«پولیتیکو» از شکست سیاست‌های مهاجرتی ترامپ در دادگاه‌های آمریکا خبر داد
«پولیتیکو» از شکست سیاست‌های مهاجرتی ترامپ در دادگاه‌های آمریکا خبر داد
نشریه پولیتیکو با اشاره به شوک و وحشتی که سیاست مهاجرتی «دونالد ترامپ» در سراسر آمریکا به راه انداخته است، نوشت که این وعده انتخاباتی رئیس‌جمهوری ایالات متحده در دادگاه‌های این کشور در حال شکست است.

«پولیتیکو» از شکست سیاست‌های مهاجرتی ترامپ در دادگاه‌های آمریکا خبر داد

به گزارش واحد بین الملل خبرگزاری صبح اقتصاد از این نشریه، ده‌ها قاضی در سراسر آمریکا که منصوب دو حزب دموکرات و جمهوری‌خواه هستند، علیه سیاست‌های جسورانه مهاجرتی ترامپ حکم داده‌اند. به عبارتی، ترامپ که پیش از پیروزی در انتخابات ریاست‌جمهوری بر اخراج گسترده مهاجران متمرکز بود، حالا بخش بزرگی از تلاش وی از سوی قضات آمریکایی معکوس شده است.

پولیتیکو با بررسی صدها پرونده قضایی آورده است که به رغم سرکوب شدید مرزی دولت واشنگتن، بخش‌های بسیاری از دستور کار مهاجرتی ترامپ به مانع برخورد کرده و دادگاه‌ها مقاومت فزاینده‌ای در برابر تلاش‌های او برای بازداشت و اخراج سریع مهاجران ساکن ایالات متحده نشان می‌دهند.

به نوشته این نشریه آمریکایی، اقدامات جنجالی و اغلب بی‌برنامه‌ی ترامپ در اخراج مهاجران، تاکنون سه بار از سوی دیوان عالی کشور با واکنش منفی روبرو شده که خود نوعی یادآوری به دولت مبنی بر طی کردن مسیر قانونی مهاجران از کشور است. در این میان ده‌ها قاضی از سراسر کشور منصوب و حزب دموکرات و جمهوری خواه، حتی واکنش‌های شدیدتری را متوجه کاخ سفید کرده‌اند.

یک قاضی در همین زمینه در پلتفرم «ایکس» نوشت: استفاده‌ی ترامپ از اختیارات جنگی برای اخراج سریع اعضای باندهای ونزوئلایی مسیری به سوی بی‌قانونی کامل است.

قاضی دیگر نیز اعلام کرد که بازداشت دانشجویان با دیدگاه‌های ضدصهیونیستی، یادآور وحشت سرخ (وحشت پراکنی دوران اوج کمونیسم) و مک‌کارتیسم است.

یک قاضی دیگر هم تاکید کرد که رعایت نکردن روند قانونی در برخی اخراج ها می‌تواند منجر به «آزار و اذیت، شکنجه و مرگ» شود.

از سوی دیگر دستیاران ارشد ترامپ در واکنش به این انتقادها، به دادگاه‌ها حمله کرده و قضات به گفته خود «سرکش و رادیکال» را مور نقد قرار داده اند. شخص ترامپ نیز خواستار اعلام جرم علیه برخی قضات شده است. از جمله جدیدترین این واکنش ها، اظهارات استیون میلر مشاور ارشد ترامپ است که روز چهارشنبه هفته گذشته قضاتی که سیاست‌های اخراج رئیس جمهور را مسدود می‌کنند، به «کودتا، شورش و به آتش کشیدن قانون اساسی» متهم کرد.

اما یک روز پس از این اظهارات وی، یک قاضی دیگر که منصوب دولت نخست ترامپ است، در حکمی مانع عملی شدن برخی برنامه‌های اخراج وی شد.”«پولیتیکو»”

این نشریه در پایان خاطرنشان کرده است که دستور کار مهاجرتی ترامپ به طور یکنواخت خنثی نشده و او هزاران سرباز را به مرز جنوبی اعزام کرده، اختیارات بسیاری به مقامات مهاجرتی اعطا کرده و نظارت بر مرزها به منظور کاهش شدید عبور غیرقانونی تشدید شده است. اما نکته مهم این است که بسیاری از سیاست‌های وی از سوی قضات منطقه‌ای متوقف شده‌اند.

، ترامپ به وضوح در تحقق وعده امضا شده برای کنترل مرز پیشرفت داشته است؛ به گونه ای که شمار افرادی که سعی در عبور غیرقانونی از مکزیک به ایالات متحده داشتند، در سال گذشته ریاست جمهوری جو بایدن به شدت کاهش یافت و از بالاترین میزان ۲۴۹ هزار و ۷۴۰ نفر در دسامبر ۲۰۲۳ (آذر ۱۴۰۲) به ۴۷ هزار و ۳۲۴ نفر در دسامبر ۲۰۲۴ (آذر ۱۴۰۳) رسید. در دوران ترامپ، این تعداد در فوریه (بهمن ۱۴۰۳) به هشت هزار و ۳۴۶ نفر و در مارس (اسفند ۱۴۰۳) به هفت هزار و ۱۸۱ نفر رسید.

با این حال، هنوز مشخص نیست آیا آمار اخراج‌ها با دوره بایدن برابری می‌کند یا نه. در برخی موارد، افراد بدون سابقه کیفری و بدون برگزاری دادگاه اخراج شده‌اند. پرونده کیلمار آبریگو گارسیا که بدون محاکمه به زندانی در السالوادور فرستاده شد نمونه‌ای از این موارد است.

  • منبع خبر : ایرنا