واکنش انجمن لبنیات به انحصار واردات کره دولتی توسط شرکت خاص: دخالتی نداشتیم، دیگر شرکتها کمکاری کردند
به گزارش خبرگزاری صبح اقتصاد، دبیر انجمن صنایع لبنی اختصاص ۱۹۹ میلیون دلار از ۲۶۳ میلیون دلار ارز دولتی برای واردات کره به یک شرکت خاص را موجب تعطیلی سایر کارخانهها دانست و در عین حال اعلام کرد که انجمن دخالتی در این باره نداشته است.
رضا باکری دبیر انجمن صنایع لبنی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم در واکنش به واردات بیش از ۳۰ هزار تن کره با ارز ۴۲۰۰ تومانی در مدت ۳ ماه توسط یک شرکت که به اندازه کل واردات همه شرکت های صنایع لبنی در سال گذشته (۱۳۹۷) است اظهار کرد: واردات کره در سال گذشته آزاد بوده است و همه شرکتها می توانستند برای واردات این محصول اقدام کنند.
وی افزود: تخصیص ارز واردات کره برای همه شرکت های صنایع لبنی آزاد بوده است، برخی از شرکت ها در زمان اختصاص ارز ۴۲۰۰ تومانی اقدام به ثبت سفارش و واردات کرده اند اما برخی شرکت ها از این فرصت استفاده نکرده اند و انجمن دخالتی در این امر نداشته است.
دبیر انجمن صنایع لبنی در پاسخ به این سوال که ممکن است برخی از شرکت ها رانت اطلاعاتی خاصی داشته اند که به این اندازه واردات انجام داده اند؟ ادامه داد: من به شخصه نه کارخانه صنایع لبنی و نه تجارتی در این ارتباط دارم، انجمن صنایع لبنی نیز چنین شرایطی دارد و واردات بیشتر یک شرکت از بقیه شرکت ها به خاطر شرایط رقابتی بازار است.
وی در پاسخ به اینکه آیا این شرایط موجب انحصار در بازار و باعث تعطیلی مابقی کارخانههایی که کره کمی با ارز ۴۲۰۰ تومانی وارد کردهاند نمیشود؟ تصریح کرد: طبیعی است که شرکتهایی که به موقع برای واردات ارز ۴۲۰۰ تومانی اقدام نکردهاند اکنون توان رقابت با شرکتهایی که با ارز دولتی کره وارد کردهاند را ندارند و این شرایط موجب تعطیلی آنها خواهد شد.
باکری افزود: این شرایط به صورت طبیعی و نتیجه عمل خود شرکتهای صنایع لبنی است و کسی موجب تعطیلی این شرکتها نشده است؛ در سال گذشته با توجه به اینکه کره چند مرتبه از گروه یک به گروه دو رفتوبرگشت داشت برخی شرکت ها نتوانستند برای واردات تصمیم درستی بگیرند و نگران ضرر و زیان ناشی از واردات بودند و به اندازه کافی اقدام به واردات این محصول نکردند.
کره تا پایان سال گران نمیشود
دبیر انجمن صنایع لبنی گفت: شرکتهایی که اقدام به ثبت سفارش و واردات به اندازه کره، با ارز ۴۲۰۰ تومان نکردهاند، این استدلال را داشتند که در صورتی که این محصول به گروه دو کالایی برود و ارز آن نیمایی شود، دیگر توان فروش محصول خود در بازار ندارند زیرا در آن شرایط قیمت هر کیلوگرم کره به ۹۰ تا ۱۰۰ هزار تومان می رسد.
باکری در پاسخ به اینکه قیمت کره در بازار چه زمانی آزاد میشود و بر اساس قیمت محاسبه شده با ارز نیمایی به فروش میرسد گفت: مصوبه رفتن کره به گروه دو کالایی ابلاغ شده است و از خردادماه سال جاری واردات کره تنها با ارز نیمایی امکانپذیر است.
وی گفت: تشخیص شرکتهای صنایع لبنی آن است که در صورتی که کره را با ارز آزاد به بازار وارد شود، توان فروش این محصول را ندارند به همین خاطر استقبالی از واردات صورت نگرفته است.
این مقام مسئول اظهار داشت: تا پایان امسال ذخایری از محل واردات صورت گرفته با ارز ۴۲۰۰ تومانی وجود دارد و این محصول با نرخهای قبل و هر کره ۱۰۰ گرمی به قیمت ۴۵۰۰ تومان به فروش میرسد.