واقعیتهای انتخابات آمریکا؛ الکترال تعیین کننده رئیسجمهور آینده
به گزارش واحد بین الملل خبرگزاری صبح اقتصاد انتخابات ریاست جمهوری و کنگره آمریکا امروز (سهشنبه) رسما آغاز شد، این در حالی است که طبق آخرین نظرسنجیها رقابت تنگاتنگی میان ۲ کاندیدای حزب دموکرات و جمهوریخواه وجود دارد.
آخرین نظرسنجی «پیبیاس نیوز»، «انپیآر» و «ماریست» از پیشتازی ۴ درصدی نامزد حزب دموکرات بر رقیب جمهوریخواه خود در سطح ملی حکایت دارد.
در نظرسنجی اخیر منتشر شده از سوی پیبیاس نیوز که امروز منتشر شده است، هریس با کسب ۵۱ درصد آراء، در سطح ملی پیشتاز است. با این وجود، «لی میرینگوف» دبیر موسسه افکار عمومی کالج ماریست به این شبکه گفت که همچنان پیشبینی نتیجه انتخابات بهعلت «رقابت تنگاتنگ ۲ نامزد» امر دشواری است.
طبق گزارش پی بی اس نیوز، انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا به یکی از عجیبترین و پرمخاطرهترین انتخابات ریاست جمهوری در تاریخ این کشور تبدیل شده است.
با این وجود ناظر انتخابات دانشگاه فلوریدا اعلام کرد، بیش از ۷۸ میلیون شهروند آمریکایی در انتخابات زودهنگام ریاست جمهوری رای خود را به صندوق انداختند.
آرای الکترال؛ تعیینکننده رئیسجمهور آمریکا
«حسن بهشتیپور» در گفتوگو با ایسنا در تحلیل خود از برگزاری انتخابات آمریکا اظهار داشت: نظرسنجیها در انتخابات آمریکا خیلی تاثیرگذار نیستند تنها انعکاس دهنده آرای عمومی مردم هستند، زیرا در نظام انتخاباتی آمریکا الکترال تعیین کننده است.
وی تصریح کرد: در زمان انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۶ نیز هیلاری کلینتون ۳ میلیون بیشتر از ترامپ رای آورد اما نهایتا رای کارت الکترال موجب شد آرای ترامپ بیشتر شده و او برنده شود.
شرکت درصد بالایی از مردم آمریکا در انتخابات پستی
این کارشناس مسائل بینالملل افزود: در این دور از انتخابات آمریکا در حد بی سابقهای مردم در انتخابات زودهنگام شرکت کردهاند یعنی زودتر رایشان را به پست دادهاند که طبق گزارشهای اعلام شده بیش از ۷۸ میلیون نفر رای خود را ثبت کردهاند، البته یکبار هم در دوره کرونا با توجه به شرایط آن زمان موجب شد ۱۰۵ میلیون نفر از طریق پست رای دهند در حالی که عمده رای در انتخابات آمریکا ۴۷ میلیون بوده است.
بهشتیپور خاطرنشان کرد: رای زودهنگام ۷۸ میلیون نفر در انتخابات موجب میشود شانس حزب دموکرات افزایش یابد زیرا طرفداران حزب دموکرات از طریق غیر حضوری اکثرا رای می دهند.
اشکالات سیستم انتخابات آمریکا
وی ادامه داد: در فضایی هستیم که آرای ۲ کاندیدا نزدیک به هم است، در نظر داشته باشیم سیستم انتخابات آمریکا دارای اشکالاتی است یکی این که اگر در یک ایالت شخصی رای بالاتری کسب کرد کل آرا به او اختصاص داده میشود، از آنجایی که برخی از ایالتها کارت الکترال بیشتری دارند شانس هر کاندیدا در صورتی که یک رای بیشتر داشته باشد هم بالا میرود و این ظلم به کسانی است که کاندیدای دیگری را انتخاب کردهاند.
این کارشناس مسائل بینالملل با بیان این که تنها ۲ ایالت این اشکال را برطرف کرده و براساس اکثریت نسبی آرا را محاسبه میکنند، گفت: یکی دیگر از واقعیتهای انتخابات آمریکا این است که اکثرا رقابت بین ۲ حزب است اگرچه احزاب دیگر میتوانند آزادانه در انتخابات شرکت کنند، اما به صورت سنتی این مساله بین ایالتها تقسیم شده است.
۷ ایالت؛ تعیین کننده تکلیف انتخابات
وی همچنین بیان کرد: در این سیستم انتخاباتی به طور سنتی تکلیف ۴۳ ایالت از قبل مشخص است مثلا همه میدانند در کدام ایالات کدام حزب رای بیشتری دارد سالهای سال این موضوع تکرار شده فقط از ۵۰ ایالت، حدود ۷ ایالت هستند که تعیین تکلیف میکنند و دارای ۹۲ کارت الکترال هستند.
بهشتیپور در ادامه درخصوص سیاستهای ایالات متحده آمریکا نسبت به تحولات خاورمیانه با آمدن هر کدام از کاندیداها گفت: سیاستهای آمریکا در کلان یکی است و در مورد خاورمیانه نیز تاثیرگذار است، همانطور که میدانید انتخابات ریاستجمهوری آمریکا را نه فقط مردم این کشور بلکه کل دنیا دنبال میکنند.
سیاستهای کلان ایالات متحده آمریکا تغییر نمیکند
وی تاکید کرد: واقعیت این است سیاستهای کلان ایالات متحده آمریکا تغییر نمیکند، از جمله در خاورمیانه، اما مهمترین بخش تحلیل در جزئیات است که تفاوتها را نشان میدهد. برای مثال روسای جمهور در اصل سیاستهای کلی کشور را دنبال کردهاند اما در جزئیات تفاوت هایی داشتهاند، مانند این که هیچ وقت ترامپ مثل اوباما نبود. هر ۲ از نظر حمایت از اسرائیل یکی بودند، اما دیدیم که ترامپ چگونه عمل کرد بیت المقدس را پایتخت اسرائیل دانست یا بخشهای جولان را جزئی از خاک اسرایل برشمرد در حالی که روسای جمهور پیشین آمریکا هیچ وقت نتوانستند چنین اقدامی انجام دهند، بنابر این، اینها جزئیاتی است که خیلی در تحلیل کمک میکند.
- منبع خبر : ایسنا