گروهی از چهرههای شناختهشده دنیای هنر با انتشار پیامهایی در فضای مجازی نسبت به حملات اخیر رژیم صهیونیستی به غزه واکنش نشان دادند و حمایت خود از فلسطین را اعلام کردند.
به گزارش ایسنا، با گسترده شدن ابعاد حملات رژیم صهیونیستی به غزه و قرار گرفتن اخبار آن در صدر رسانههای بینالمللی، بسیاری از سلبریتیها از فضای مجازی برای ابراز حمایت از مردم فلسطین استفاده کردهاند تا صدای خود را به گوش جهان برسانند.
در کشورمان ایران هم برخی هنرمندان با انتشار پیامی در صفحه اینستاگرام خود نسبت به حملات رژیم صهیونیستی واکنش نشان دادند.
علیرضا خمسه ـ بازیگر سینما تئاتر و تلویزیون کشورمان ـ با انتشار تصویری تلخ از کودک بیجان در دستان پدرش به کشتار کودکان فلسطینی واکنش نشاده داد و نوشت: «گاهی کلمات درد دارد اما صدا ندارد کشتن دهها کودک بیگناه جنایت فوق بشری است.»
سیدرضا میرکریمی – کارگردان سینما – با انتشار شعری از محمود درویش به این جنایت واکنش نشان داد:
اگر از تو درباره غزه پرسیدند
پس بگو
در آنجا شهیدی است
که شهیدی آن را حمل می کند
و شهیدی از وی عکس می گیرد
و شهیدی او را بدرقه می کند
و شهیدی بر وی نماز می خواند…
محسن چاوشی – خواننده – نیز در پستی اینستاگرامی که تصاویری از جنایت صهیونیستها در بیمارستان المعمدانی و کودکان زخمی را نشان میدهد، نوشت: «نفرین به جنگ»
مصطفی راغب – خواننده – نیز قتل عام نزدیک به هزار نفر در بیمارستان را دردآور خواند و نوشت: «لعنت به ظلم، لعنت به ظالم، و ظالمان اسرائیلی»
محسن کیایی ـ بازیگر سینما ـ هم در واکنش به حملات رژیم صهیونیستی نوشت: «لعنت به جنگ، لعنت به خاورمیانه، لعنت به نفت، لعنت به سیاست.»
مجید واشقانی ـ بازیگر ـ نیز در واکنش به حملات رژیم صهیونیستی با انتشار تصویری تلخ از کودک بیجان نوشت: «دیگر باید به انسان بودن تسلیت گفت.»
ابراهیم داروغهزاده – دبیر سابق جشنواره فجر – با هشتگ طوفان الاقصی و عکسهای از بمباران بیمارستان نوشت: «امنترین مکانها در هر جنگی بیمارستانها و مراکز درمانی است. رژیم صهیونیستی سیرت واقعی خود را به جهانیان نشان داد»
حسین دهباشی ـ تاریخپژوه و مستندساز ایرانی ـ نوشت: «جسارتا تاریخ نخواندهاید اگر فاجعه بمباران بیمارستان غزه را بیسابقه میدانید. مثلا در فروردین ۱۳۷۵ در حالی که اسرائیل رسما خواسته بود که مردم لبنان خانههایشان را ترک و به اردوگاههای سازمان ملل پناه ببرند، مرکز این سازمان در قانا را به توپ بست و ۱۱۷ غیرنظامی از جمله سه کارمند UN، درجا تکه تکه شدند. در ساعات نخست اسرائیل این حمله را به حزب الله لبنان نسبت داد ولی بعدا آن را خطایی طبیعی خواند و آمریکا نیز قطعنامه محکومیت این جنایت در شورای امنیت را وتو کرد. باری ترساندن غیرنظامیان برای تسریع در تخلیه سرزمینهایشان، یکی از سیاست های راهبردی اسرائیل از بدو پیدایش آن بوده و هست.»
