما علیرغم همه این فشارها بسیج، ارتش، سپاه و مردم ما با دادن عزیزترین فرزندان خود پیروزی بر دشمن را بدست آوردند.
در برابر آمریکا راهبرد صبر انقلابی و تدبیر عقلانی را به کار گرفتیم
رئیس جمهور گفت: امروز هم جنگ تحمیلی سیاسی، اقتصادی و روانی است، سرنوشتی بهتر از آن جنگ نخواهد داشت، در این جنگ تحمیلی هم پیروز خواهیم شد و این یک ادعا نیست. ما از ابتدا در برابر آمریکا راهبرد صبر انقلابی و تدبیر عقلانی را به کار گرفتیم.
وی تصریح کرد: ما با این دو راهبرد اجازه ندادیم که ایران تنها بماند و توانستیم آمریکا را در انزوا قرار دهیم، آمریکاییها از آن زمانی که ابرقدرتی خودشان را شروع کردند، برای اولین بار است که علیه یک ملت برنامهریزی و توطئه کردند و دنیا به آنها را روی خوش نشان نمیدهد، رأی مثبت به آنها نمیدهد و حداقل در زبان، بیان و سیاست با ملت ایران هم نوا است.
روحانی با بیان اینکه ملت ایران در صحنه سیاسی و حقوقی بین المللی هم پیروز صحنه بوده است، گفت: شما یک نمونه آن را در تاریخ پیدا کنید که آمریکا در یک توطئه بزرگ بینالمللی ورود پیدا کرده باشد و تنها مانده باشد، او و اذنابش از جمله یک رژیم منحوس نامشروع و دو سه تا کشوری که در کنار آمریکا ماندند و کل ملت ایران خود را در کنار ملتهای جهان و حتی دولتهای بزرگ جهان می بیند.
رئیس جمهور بیان کرد: ما در این مسیر اولین قدمی که برداشتیم دادن یک فرصت تاریخی به گروه ۱+۴ بود که در این فرصت آنها میتوانستند به تعهدات خود عمل کنند و اگر این کار را انجام میدادند ما هم به کلیه تعهدات خود در برجام عمل میکردیم. بنابراین آمریکا نه تنها از لحاظ سیاسی، بلکه در ابعاد اجتماعی، افکار عمومی و اقتصادی هم شکست میخورد.
اروپا هم نخواستند و هم نتوانستند به وظیفه خود عمل کنند
وی با بیان اینکه متأسفانه پس از تخلف و خیانت آمریکا و زیر پا گذاشتن تعهدش، اروپاییها یا نخواستند به وظیفه خود عمل نکردند یا نتوانستند، یا هر دوی آنها بود، گفت: آنچه که ما متوجه میشویم این است که هر دوی این بوده است، یک جا میتوانستند و کاری انجام ندادند و یک جایی هم شاید با مشکلاتی مواجه بودند.
روحانی با بیان اینکه استراتژی ما دو پایه مقاومت داخلی و دیپلماسی فعال دارد، تصریح کرد: بدون مقاومت داخلی راه به جایی نمی بریم و بدون دیپلماسی فعال هم مسیر ما دشوار خواهد بود، بنابراین پایه اصلی استراتژی ما این بود که ملت ما روی پای خود بایستد. مجلس، دولت، قوه قضائیه و دیگر ارکان دست به دست هم دهند تا ما بتوانیم معضلات و مشکلات اقتصادی که مردم را تحت فشار قرار داده کاهش دهیم.
رئیس جمهور با اشاره به تشکیل جلسه شورای عالی هماهنگی اقتصادی قوا گفت: رهبر معظم انقلاب در یک جلسه پیشنهاد تشکیل شورای عالی هماهنگی اقتصادی قوا را مطرح کردند و گفتند اگر نظری هم دارید بعد مطرح شود که این اصلش مورد قبول همه ما باشد؛ همه ما پذیرفتیم و بر آن مبنا جلسه تشکیل شد و خیر و برکات فراوانی هم این جلسات داشت و امیدواریم که برکات بیشتری را برای ما به همراه داشته باشد.
