به گزارش واحد علم و فناوری خبرگزاری صبح اقتصاد به نقل از اسپوتنیک، آزمایش واکسن ضد کرونا در دانشگاه سچنوف روسیه بر روی افراد داوطلب با موفقیت به پایان رسید.
آزمایشهای این واکسن که توسط موسسه گامالی روسیه تولید شده از تاریخ ۱۸ ژوئن آغاز شده بود.
این خبرگزاری روسی این واکسن را نخستین واکسن ضد کرونای جهان اعلام کرده است.
بر اساس اعلام مقامات این دانشگاه، نخستین گروه از داوطلبانی که این واکسن بر روی آنها آزمایش شده روز چهارشنبه هفته جاری و دومین گروه از داوطلبین نیز در تاریخ ۲۰ جولای مرخص خواهند شد.”پایان موفقیت آمیز آزمایش واکسن ضد کرونا”
این واکسن در حالی آزمایشها را با موفقیت پست سر گذاشته که تعداد افراد مبتلا به کرونا در جهان تا صبح امروز یکشنبه به ۱۲ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر رسیده است.
انتظار میرود واکسن تولیدشده توسط شرکتهای Pfizer و BioNTech برای کووید۱۹ تا پایان سال جاری میلادی، تایید مقامات را برای تولید انبوه دریافت کند.
این واکسن تجربی به عنوان یک گزینه مناسب برای کاهش سرعت و حتی بهبود عوارض کووید ۱۹ امید زیادی را ایجاد کرده است. در حال حاضر این واکسن مراحل اولیه آزمایشات انسانی را طی میکند؛ اما قرار است پس از دریافت مجوز از مقامات، در ماه جولای با کمک ۳۰ هزار داوطلب، مجددا مورد آزمایش قرار گیرد.
بر اساس این اقدامات، هر دو شرکت تولیدکننده واکسن مجوز انجام تبلیغات و بازیابی را دریافت کردهاند. این شرکتها آمادگی تولید انبوه ۱۰۰ میلیون واحد از این واکسن را قبل از پایان سال ۲۰۲۰ میلادی دارند و میتوانند تا پایان ۲۰۲۱ میلادی، ۱.۲ میلیارد واحد دیگر از آن را تولید کنند.
ویروس کرونا موسوم به «کووید ۱۹» اواسط ماه دسامبر (۲۴ آذر) در شهر ووهان واقع در مرکز چین گزارش شد ابتدا از این بیماری به عنوان ذات الریه نام برده می شد اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ (۹ دی ماه ۹۸) به صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.
- منبع خبر : مهر