ملیکا زارعی ـ مجری برنامههای کودک و نوجوان ـ نوشت: «این روزها روز کودک است و بیشتر بچهها در جشن و شادی و … من هم به سبب حرفهای که دارم در معاشرت با بچهها باید در این شادی سهیم باشم اما… مگر میشود تصاویر دردناک کودکان بیگناه و معصوم غزه از جلوی چشمانم محو بشود!؟ تصویر زجههای پدران و مادران داغدیدهای که معلوم نیست، آیا فردا را خواهند دید … همه این تصاویر خواب را از چشمانم ربوده، تنها آرزوی روزی رو دارم که صدای شادی کودکان بیگناه تمام دنیا رو پر کنه. یاد همه کودکان عزیز و بیگناه که این روزها در خون غلتیدن گرامی…»
احسان علیخانی ـ مجری تلویزیون ـ با انتشار هشتک stopgagazagenocide به حملات رژیم صهیونیستی واکنش نشان داده و نوشته: «حمله به بیمارستان که تنها پناه بیمار، زخمی، کودکان و زنان است. این یک فاجعه است برای انسان برای انسانیت برای تمدن بشر برای تمام ادعاهای توخالی جهان برای تمام صورت های نقاب زده با لبخند که فریاد انسانیت و عدالت سرمی دهند. تنها قربانی سیاست کثیف، مردم بیگناهند. »
همچنین «رضا رشیدپور» در صفحه توئیتر (ایکس) نوشت: «رژیم صهیونیستی غاصب، جنایتپیشه و شارلاتان است. قواعد جنگ روانی را خوب میداند و از مظلومنمایی به عنوان تاکتیک در یک راهبرد خبیثانه سود میبرد. و تاسف برای کسانی است که با ژست روشنفکری و یا مخالفت با جمهوری اسلامی خونشویی میکنند و جرأت بیان حقیقت را ندارند.»
حسن روحالامین ـ نقاش ایرانی ـ با بازنشر تابلوی مرگ گنجشک نسبت به جنایت بیمارستان المعمدانی غزه و حملات رژیم صهیونیستی واکنش نشان داد.
حسین فرح بخش ـ تهیهکننده سینما ـ با انتشار تصویری تلخ از دو کودک فلسطینی در کنار آوار خانههایشان نسبت به حملات رژیم صهیونیستی واکنش نشان داده است.
محمد بحرانی ـ صداپیشه و بازیگر ـ نیز با هشتک #مرگ_بر_جنگ در واکنش به حملات رژیم صهیونیستی نوشته است: یه موقع جنگ هم قوانینی داشت. این جنگ نیست. نسلکشی است. بیست و چند سال است که برای بچهها برنامه میسازم به امید بهتر شدن جهان برای آدمهای آینده … ه. اما دیگه ناامیدم.
محمد معتمدی ـ خواننده ـ هم با انتشار تصویر تلخ از کشتار کودکان به بمباران بیمارستان غزه واکنش نشان داد.
حسین تهی – خواننده – نیز با انتشار عکسی از کودک فلسطینی خواستار پایان این جنگ شده است.
گرشا رضایی ـ خواننده پاپ ـ هم با انتشار تصویری تلخ از کودکان آسمانی با بال فرشتگان به کشتار کودکان، با هشتک نفرین به جنگ به حملات رژیم صهیونیستی واکنش نشان داد.
از میان خوانندگان، روزبه بمانی هم با انتشاری تصویری از غزه به حملات رژیم صهیونیستی واکنش نشان داده است.
وحید امیرخانی ـ کارگردان و فیلمنامهنویس ـ با انتشار تصویری از تکه نان در دستان کودک مجروح نوشته است: «این دستهای کوچک گرههای بزرگی را باز خواهند کرد.»
شهرزاد کمالزاده ـ بازیگر ـ در واکنش به به حملات رژیم صهیونیستی نوشت: «شهید غسل ندارد … لعنت به شما که به بیمارستان هم رحم نکردید …»
سجاد پهلوانزاده – کارگردان – نیز با انتشار عکس کنفرانس خبری وزارت بهداشت فلسطین در میان اجساد شهدای بیمارستان المعمرانی، به این جنایت واکنش نشان داد.
رضا گوران ـ کارگردان تئاتر ـ نوشته است: از اینکه با تحلیلهای بیپایه و اساس اینستاگرامی خود در مورد فلسطین ذهن ما را خسته نمیکنید سپاسگزارم. پیشاپیش حق را به شما داده و برای شما اوقات خوشی را آرزومندم. اوضاع احوال و درون و بیرون ما به گونهای است که یارای بحث در آن نیست هنوز عزاداریم.