وی تصریح کرد: شما نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی حامیان اصلی دولت هستید و وزرای کابینه و دولت با رأی اعتماد شما نمایندگان بر روی کار آمدند، بنابراین با کمک شما بوده که دولت تشکیل شده، با کمک شما است که دولت میتواند در مسیر قانونی خودش قدم بردارد با کمک شما هست که امروز و در این شرایط سخت، ما میتوانیم با وحدت و یگانگی از این مسیر عبور کنیم.
روحانی با بیان اینکه مقاومت ملت ایران موفقیت و پیروزی برای ما به دست آورده است، گفت: امروز میبایست بعد از اردیبهشت سال ۹۸ که تحریم را شدیدتر کردند و به اصطلاح خودشان صددرصد کردند، از همه ابزار خودشان علیه ملت ایران استفاده کردند و آنچنان فشاری را بر کشورهای دیگر وارد کردند که اگر یک هواپیما به ایران پرواز میکرد یا پرواز کند یا از ایران به کشور دیگری، به قول ما ایرانیها نه با دو چشم که با چهار چشم مراقبت میکردند.
رئیس جمهور تصریح کرد: یک کشتی یا یک قایق اگر از بندر ما حرکت کند مورد مراقبت شدید قرار میگیرد، بنابراین یک همچنین تحریمی، فشاری، نظاره گری بی سابقه بوده است.
وی ادامه داد: شاخصهای اقتصادی در دو سه ماه اخیر باید به ما بگوید که مقاومت ملت ایران پاسخ داده است یا خیر. آمار، ارقام و شاخصهای اقتصادی نشان میدهد که در ۳ ماه اخیر وضع ما از ماههای پیش بهتر شده است، تقریباً همه شاخصهای این را به ما میگوید.
روحانی بیان کرد: اخیراً بانک مرکزی نامهای برای من ارسال کرده بود که در آن قید شده شاخص بهای تولید کننده که نشان میدهد که ماه گذشته نسبت به ماه قبل رشد این شاخص فقط ۷ دهم درصد بوده است، یعنی کمتر از یک درصد شاخص بهای تولید کننده رشد پیدا کرده است.
رئیس جمهور گفت: نسبت به شاخص نقطه به نقطه ماه گذشته مشابه سال قبل، هشت واحد درصد کاهش داشته که این نشاندهنده این است که اگر ما کاهش را در شاخص بهای تولیدکننده میبینیم، اثر آن در ماههای بعد در تورم مصرفکننده ظاهر میشود.
وی افزود: قیمت ارز ما از یک ثبات نسبی در یکی دو ماه اخیر برخوردار شده است، که این هم نشان میدهد بازار ما به نوعی آرامش پیدا کرده است، بازار سرمایه ما امیدوار کننده است و رشد مناسب دارد، این به معنای امید مردم به تولید است، اگر مردم به تولید امیدوار نباشند به بازار سرمایه مراجعه نمیکنند.
روحانی ادامه داد: شاخصهای صنعتی ما به ما نشان میدهد هم در زمینه اخذ مجوز، هم در زمینه افتتاح کارگاههای صنعتی، نسبت به پارسال، رشدهای ۱۸ الی ۲۰ درصدی داشتهایم و این به معنای آن است که برخلاف همه تبلیغات جهانی که متمرکز شده است تا روحیه ملت ما را تضعیف کند، ملت ما در مسیر آبادانی و تولید در حال حرکت است.
رئیس جمهور بیان کرد: اینکه ما در آغاز امسال در شرایط فعلی کلید ساخت ۱۱۰ هزار مسکن شهری و روستایی را می زنیم و اعلام میکنیم که مسکن ما در بخش ترمیم و ساختش ظرف امسال و سال آینده ۹۰۰ هزار واحد خواهد بود، این به معنای حرکت مثبت اقتصادی ما است.
رئیسجمهور ادامه داد: در این شرایط تحریم برای اولین بار بعد از انقلاب است که جمهوری اسلامی ایران در یک پیمان اقتصادی ورود کرده است و منطقه آزاد تجاری و روابط آزاد تجاری با جمع اوراسیا اجرایی کرده است. این پیمان همکاری در آبان امسال عملیاتی میشود.
وی افزود: این پیمان میتواند راه را برای صادرات و واردات آسانتر کند.
