وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به تقویت زیرساختهای شبکه ملی ارتباطات گفت: از ۵۰ درصد شهرهای ایران که زیر پوشش نسل ۳ و ۴ بودهاند امروز به ۱۰۰ درصد پوشش رسیده و همه ۱۲۴۲ شهر ایران به پوشش نسل ۳ و ۴ مجهز هستند. به گزارش خبرگزاری تسنیم از فیروزکوه، محمدجواد آذری جهرمی صبح امروز در […]
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به تقویت زیرساختهای شبکه ملی ارتباطات گفت: از ۵۰ درصد شهرهای ایران که زیر پوشش نسل ۳ و ۴ بودهاند امروز به ۱۰۰ درصد پوشش رسیده و همه ۱۲۴۲ شهر ایران به پوشش نسل ۳ و ۴ مجهز هستند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از فیروزکوه، محمدجواد آذری جهرمی صبح امروز در جمع خبرنگاران با اشاره به آخرین وضعیت راهاندازی شبکه ملی ارتباطات اظهار داشت: از حدود یک ماه گذشته بهرهبرداری از پروژه ارتقا هسته شبکه ملی آغاز شده که بر این اساس ظرفیت هسته ملی شبکه اطلاعات ۳ برابر شد.
وی بیان کرد: از سال گذشته تاکنون نیز ارتقا بسیاری در لایههای مختلف شبکه ملی اطلاعات صورت گرفته است و در لایه زیرساخت که وظیفه اصلی وزارت ارتباطات است از ۵۰ درصد شهرهای ایران که زیر پوشش نسل ۳ و ۴ بودهاند امروز به ۱۰۰ درصد پوشش رسیده و همه ۱۲۴۲ شهر ایران به پوشش نسل ۳ و ۴ مجهز هستند.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات سپس با اشاره به پیشرفتهای لایه خدمات ابری و محتوایی افزود: پیشرفت در این حوزه بهترین شاهد تقویت زیرساختهای ارتباطات در یک کشور است که این زمینه با توجه به اینکه چند روز پیش یک شرکت اروپایی که بسیاری از شرکتهای ایرانی از زیرساختهای آن استفاده میکردند خدمات ابری خود را در ایران تحریم کرد اما ظرف مدت کمتر از ۲۴ ساعت شرکتهای ایرانی آن خدمات را جایگزین کردند.
آذری جهرمی با اشاره به عدم وابستگی در لایه استقلال شبکه نیز تصریح کرد: امروز هیچ نقطهای در کشور وجود ندارد که کیفیت ارتباطات داخل آن بهتر از کیفیت ارتباطات به سمت بینالملل نباشد بنابراین در زیرساخت ایجاد شده به لحاظ کیفیت، خدمات داخلی ارجحیت دارد ضمن اینکه در لایه قیمتی نیز زیرساخت خدمات داخلی برای مصرف کننده نیمبها است.
وی در ادامه با اشاره به راهاندازی ۲۹ سامانه امنیتی در یک سال اخیر گفت: کار حفاظت و پایش از زیرساختهایی که وظیفه حفاظت از آن برعهده وزارت ارتباطات است انجام شده و اقدامات دیگر نیز به صورت یک بسته حمایتی برای کسب و کارهای خدمات اداری و خدمات میزبانی اعلام شده که رایگان است و تقریباً ۹۵ درصد به کسب و کارها تخفیف داده شده که بتواند توزیع محتوای خود را به سمت مخاطب ببرد.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات سپس با اشاره به خدمات و زیرساختهای ایجاد شده برای پیامرسانها تصریح کرد: این خدمات نیز رشد قابل توجهی داشته و در یک سال گذشته از ۱۳۰ هزار اپلیکیشن ایرانی به ۲۵۰ هزار اپلیکیشن در سال ۹۷ رسیده است.
آذری جهرمی همچنین افزود: نرخ رشد توسعه پهنای باند داخلی ۳۱۷ درصد بود در صورتی که نرخ رشد استفاده از اینترنت ۵۵ درصد بوده که بخش خدمات با استفاده از ظرفیت جوانان یک جریان خدماتی نرمافزاری در لایه شبکه ملی ارتباطات شکل گرفت که هر چند انحصارگری در این لایه بسیار زیاد است و برخی افراد اجازه ورود جوانان در این لایه را نمیدهند اما تلاش ما بر این است که این موانع را برطرف کنیم.
وی سپس با اشاره به ضرورت تهیه خوراک فرهنگی متناسب با هر بخش توسط تولیدکنندههای داخلی گفت: امروز حوزه کودک و نوجوان آن چنان که باید محتوا و خوراک خود را از تولیدکننده داخلی دریافت نمیکند و یا هنرمند داخلی چرخه زندگیاش نمیچرخد چون اقتصاد بخش متناسب با آن نیست و خدماتی که باید ارائه کند مبتنی بر فرایند آن نیست اما در خارج از کشور مانعی برای او نیست.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات بیان کرد: وزارت ارتباطات به هیچ عنوان قصد تصدیگری ندارد ولی آمادگی برای همکاری و تعامل وجود دارد تا مسئولیت به مسئولان اصلی بازگردد که در این مسیر چند اقدام صورت گرفته که نخست در حوزه کودک و نوجوان بود و با توجه به وجود ۱۳ میلیون کودک و نوجوان در کشور و همچنین آسیبپذیر بودن این قشر در برابر تهدیدات مجازی طرح کودک و اینترنت در حال اجرا است که تاکنون ۱٫۵ میلیون نفر به آن پیوستهاند و در ادامه نیز باید از ظرفیت گسترده سازمانهای مردمنهاد برای ترویج آن استفاده شود.
آذری جهرمی با اشاره به لزوم تمرکز بر سواد رسانهای خاطرنشان کرد: یکی از خدماتی که امروز در فضای مجازی وجود دارد فیک نیوزها هستند که تلاش بسیاری برای وارونه جلوه دادن واقعیتها با تکنیکهای مختلف دارند و تجربه سالیان اخیر حاکی از آن است که برخوردهای سلبی پاسخگو نیست بنابراین باید شیوههای خود را تغییر داده و این اقدام در وزارت ارتباطات آغاز شده تا ابزارهای مناسب برای توسعه سواد رسانه به کار گرفته شود.