او با انتشار تصویر خواننده فلسطینی که میگوید خدا با ماست قویتر و بزرگتر از صهیونیستها هستیم، با هشتک غزه و هشتک کودکان غزه نسبت به حملات رژیم صهیونیستی واکنش نشان داده و سرودهای از محمود درویش را در ادامه منتشر کرده که میگوید: اگر از تو دربارهی غزه پرسیدندبگو در آنجا شهیدی است که شهیدی آن را حمل می کند و شهیدی از وی عکس میگیرد و شهیدی او را بدرقه میکند و شهیدی بر وی نماز میخواند.
نیما واعظی ـ پخشکننده فیلم ـ هم با هشتک غزه و هشتک بیمارستان المعمدانی به حملات رژیم صهیونیستی واکنش نشان داده و نوشته: میشدم پروانه، خوابم می پرید/ خوابهایم اتفاقی ساده بود.
مونا کرمی ـ بازیگر ـ هم با هشتک غزه به حملات رژیم صهیونیستی واکنش نشان داده و نوشته: جنگ دردهای جهان را بزرگتر میکند.
دیبا زاهدی ـ بازیگر ـ با هشتک بیمارستان المعمدانی به فاجعه انسانی در غزه واکنش نشان داده است.
فرزین محدث ـ بازیگر ایرانی ـ هم در پی این فاجعه انسانی در غزه و بمباران بیمارستان نوشته است: انسان موجود ترسناکی است و جنایت برایش یک سرگرمی.
زیبا کرمعلی – بازیگر- نیز نوشت: چون خون مردم اسرائیل برای دنیا رنگینتر از بچههای فلسطینه؟
محمود بابایی ـ تهیهکننده سینما ـ در واکنش به حملات رژیم صهیونیستی نوشت: «کدام روز بیچارهتر از این روزگار و کدام جغرافیا غریبتر از فلسطین…!»
سجاد نوروزی ـ مدیر پردیس سینمای آزادی ـ در واکنش به حملات رژیم صهیونیستی نوشت: «سلام بر کسانی که شب را میجنگند و صبح هنگام با کفن برمیگردند.»
مجتبی پوربخش ـ مجری تلویزیون ـ در واکنش به حملات رژیم صهیونیستی و فاجعه بیمارستان غزه، با انتشار تصویری تلخ از پیکرهای کفنپوش مردم فلسطین ضمن تسلیت به مردم بیگناه نوشت: «تنها برنده جنگ اسلحه فروشه»
خسرو نقیبی ـ فیلمنامهنویس، منتقد سینما و روزنامهنگار ـ هم در واکنش به حملات رژیم صهیونیستی و فاجعه بیمارستان غزه نوشت: «بیمارستان میزنید؟ ضجههای دختربچهی نشسته بر زمین روانم را ویران کرد آدمید شماها؟ به کدام آیین اید؟»
سیدمحمود رضوی – تهیهکننده سینما و تلویزیون – نیز با انتشار تصاویری از بیمارستان المعمرانی، از قول سخنگوی امداد و نجات غزه نوشت: بیمارستان المعمدانی دیگر زخمی ندارد. دیگر هیچ کسی در بیمارستان رنج نمیکشد. همه راحت شدند و در آتش سوختند!
محمدحسین قاسمی – تهیهکننده سینما – هم جمله خبرنگار الجزیره که نوشته بود «به سختی میتوان یک بدن کامل با تمام اعضایش در بیمارستان پیدا کرد» را به اشتراک گذاشت.
فرزاد حسنی – مجری – در مطلبی نوشت: هر کس در مورد جنایتکار بودن اسرائیل اگر و امایی بیاورد، باید دهانش را جر داد؛ اسرائیل شر مطلق است.
حسین سلیمانی – بازیگر – هم در متن تندی نوشت: «خدایا رزق و روزی ما را از جایی فراهم کن که لقمههایمان مجبورمان نکنند چشم بر حقیقی ببندیم.»
سیدمازیار هاشمی – تهیهکننده سینما – نوشت: «نمیتوان نسبت به این کودککشی وحشیانه و کشتار انسانهای بیگناه و بیپناه سکوت کرد»
فاضل نظری – شاعر – نیز یکی از شعرهایش را با تصویر کودکی از غزه به اشتراک گذاشت: «سیل آه خلق،سد ظلم را خواهد شکست»
اسدالله شبانی – نویسنده – در استوری اینستاگرامش نوشته است: «رژیم نژادپرست اسرائیل حتا بیمارستانها را هم بر سر بیماران آوار میکند. قدرتهای جهانی هم برایش کف میزنند! ننگتان باد!»