روحانی با اشاره به امضای تفاهم همکاری میان ایران و چند کشور برای استفاده از ارز ملی برای تبادلات تجاری گفت: امضای تفاهم با چند کشور بزرگ برای استفاده از ارز ملی در تبادلات تجاری به معنای ضربهای بر دلار و توطئههای آمریکا و نقطه قوتی برای برنامههای اقتصادی کشورمان است.
رئیس جمهور ادامه داد: امروز شرایط آرام تری را نسبت به دو ماه پیش در کشور مشاهده میکنیم و به حول قوه الهی شرایط بهتری را در ماههای آینده پیش رو خواهیم داشت.
وی با اشاره به تحریمهای خارجی در چند سال گذشته گفت: دولت یازدهم و دوازدهم در اکثر مواقع به جز یک سال و نیم در تحریم بودیم و علیرغم این تحریم، ۱۴ فاز پارس جنوبی را افتتاح کردیم. ۱۵ پتروشیمی بزرگ را افتتاح و به ثمر رساندیم. در کشاورزی نیز تحولات عظیم و بزرگی بوجود آوردیم و ۶۰۰ هزار هکتار در طرح ایلام و سیستان و بلوچستان زیر آبیاری قطرهای و سامانههای نوین قرار گرفته است.
روحانی تصریح کرد: گازرسانی و برق رسانی به روستاها همچنین خط تلفن و اینترنت روزانه ادامه دارد و برای مشکلات زلزله سال ۹۶ و سیل بهار امسال دولت تمام تلاش خودش را به کار برده است، البته نه به عنوان یک کشور تحریمی بلکه به عنوان یک کشور سرزنده و با نشاط و با همکاری مردم و همه سازمانها و حوزهها به پیش میرویم و مشکلات را حل میکنیم.
پیشرفتها نشان میدهد که مقاومت و ایستادگی میدهد
رئیسجمهور موفقیت بدست آمده در چند ماه اخیر را نشان دهنده حرکت کشور به سمت جلو دانست و افزود: این پیشرفتها نشان میدهد که مقاومت و ایستادگی جواب میدهد. از سوی دیگر دیپلماسی فعال میتواند مسیر را برای ما آسانتر کند. ما هیچگاه دروازه دیپلماسی را نبسته و نخواهیم بست. سیاست ما در دولت یازدهم و دوازدهم تعامل سازنده است و این سیاست را ادامه خواهیم داد. ما به این اعتقاد نداریم که تنها باید از یکی از این ابزارها استفاده کرد.
روحانی گفت: ما دیپلماسی فعال و مقاومت را مکمل هم میدانیم و از بعضی از رسانهها خواهش میکنیم که تضاد و تقابل ساختگی در کشور ایجاد نکنند. شرایط امروز کشور ما نیازمند وحدت و صدای واحد است. نباید صدای دشمن را از حنجره ولو گروه مخالف دولت بشنویم. بگذارید دشمن با حنجره خودش حرف بزند چرا یک عده حنجره خود را عاریه به تبلیغات و صدای دشمن میدهند.
رئیس جمهور خاطرنشان کرد: ما باید متحد و در کنار هم باشیم. ما با در کنار هم بودن و فعالیت در یک مسیر میتوانیم از این مشکلات سریعتر عبور کنیم و بدون اتحاد، وحدت و یکپارچگی شاید عبور از مشکلات فعلی بسیار سخت و مشکل باشد.
وی خاطرنشان کرد: دولت بعد از یک سال صبر راهبردی، سیاست تقابل کاهش تعهد را اتخاذ کرد. یک سال فرصت برای جهان کافی بود و بعد از آن لازم بود ما قدمهای خودمان را در برابر دیگران که تعهدات خودشان را یا کنار گذاشته بودند یا به شدت کاهش داده بودند، کاهش تعهدات خود را آغاز کنیم و این اقدام را از ۱۸ اردیبهشت امسال آغاز و مرحله دوم را هم با دو ماه فرصت آغاز کردیم.
