وعده سرخرمن
به گزارش پایگاه خبری صبح اقتصاد، رئیس جمهور چند روز قبل اعلام کرده بود،«در هفته آینده قرار است گشایشی از لحاظ اقتصادی در کشور به وجود بیاید و دست دولت مقداری باز میشود.»
حسن روحانی بر گشایشی تاکید کرده که دست دولت را باز میکند، از سوی دیگر رئیس مجلس، بر گشایشی تاکید میکند که بازار پول و ارز را سامان میدهد. پس این تحول احتمالا قرار است تغییری در حوزه سیاستهای پولی و مالی باشد.پیگیریها نشان میدهد، احتمالا خبر خوش آقای روحانی، مربوط به انتشار اوراق سلف نفت باشد.بر این اساس نفت خام ایران بصورت بشکهای در بازار سرمایه عرضه خواهد شد، در این صورت عموم مردم میتوانند بصورت بشکهای نفت تولیدی پالایشگاههای ایران را خریداری کنند. از سوی دیگر با توجه به ماهیت اوراق سلف نفت خریداری شده مانند سهام معامله خواهد شد. کارشناسان اقتصادی معتقدند، منابع حاصل از عرضه نفت در بورس صرف احیای ساختهای نفتی-پالایشی و احتمالا بر طرف کردن جبران کسری بودجه خواهد شد. در واقع این روش یک نوع تامین سرمایه برای زیرساختها محسوب خواهد شد و جذب نقدینگی مناسبی در پی خواهد داشت.
وعده سرخرمن است
نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران گفت: آیا مردم به چنین وعده سرخرمنی که «دوسال دیگر نفت می فروشیم و پولت را به دلار می دهیم» اطمینان و اعتماد خواهند کرد؟! امید که چنین باشد.حسین سلاحورزی نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران در پیامی درباره گشایش اقتصادی وعده داده شده از سوی رئیس جمهوری، نوشت: دولتها بارها به وضوح و بدون هیچ پرده پوشی اساسیترین حقوق مالکیت مردم را با تصویب یک قانون یا صدور یک بخشنامه نقض کردهاند.آیا مردم به چنین وعده سرخرمنی که «دوسال دیگر نفت می فروشیم و پولت را به دلار می دهیم» اطمینان و اعتماد خواهند کرد؟! امید که چنین باشد.ن
پیش فروش نفت نقدینگی را جمع، ولی تورم را علاج نمیکند
رئیس اتاق بازرگانی تهران، پیش فروش نفت به مردم را طرح خوبی برای جمع آوری نقدینگی دانست ولی تأکید کرد که این طرح راه علاج تورم نیست مسعود خوانساری، رئیس اتاق بازرگانی تهران، در پیامی درباره گشایش اقتصادی که رئیس جمهور وعده آن را داده است، نوشت: فروش اوراق ارزی بر پایه نفت که معنایش همان پیش فروش نفت است، می تواند اقدامی سنجیده و گشایش اقتصادی برای جمع آوری نقدینگی باشد ولی راه علاج تورم نیست.اگر برای کسری بودجه فکری نکنیم، فشار تورم روی دوش مردم می ماند.
معیشت مردم جای طرح معما و پازل نیست!
رییس اتاق بازرگانی ایران و چین در مورد انتشار مطالبی در شبکه های اجتماعی مبنی بر در راه بودن یک اتفاق مهم اقتصادی برای ایران میگوید گمانه زنیها درباره گشایش اقتصادی اگر به اتفاقی بزرگ ختم نشود، نتیجه ای جز عصبانیتر کردن جامعه که در ماههای اخیر فشارهای اقتصادی جدی را تحمل کرده نخواهد داشت.مجیدرضا حریری اظهار کرد: متاسفانه شرایط اقتصادی کشور به گونهای پیش رفته که دیگر با طرحهای صرفا اقتصادی و مدیریتی نمیتوان توقع تحولی جدی داشت و راهکار از دل سیاست میگذرد. وقتی فشارهای تحریم یکی از عوامل تاثیرگذار بر مشکلات بوده، قاعدتا برای برون رفت از این شرایط، باید به مسائل دیپلماتیک نیز فکر کرد.وی با بیان اینکه حل نکردن مشکلات و ناموفق بودن طرحها، شرایط را برای اقشار کم درآمد جامعه دشوار کرده است، گفت: وقتی جامعه میبیند که برای برون رفت از این شرایط راهکار دقیقی وجود ندارد، عصبانی میشود و با مطرح کردن وعدههایی مبنی بر اینکه در روزهای آینده اتفاقی بزرگ رخ خواهد داد، جامعه را عصبانیتر میکند. امروز مردم نیاز دارند که ببینند مسئولان اجرایی فضای زندگی آنها را درک کرده و بر مبنای آن تصمیم میگیرند و در این مسیر مطرح کردن پازل و معما چندان نتیجه مثبت ندارد.رییس اتاق بازرگانی ایران و چین با اشاره به گمانه زنیهای صورت گرفته درباره اینکه گشایش اقتصادی اعلام شده در چه حوزهای خواهد بود، بیان کرد: در این روزها گمانه زنیهایی صورت گرفته و افراد مختلف گزینههایی را مطرح کردهاند اما هیچ یک از آنها در عمق زندگی مردم تغییری ایجاد نمیکند و مردم بیش از آنکه به وعده نیاز داشته باشند، تصمیمات جدی میخواهند که شرایط آنها را تغییر دهد. اگر تصمیم جدی گرفته شود حتی به اطلاع رسانی نیز احتیاج ندارد و با اجرایی شدنش، مردم خودشان متوجه تغییر میشوند.حریری افزود: اینکه یکی از مشاوران دولت در شبکههای اجتماعی مینویسد که برای تصمیمگیری اقتصادی صبر کنید، در کنار آنکه مشخص نیست چه ارتباطی با واقعیت دارد، نشان از آن دارد که از وضعیت معیشتی مردم دور شدهایم. امروز بخش قابل توجهی از جامعه با توجه به مشکلات اقتصادی، اساسا توان تصمیم گیری ندارد که بخواهد آن را نیز یک هفته عقب بیندازد. در کنار آن در سالی که به جهش تولید نام گذاری شده، این توقع که یک هفته تمام کارها بایستد تا نتیجه این خبر روشن شود، چندان منطقی نیست.