به گزارش واحد علم و فناوری خبرگزاری صبح اقتصاد محمدجواد آذری جهرمی در پاسخ به کاربر توئیتر در خصوص اینکه چرا وضع بازار موبایل اینچنین آشفته است، گفت: از وزیر صنعت، معدن و تجارت (صمت) میپرسم.
وی گفت: اما احتمالاً به دلیل تعطیلی کارخانههای تولیدی در کشورهای تولیدکنندهای مثل کره جنوبی و چین، واردات گوشی موبایل کاهش دارد.
وزیر ارتباطات ادامه داد: البته تا دو روز پیش، آمار واردات نشان میداد که ۱.۴ میلیون گوشی وارد کشور شده که هنوز روشن نشده است.
جهرمی اضافه کرد: شاید کمی هم احتکار باشد؛ البته اطمینان ندارم.
به گزارش مهر، طی دو هفته اخیر قیمت گوشی موبایل در بازار حدود ۲۰ تا ۵۰ درصد افزایش داشته و حتی گفته میشود برخی مدلهای پرفروش تا ۱۰۰ درصد هم گران شده است. واردکنندگان این گوشیها، دلیل این وضعیت را عدم تامین ارز نیمایی از سوی دولت و سوءاستفاده دلالان از کمبود کالا در بازار، عنوان میکنند.
تازهترین آمار و گزارش های منتشر شده از سوی موسسه تحقیقاتی کانتر پوینت ریسرچ حاکی از آن است که میزان فروش گوشی های هوشمند فروخته و عرضه شده توسط شرکت نوکیا در هفته های اخیر به علت همه گیری و شیوع گسترده ویروس کرونا که منجر به اعلام وضعیت اضطراری قرنطینه و تعطیلی کارخانه ها و فروشگاههای سراسر جهان شد، کاهش قابل توجهی پیدا کرده و نسبت به مدت مشابه سال گذشته با کاهشی ۴۵ درصدی روبرو شده است.
به طور کلی طبق آمارهای منتشر شده میزان فروش گوشی های عرضه شده به بازارهای جهانی در سه ماهه نخست سال جاری میلادی نسبت به نخستین فصل از سال گذشته، ۱۳ درصد افت داشته و در بازارهای جهانی کمتر از ۳۰۰ میلیون دستگاه گوشی در این بازه زمانی به فروش رسیده است که این پایین ترین رقمی است که از سال ۲۰۱۴ میلادی تاکنون به ثبت رسیده است.
به عقیده بسیاری از کارشناسان و تحلیلگران فعال در حوزه فناوری، بازار های جهانی فروش و صنعت تولید موبایل به خصوص در چین در ۳ ماهه منتهی به مارس ۲۰۲۰ تحت تاثیر بحران پاندمی کرونا، متحمل آسیب و صدمات متعددی شده اند و این امر علاوه بر افت شدید تقاضای مشتریان موجب شده که میزان فروش شرکت های تولید کننده موبایل در سراسر جهان کاهش چشمگیری پیدا کند.
به عقیده تحلیلگران کانتر پوینت، شیوع گسترده ویروس کرونا قرنطینه و تمامی مسائلی که در این مدت به وجود آمد، موجب شده است که نحوه رفتار مشتریان در بازارهای جهانی دستخوش تغییر و تحولات زیادی شود.
آنها بر این باورند حتی در صورتی که قرنطینه و محدودیت های سخت گیرانه در کشورهای مختلف به پایان برسد، با توجه به تعدیل نیروی بسیاری از شرکتهای بزرگ و کوچک در کشورهای مختلف و بیکار شدن خیل عظیمی از شهروندان، آنها ترجیح میدهند که پول خود را برای تهیه اقلام ضروری زندگی کنار بگذارند و آن را صرف خریداری و تعویض گوشی های جدید و اقلام غیر ضروری زندگی خود نکنند.
نوکیا نیز همچون بسیاری دیگر از تولید کنندگان موبایل در این مدت با بحران های متعددی مواجه شده و توانسته در این بازه زمانی تنها ۱.۷ میلیون دستگاه گوشی هوشمند را روانه بازارهای جهانی کند که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل ۴۵ درصد افت داشته است.
- منبع خبر : مهر