روحانی گفت: در سال جاری اولین قدم کاهش تعهدات را برداشتیم اما در عین حال مذاکره را هم با کشورهایی که روابط نزدیکتر داریم مانند روسیه و چین و هم با کشورهای دیگر مانند اروپا ادامه دادیم. در پایان دو ماه به نتیجه مطلوب نرسیدیم و به همین دلیل قدم دوم در کاهش تعهدات را برداشتیم و امروز این دو ماهه دوم نیز در حال اتمام است و روزهای پایانی خودش را طی میکند.
وی ادامه داد: در این دو ماه دوم، مذاکرات فراوانی را با کشورهای مختلف داشتهایم و با برخی از سران کشورها، خود من مستقیم و حضوری و با برخی دیگر به صورت تلفنی مذاکره کردم. اساس صحبت ما بر این است که اگر اروپا و به یک بیان بهتر ۱+۴ بتواند به بخشی از تعهدات مهم خود عمل کند ممکن است ما هم در بحث کاهش تعهدات تجدیدنظر کنیم. اما اگر آنها کار مهمی انجام ندادند ما حتماً قدم سوم را در روزهای آینده برخواهیم داشت.
رئیس جمهور گفت: شاید هر چقدر پیش برویم حل مسئله سخت شود اما از آنجا که گامهای ما به گونهای است که هر زمانی اراده کنیم و بخواهیم به نقطه اول بازگردیم زمانبر نیست همچنان بعد از اینکه گام سوم را برداشتیم باز هم به مذاکرات را ادامه خواهیم داد. اساس بحث ما با کشورهای اروپایی این است که اگر بتوانند نفت ما را به صورت نقد یا به صورت نسیه پیش خرید کنند و پولش در اختیار ما باشد، این اقدام شرایط را برای اینکه ما بتوانیم گامهایی که برای کاهش تعهدات برنداریم، تسهیل میکند. تا زمانی که آنچنان هست ما هم ادامه بدهیم، یعنی بحث ما بحث چند ماهه تا پایان سال میلادی است.
اگر تا روز ۵ شنبه در مذاکرات به نتیجه نهایی نرسیم، مرحله سوم را اعلام میکنیم
روحانی ادامه داد: هنوز به توافق نهایی نرسیدیم اما در عین حال مذاکرات ادامه دارد اما این مذاکرات اگر تا روز ۵ شنبه به نتیجه نهایی نرسیم مرحله سوم را در کاهش تعهدات اعلام خواهیم کرد.
هیچ تصمیمی برای مذاکره دو جانبه با آمریکا نداریم و نداشتیم
رئیس جمهور در مورد مذاکره با آمریکا نیز گفت: ما بارها گفتیم و باز هم میگوئیم، ممکن است از تعبیرها سوءبرداشت شود. ما هیچ تصمیمی برای مذاکره دو جانبه با آمریکا نداریم و نداشتیم. در هیچ مقطعی در این یک سال و خورده ای و حتی سالهای قبل هم همین طور بود. البته پیشنهاد بوده ولی هیچوقت پاسخ دیگری ندادیم و همیشه منفی بود.
وقتی آمریکا همه تحریمها را بردارد، حضورش در جلسه ۱+۵ امکان پذیر است
وی با بیان اینکه بحث مذاکره دو جانبه با آمریکا به طور اصولی و اساسی مطرح نیست، اظهار داشت: اما ما قبلاً گفتیم، آمریکا در ۱+۵ با ما حرف میزد و با هم راجع مسائل اصلی بحث میکردیم، اگر آمریکا تمام تحریمهای خودش را بردارد، حالا به برجام برگردد یا برنگردد که از نظر من مهم نیست، آن چیزی که مهم است تحریم است و اگر آمریکا تحریمها را بردارد باز حضور آمریکا مثل قدیم در جلسه ۱+۵ امکان پذیر است. اما مشروط به آن است که کل تحریم را بردارد.
رئیس جمهور خاطر نشان کرد: به دلیل اینکه در هر سخنرانی نمیتوانیم درست باز کنیم و توضیح بدهیم وقتی میگوئیم مذاکره بعضیها فکر میکنند مذاکره دو جانبه، در صورتی که اصلاً مذاکره دو جانبه مطرح نیست.
