پیشبینی آینده زمین با مدلسازی اَبَررایانهای
به گزارش واحد علم و فناوری خبرگزاری صبح اقتصاد وبگاه تِکاِکسپلوریست در گزارشی آورده است:
یافتههای یک پژوهش جدید نشان میدهد زمین در حدود ۲۵۰ میلیون سال دیگر به دلیل گرمای شدید، فعالیتهای آتشفشانی و تشکیل یک اَبَرقاره فوق گرم سکونتناپذیر خواهد شد.
فعالیتهای انسانی و انتشار گازهای گلخانهای، آب و هوای زمین را طوری گرم میکند که از میلیونها سال پیش دیده نشده است؛ این رویداد، تأثیراتی جدی بر اکوسیستم (بومسازگان) دارد؛ اما مشخص نیست به طور خاص بر پستانداران، گونه غالب روی خشکیهای زمین، چه تأثیری دارد.”مدلسازی اَبَررایانهای”
پژوهشگران دانشگاه بریستول در انگلیس، برای پیشبینی آینده زمین شبیهسازیهای ابررایانهای انجام دادند. این گروه پژوهشی دریافتند زمانی که قارهها در یکدیگر ادغام میشوند و در نهایت یک ابرقاره گرم، خشک و عمدتاً سکونتناپذیر به نام پانگه آ اولتیما (Pangea Ultima) را تشکیل میدهند، شرایط غیرعادی و نامطلوب آبوهوایی به شدت افزایش خواهد یافت.
بر اساس مدل آنها، گرمای بیسابقه به احتمال زیاد به انقراض دستهجمعی بعدی منجر خواهد شد. ودمای بالا احتمالاً در ۲۵۰ میلیون سال آینده انسانها و پستانداران را از بین خواهد برد.
براساس این پیشبینیها با تشدید درخشندگی خورشید، انرژی بیشتری از آن ساطع میشود، زمین گرمتر میشود و دماهای بالا به صورت مداوم افزایش مییابد. علاوه بر این، فعالیتهای تکتونیک (زمینساخت) در پوسته زمین به تشکیل ابرقارهها میانجامد که باعث فورانهای آتشفشانی مکرر میشود. مقادیر زیاد دیاکسیدکربن این فورانها، دمای زمین را بیشتر افزایش میدهد.
از نظر تاریخی، پستانداران، از جمله انسان، سازگاری چشمگیری با شرایط غیرعادی و نامطلوب آبوهوایی داشتهاند و ویژگیهای تکاملی مختلف، مانند خز و خواب زمستانی در طول دورههای سرد و دورههای کوتاه خواب زمستانی در هوای گرمتر برای کنارآمدن با چنین شرایطی به آنها کمک کرده است.
پستانداران برای تحمل دمای پایینتر تکامل یافتهاند؛ اما ظرفیت آنها برای تحمل دمای بالاتر بدون تغییر باقی مانده است و برای مقابله با دورههای طولانی گرمای بیش از دچار مشکل هستند. اگر پیشبینیهای اقلیمی محقق شود، این شرایط برای آنها تحملناپذیر خواهد شد.
- منبع خبر : ایرنا