معاون امور جوانان وزارت ورزش و جوانان ضمن تشریح وضعیت معاونت جوانان، به دولت چهاردهم توصیه کرد که پیگیر مهارتآموزی و ایجاد فرصت برای نشان دادن استعدادهای جوانان باشد.
سینا کلهر در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به وضعیت اشتغال، مسکن و ازدواج جوانان، اظهار کرد: اگرچه گفته میشود که مهمترین مسئله جوانان اشتغال، ازدواج و مسکن است، اما به نظر مهمترین مسئله آنها، داشتن موقعیت برای نشان دادن استعدادهایشان است.
وی با بیان اینکه در حوزه جوانان با دو معضل مواجه هستیم، گفت: در زمان نوجوانی تا جوانی، مهارتورزی و مهارتآموزی کافی انجام نمیشود و علی رغم تلاشهای صورت گرفته توسط نهادهای مرتبط، فرد جوانی که به سن زندگی، اشتغال و ورود به جامعه میرسد، توانمندیهای عمومی اشتغال، مشارکت اجتماعی و زندگی مشترک او به میزانی نیست که توان ورود به جامعه را داشته باشد و در این زمینه ضعف جدی وجود دارد؛ این درحالیست که اگر این موضوع رفع نشود، حتی اگر مسکن، شغل و ازدواج آماده هم برای جوان فراهم شود قادر به نگه داشتن آنها نیست.
معاون امور جوانان وزارت ورزش و جوانان تصریح کرد: بخش قابل توجهی از ظرفیت معاونت جوانان در دولت سیزدهم صرف این شد تا این موضوعات به اولویت اول تبدیل شود؛ امید است دولت چهاردهم این موضوع را پیگیری کند تا مهارتآموزی، مهارتورزی و توانمندسازی، حداکثر تا سن ۱۸ سالگی اتفاق بیفتد.
کلهر ادامه داد: بعد از ۱۸ سالگی نیز جوان نیازمند فرصت برای نشان دادن استعدادهایش است که این موضوع نیز نیازمند ساز و کاری مشخص است. درحال حاضر نظام استخدام و اشتغال از طریق برگزاری آزمونها صورت میگیرد، این درحالیست که تمامی دستگاهها و سازمانها میتوانند امکان دیگری فراهم کنند به این معنی که جوانان با گذراندن دوره کارورزی، شغلی را تجربه کنند و چه بسا بعد از آن، جوان متوجه شود که علاقهای به گذران وقت در آن شغل را ندارد؛ چه بسا بخشی از توانمندیهای خود را در آن دوره کارورزی ارزیابی کرده و متوجه شود نیاز به آموزش مجدد دارد. این اتفاق نیز در بخش خصوصی میتوانست رقم بخورد اما ما نیازمند این بودیم که این روند در بخش دولتی انجام شود.
وی با بیان اینکه عنوان برنامه ماموریتی معاونت جوانان در سال ۱۴۰۳ نیز تحت عنوان فرصتافزایی و کارورزی برای جوانان با مشارکت دستگاههای مختلف نامگذاری شده است، گفت: امید است این اتفاق در دولت چهاردهم پیگیری شود، زیرا نیاز حقیقی جوانان ماست. اگر این اتفاق رخ دهد در ادامه آن، اشتغال، مسکن و ازدواج نیز اجرا میشود و دیگر چندان نیازی به ارائه وام که در کلانشهرها نمیتواند نیازهای حداقلی جوانان را محقق کند، نیست.
معاون امور جوانان وزارت ورزش و جوانان در بخش دیگری از سخنان به تجمیع وامها پرداخت و با اشاره به ارائه وامهای مختلف در حوزه اشتغال، مسکن و ازدواج توضیح داد: مهمترین حمایتی که دولت در سه حوزه مذکور انجام میدهد «وام» است. پیشنهاد ما تجمیع وامها بود؛ به این صورت که وام ازدواج، اشتغال و مسکن با یکدیگر تجمیع شده و به صورت وام واحد برای یکبار به جوان پرداخت شود و خودش تشخیص دهد که آن را در کجا صرف کند. با این اقدام رقم آن قابل توجه خواهد بود و جوان میتواند با آن اقدام به انجام کاری کند، این درحالیست که پرداخت پراکنده این وامها اثرگذاری کافی ندارد.
کلهر در پاسخ به این سوال که معاونت جوانان در چه شرایطی معاونت را به دولت چهاردهم تحویل میدهد؟، بیان کرد: سال ۱۴۰۳ به جهت منابع بودجهای که در قانون بودجه دیده شد، بیسابقه بوده است. به لحاظ تعداد سمنهای فعالی که شناسه دریافت کردهاند نیز در بهترین شرایط قرار داریم اما معاونت جوانان دارای چالشی بنیادی است؛ این چالش در زمان ادغام با وزارتخانه ایجاد شده و همچنان ادامه دارد. ما نیز در این دولت تلاش خود را برای حل و فصل موضوع کردیم اما مسئله به نقطه نهایی نرسیده و آن این است که نه فقط معاونت جوانان، بلکه اگر هر نهاد دیگری کنار ورزش قرار گیرد تحتالشعاع ورزش قرار میگیرد و این مهمترین چالش است. به خاطر مسائل و حاشیههای زیاد حوزه ورزش و توجه زیاد به این حوزه، ناخواسته تمام توجهات به این سمت حرکت میکند. این مهمترین چالشی است که در این دوره نتوانستیم آن را برطرف کنیم و امید است در دولت چهاردهم رفع شود.