روحانی ادامه داد: وقتی میگوئیم مذاکره، یعنی وقتی که همه تحریمها برداشته شود، یعنی شرایطی که قدیم در برجام داشتیم. حرف ما واضح است حالا خارجیها گاهی برداشتهای مختلف میکنند، ما به زبان فارسی صحبت میکنیم و آنها به زبان دیگری صحبت میکنند و مترجمین معمولاً گاهی مقداری بالا پایین میکنند، کاری به آنها نداریم. حرف ما کاملاً واضح و روشن است.
رئیس جمهور با بیان اینکه در این کشور اصول سیاستهای ما را رهبر معظم انقلاب تعیین میکند و سیاستهای کلی نظام توسط ایشان ترسیم میشود و همه ما مسیر واحدی را طی میکنیم، تصریح کرد: آ نچه دشمنان فکر میکنند که تفرقه و اختلاف بین این دسته و آن دسته وجود دارد، بدانند در مصالح ملی و امنیت ملی اختلافی وجود ندارد و انشاالله نخواهد داشت.
رئیس جمهور بیان کرد: ما هرجا نظرمان مخالف باشد به شما نمایندگان محترم مجلس میگوئیم، اما به هر حال در قانون تصمیم نهایی با شما است و پس از آن هم با شورای محترم نگهبان که اگر مجلس تصویب کرد و شورای نگهبان هم امضا کرد، ما مجری آن خواهیم بود. اما همیشه ما نظر خود را با وضوح و با صراحت خدمت شما میگوئیم.
وی گفت: به هر حال یک وزارتخانه جدید تأسیس شده که قبلاً به صورت وزارتخانه نبوده بلکه به صورت یک سازمان اداره میشد، یعنی بخش میراث فرهنگی، گردشگری و همچنین صنایع دستی.
روحانی ادامه داد: وزیر دیگر وزارتخانه ما هم که وزارت مهم آموزش و پرورش باشد، به عشق شما نمایندگان مجلس، علاقه مند شد که در کنار شماها باشد و برای همین از سمت خود استعفا داد و در نامه استعفای خود هم نوشت که میخواهد در انتخابات مجلس شورای اسلامی شرکت کند. من هم خیلی موافق نبودم ولی اصرار وی و اینکه زمان اندکی که آقای بطحائی برای استعفا لازم داشت، باعث شد که من استعفای آقای بطحائی را بپذیرم.
رئیس جمهور بیان کرد: آقای بطحائی وزیر خوب، فعال و پرکاری بود و در دولت هم هیچ مشکلی بین ما و آقای بطحائی نبود، البته با وزرای قبلی هم مشکلی نداشتیم. ما با همه وزرای قبلی هم رابطه خوبی داشتیم و امروز هم از آقای حسینی که در این چند ماه زحمت را بر دوش گرفت و آموزش و پرورش را سرپرستی کرد، بسیار راضی هستیم و بیش از آنچه ما فکر میکردیم آقای حسینی توانست به خوبی آموزش و پرورش را اداره کند.
وی افزود: در موضوع اول، نیازی به توضیح من نیست که میراث فرهنگی از لحاظ فرهنگی و از لحاظ هویت ملی چقدر برای ما اهمیت دارد و شاید اگر این میراث فرهنگی نبود کتاب هم نمیتوانست هویت ملی ما را تبیین کند.
روحانی تصریح کرد: کاری که آثار شیراز، اصفهان و دیگر شهرهای بزرگ ایران میتوانند انجام دهند و گویا باشند، زبان کتاب از آن کوتاه است. زبان تمدن و معماری یک زبان رسا است، زبانی است همه فهم که ترجمه هم نمیخواهد، چرا که یک زبان واحد دارد و همه دنیا هم میفهمند. امروز در کمتر استانی هست که ما آثار ۷۰۰ سال یا ۱۰۰۰ ساله در آن نداشته باشیم، شکر خدا همه استانهای ما از این نعمت بزرگ که پرچمدار هویت ایرانی است برخوردار هستند.
رئیس جمهور گفت: داشتن این میراث فرهنگی حفظ این ها و معرفی آنها به دنیا و عرضه کردن آنها به مردم داخلی و خارجی یک وظیفه ملی، فرهنگی و انقلابی برای همه ما است.