علیمحمد مودب – شاعر – هم با انتشار تصاویری از بمباران بیمارستان المعمدانی، شعر معروف «دیده بگشا بر ستم، در این فریبستان علی!» را بازنشر و پیشنهاد داده است که به مناسبت این جنایت، همه شاهران در مکانی حمع شوند و شعرسرایی کنند.
محمدرضا روزبه – شاعر – تصویری از حمل یک پیکر شهید در غزه را به همراه شعری از خود منتشر کرد:
«گفتی: چگونهای؟
– لبریز اشک و خون و جنونم، چه گویمت؟
از چشمهای شعلهورم
غزه
میچکد
خاورمیانهایست درونم، چه گویمت؟»
محمدرضا شفیعی کدکنی ـ شاعر ـ هم در واکنش به جنایت غزه شعری را منتشر کرد:
«وای بر فتنهانگیز نجس ظلمکننده!
آواز را نمیشوند و تأدیب را نمیپذیرند
و بر خدای خود تقرب نمیجوید.
کاهنانش قدس را نجس میسازند
و به شریعت مخالفت میورزند.
خداوند در اندرونش عادل است
و هر بامداد حکم خود را روشن میسازد و کوتاهی نمیکند،
اما مرد ظالم حد را نمیداند.»
جلیل سامان ـ کارگردان ـ هم نوشته است:
«یهودیها قبل از اینکه دولت تشکیل دهند وقتی به فلسطین رسیدند بنرهایی را با خود آورده بودند. روی این بنرها خطاب به فلسطینیها نوشته شده بود: هیتلر زندگی را از ما گرفت؛ شما امید ما را از ما نگیرید.
فلسطینیها مانند دیگر مردم غرب آسیا از پناهجویان و آوارهها مراقبت کردن اما نتیجهاش چیزی شد که دیدید!»
همچنین از دیگر هنرمندانی که جنایت جنگی حمله به بیمارستان المعمدانی را محکوم کردند، میتوان به این افراد اشاره کرد:
محمدحسین مهدویان، نیما جاویدی، روحالله حجازی، نوید محمودی، کریم امینی، علی ملاقلیپور، قربان محمدپور، مریم بحرالعلومی (کارگردان)، مهران غفوریان، هنگامه قاضیانی، بهرام افشاری، بهرنگ علوی، نعیمه نظامدوست، شهرزاد کمالزاده، میرطاهر مظلومی، الناز حبیبی، وحید آقاپور، دیبا زاهدی، جوانه دلشاد، روزبه حصاری، هومن حاجیعبدالهی، مریم پالیزبان، سیدعلی صالحی، رامین راستاد (بازیگر)، علی ضیا، وحید رونقی، مژده لواسانی، المیرا شریفیمقدم، نجمه جودکی، محمدرضا مقدسیان، محمدرضا باقری، راحله امینیان، گیتی خامنه، محیا اسناوندی، ایمان قیاسی، مژده خنجری، مجید یراقبافان، پیمان طالبی، محمد قاسمی، عبدالله روا (مجری تلویزیون)، محمدرضا شفاه، امیر بنان، کامران حجازی، محمدرضا شفیعی، سعید خانی، مسعود ردایی، محمد پیوندی، امیرحسین خرمشاهی، مهدی فرجی، زینب تقوایی، محمدجواد موحد، سیاوش حقیقی، سیدعلی احمدی، آزیتا موگویی، حسین مصطفوی، ساسان سالور (تهیهکننده)، رضا پورحسین (مدیر سابق صداوسیما)، اکبر نبوی، محمد درویش (فعال محیط زیست)، محمدحسین پویانفر (مداح)، محمدرضا تابش (مدیرعامل سابق بنیاد فارابی)، مهدی قاسمی، مجید طالبی (عکاس)، محمد روحالامین (طراح پوستر)، مهدی کوهیان (مدیر حقوقی خانه سینما)، امید معلم (مدیر جشن حافظ)، امیر سیدین (طنزنویس و فیلمنامهنویس)، حافظ حکمی (مدیر سابق پلتفرم تیوا)، منصور ضابطیان، محمدصادق باطنی، محمدرضا رضاپور (از مدیران تلویزیون)، مهدی یزدانی خرم، افشین شحنه، حسن احمدی، جعفر ابراهیمی نصر، سهرابینژاد، قدمی فرید (نویسنده و شاعر)، محمد علیزاده، حامد همایون (خواننده)، حامد آهنگی (طنزپرداز)، داریوش فرضیایی (برنامه ساز)