به گزارش واحد اجتماعی خبرگزاری صبح اقتصاد گفتوگوی خبری غلامحسین اسماعیلی سخنگوی قوه قضائیه به دلیل شیوع ویروس کرونا بدون حضور خبرنگاران و به صورت پخش زنده، برگزار شد.”پرونده های احتکار کالاهای سلامت به دادگاه ارجاع شده است”
غلامحسین اسماعیلی با بیان اینکه جامعه شاهد شیوع ویروس کرونا در کشور است، گفت: تلاش جامعه پزشکی و پرستاری به عنوان مدافعان سلامت کشور جای تقدیر و تشکر دارد کار این عزیزان امروز نمونه بارز جهاد در راه خدا است. وی افزود: امروز به پاس این خدمت ارزشمند عزت جامعه پزشکی و پرستاری ما روز افزون شده و اعتماد بیشتر شده است.
سخنگوی قوه قضائیه افزود: در همین جا لازم است برای همه هموطنان اعم از کسانی که مبتلا شدند آرزوی سلامت و صحت داریم.
اسماعیلی افزود: بنا بر توصیه پزشکان مسافرت و زیارت به نوبت دیگری موکول شود و ما میتوانیم در این شرایط با توجه به ایام مبارک رجب از خلوت با خداوند حداکثر استفاده کنیم.
اسماعیلی ادامه داد: قوه قضائیه همگام با سایر قوا و همراه با ستاد ملی مبارزه با کرونا در ایام اخیر اقدامات ویژه ای را در دستور کار خودش قرار داده بود. در همین رابطه در یک هفته اخیر شاهد چند اقدام مثبت و مهم از ناحیه قوه قضائیه بودیم که یکی از آنها صدور بخشامه مرخصی به زندانیان بود.
وی افزود: صدور بخشنامه کنترل و کاهش ورودی زندانیان جدیدالورود به زندانها و اهتمام قضات بود.”پرونده های احتکار کالاهای سلامت به دادگاه ارجاع شده است”
سخنگوی قوه قضائیه به صدور بخشنامه متناسب سازی فرایندها اشاره کرد و گفت: ما در قوه قضائیه خود را خدمتگذار مردم میدانیم و به دنبال این هستیم که کار تعطیل نشود و البته کار عوارضی برای همکاران و قضات نداشته باشد و در همین راستا بشخنامه ای از سوی معاون اول قوه قضائیه صادر شد.
اسماعیلی با تشکر از فعالیتهای قضات و همکاران قضائی گفت: اعلام شد رسیدگیها حد الامکان غیر حضوری برگزار و رسیدگی و مطالب در قالب لایحه مطرح شود و با استفاده از دورکاری رسیدگیها انجام و از هر گونه احضار و جلب غیر ضروری اجتناب شود. همچنین همکاران ملزم شدند با سامانههای پیام کوتاه و ابلاغ الکترونیک فرایند رسیدگی را دنبال کنند.
وی به یکی دیگر از اقدامات قوه قضائیه اشاره و تصریح کرد: برخورد قاطع و بازدارنده نسبت به پروندههای احتکار نسبت به کسانی که با سودجویی اقلام دارویی و بهداشتی را احتکار کردند برخورد شود و پروندهها در اسرع وقت رسیدگی شود.
اسماعیلی در پاسخ به این سوال که چه تعداد افراد در رابطه با تخلفات اخیر بازداشت شدند گفت: کسانی که در این ایام و در حوزه وسایل دارویی و بهداشتی دست به اعمال مجرمانه میزنند مطمئن باشند که کرونا زمستان را پشت سر خواهد گذاشت و مردم ما از این مسیر عبور میکنند اما سودجویان سختترین مجازات را خواهند داشت تا امروز در ارتباط با پروندههای قاچاق تجهیزات پزشکی و ماسک و دستکش پروندههای متعددی تشکیل دادیم و افراد زیادی در این رابطه بازداشت شدند.”پرونده های احتکار کالاهای سلامت به دادگاه ارجاع شده است”
وی افزود: ۱۱ پرونده از پروندههای اخیر احتکار ظرف یک هفته یعنی از صدور کیفرخواست تا تشکیل پرونده منتهی به کیفرخواست و به دادگاه ارجاع شد این پروندهها به عنوان اخلال در مایحتاج عمومی مردم به شعب ویژه ارسال شده و ظرف چند روز آینده دادگاه این متهمان به صورت علنی برگزار میشود. و قطعاً مجازات سختی در انتظار آنها خواهد بود.اگر افساد فی الارض باشد مجازات اعدام و الا مجازات، حبس طویلالمدت از ۵ تا ۲۰ سال صادر میشود.
اسماعیلی ادامه داد: در این پروندهها بیش از ۵ میلیون ماسک توسط همکاران ما شناسایی شد بلافاصله تجهیزات کشف شده در اختیار وزرات بهداشت قرار گرفت.
سخنگوی قوه قضائیه افزود: ۳۲ میلیون جفت دستکش طبی در انباری اخیراً در ری کشف شد. نظارت بر امر توزیع کالاها بر عهده دولت است. شبکه توزیع ما معیوب است.
وی افزود: چهار پنجم این کالاهای مکشوفه در بازار مذکور وارداتی بود و شبکه واردات کالای ما باید اینها را میدانستند.
غلامحسین اسماعیلی در خصوص محدودیت ورود وکلا به دادگاهها گفت: در بخشنامه اخیر قوه قضائیه این موضوع تصریح شده است ورودی به مراجع قضائی هم تا هفته گذشته ۳۰ درصد کاهش داشته است. البته همکاران ما آماده خدمت رسانی به مردم هستند.
وی افزود: شاهد فعالیت برخی افرادی هستیم که روحیه مردم را هدف قرار دادند، برخی با شایعه سازی و برخی هم با وهن مقدسات، در همه این زمینهها دستورات لازم صادر شده است. در رابطه با افرادی که کلیپهایی از آنها در جریان زیارت برخی امکان مقدس منتشر شده بود، شناسایی و تحت تعقیب قضائی قرار گرفتند. اسماعیلی در خصوص سلامت زندانیان از جمله نازنین زاغری، نبوی و غیره گفت: بیش از ۵۴ هزار زندانی به مرخصی رفتند و اقدامات بسیار خوبی انجام شد و در رابطه با نازنین زاغری این فرد در سلامت کامل به سر میبرد و شایعاتی روز گذشته در این رابطه مطرح شد.”پرونده های احتکار کالاهای سلامت به دادگاه ارجاع شده است”
سخنگوی قوه قضائیه افزود: سلامت همه زندانیان برای ما اهمیت دارد و امنیتی و غیر امنیتی ندارد و شرایط نگهداری زندانیان امنیتی از غیر امنیتی به مراتب بهتر است.
وی در خصوص بازار ارز هم گفت: با تلاش همکاران ما در دادسرای تهران ۳۷ نفر بازداشت شدند که تعدادی از آنها همچنان در بازداشت هستند.
اسماعیلی در خصوص یکی از پروندههای اخلال در نظام ارزی گفت: تیمور عامری به جرم اخلال در نظام ارزی به تجمل بیست سال حبس و جزای نقدی، محمد حسین زندیه به تحمل ۵ سال و حبس و جزای نقدی و علی اصغر سلطانی گهر به تحمل شلاق و جزای نقدی محکوم شده است.
سخنگوی قوه قضائیه تصریح کرد: برخورد ما با اخلال گران به خصوص اخلالگران حوزه سلامت ادامه دارد.
- منبع خبر : مهر