وی ادامه داد: گردشگری به عنوان پیشران در اقتصاد و در موضوع اشتغال ما به حساب میآید، ما امروز دو کار بزرگ را باید انجام دهیم. یکی در بحث اشتغال است که نباید بگذاریم در شرایط فشار اقتصادی جوانهای ما بیکار بمانند، نباید بگذاریم آمار بیکاری ما رشد پیدا کند، باید در شرایط تحریم هم این آمار را کاهش دهیم.
روحانی با بیان اینکه دومین کاری که باید انجام دهیم در بحث محیط کسب و کار است که ما بتوانیم محیطی را ایجاد کنیم که مردم به خوبی بتوانند در این کشور سرمایه گذاری کنند، گفت: برای این است که موضوع گردشگری برای ما اهمیت زیادی دارد، چرا که هم موجب سرمایهگذاری در کشور میشود و هم میتواند موجب اشتغال بسیار خوب در کشور ما باشد. من افتخار میکنم که دولت در شرایط تحریم توانست آمار بیکاری را کاهش دهد.
روحانی با بیان اینکه گردشگری برای ما مهم و خوشبختانه روبه توسعه است، اظهار داشت: از آغاز دولت یازدهم تاکنون هر سال نسبت به سال قبل، گردشگران بیشتری وارد کشور ما شدند و امروز گردشگری برای ارز و ریال، اشتغال و فروش ما بسیار اهمیت دارد و در کنار آن صنایع دستی موجب تحرک اشتغال ما میشود و معرف فرهنگ عظیم ایرانی است.
وی تصریح کرد: آقای مونسان از قبل در همین سمت فعالیت میکرد. وی عنصر فعال، با نشاط، پرکار و خوش فکر است و از بهترین دانشگاه این کشور فارغ التحصیل شده است. وی آمادگی دارد که بار این مسئولیت را بردوش بگیرد و من امیدوارم با رأی نمایندگان در این دو سال باقی مانده همچنان بتواند در این سمت، از این به بعد در سمت وزارت، باقی بماند.
رئیس جمهور با بیان اینکه آموزش و پرورش برای ما یک وزارتخانه پایهای و اساسی در کشور است، گفت: هر آنچه برای آینده کشور میخواهیم آغاز آن از آموزش و پرورش است. اگر قدرت ملی و صنعت میخواهیم از آموزش و پرورش آغاز میشود.
وی افزود: امروز یک سرمایه بزرگ یعنی ۱۴ میلیون دانش آموز در اختیار ما هستند که بیش از ۹۰۰ هزار معلم کار آموزش و تربیت آنها را در سراسر کشور بر عهده دارند.
روحانی آموزش و پرورش را جزو وزارتخانههایی دانست که پیچ و خم آن بیشتر از سایر وزارتخانه هاست، اظهار کرد: من برای وزارت آموزش و پرورش در مجموع ۹ نفر را در ذهن داشتم که یکی از آنها آقای محسن حاجی میرزایی بود.
رئیس جمهور با اشاره به ویژگیهای حاجی میرزایی تاکید کرد: وی مزایای ویژه خود را دارد؛ اولاً از لحاظ اخلاق، ادب و نحوه برخورد انسانی فوق العاده است. ما تاکنون عصبانیت ایشان را ندیدیم. دبیری هیئت دولت کار آسانی نیست اما وی همیشه کار خود را به خوبی انجام داده و مسئولیتهایش را با نظم و حوصله به انجام رسانده است؛ این نشان پرکاری و دقت وی است.
وی با تاکید بر اینکه آقای حاجی میرزایی با سیاستها، اعضا و مصوبات دولت آشناست، گفت: آموزش و پرورش بسیار حساس و مهم است و آقای حاجی میرزایی این توان را از لحاظ تحصیلات علوم اجتماعی و تجربه کار معلمی دارد و من معتقدم در دوران ایشان یک تحول خوبی را شاهد خواهیم بود. این وزارتخانه برای آینده ما اهمیت ویژه ای دارد.
رئیسجمهور در پایان خاطرنشان کرد: من از نمایندگان مجلس شورای اسلامی خواهش میکنم به این دو وزیر مخصوصاً وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش رأی دهند چرا که امروز به مهر ماه و آغاز به کار مدارس نزدیک میشویم.
- منبع خبر : مهرنیوز