«محمد اسلامی» در حاشیه جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران، افزود: نوسانهای قیمت مسکن در ماههای اخیر تابع عرضه و تقاضا نیست و نباید تحلیل کنیم افزایش قیمت به دلیل کاهش عرضه بوده است.
وی افزود: سهم بزرگی از عرضههای مسکن وارد بحث سوداگری شده است. همچنین کسانی که می خواستند ارزش پول خود را حفظ کنند آن را تبدیل به ملک کردند.
وزیر راه اظهارداشت: از همه مهمتر متراژ خانههاست؛ پروانههای صادر شده بالای ۱۴۰ و ۱۵۰ متر مربع بوده در حالیکه معاملههای سال گذشته در تهران انجام شده زیر ۱۰۰ مترمربع بوده و نشان میدهد که تقاضای جامعه هدف در بخش مسکن، خانههای زیر ۱۰۰ متر بوده است.
وی با بیان اینکه چاره مقابله با گران فروشی نخریدن است، گفت: ماه گذشته رشد قیمتی حباب گونه بود و منطقی نداشت؛ همان موقع نیز گفتم که راهش این است که افراد تحمل کنند و خرید نکنند که این امر تاثیر خود را نشان داد؛ این ماه شاهد توقف رشد بادکنکی قیمتها بودیم و این افت کمک کرد تا فضا آرام شود.
اسلامی با بیان اینکه در برنامه اجرایی جامعه هدف برای ما مهم است، گفت: قشری که نیازمند مسکن است حتما به نقش و مساعدت دولت نیاز دارد و برنامهای را به صورت جدی شروع کردیم و پیشنهاد دادیم که رسانهها نیز پیشرفت پروژهها را هفتگی رصد و ارائه کنند.
وی افزود: چون بیشترین حجم مشکلات در تهران است، مسایل مبتلابه مسکن در استان تهران جزو دستور کار وزارت راه و شهرسازی قرار گرفت؛ بر این اساس تکمیل مسکن مهر – که بیش از ۵۵ هزار واحد آن تکمیل نشده بود – را تکمیل و ساخت ۶۰ هزار واحد جدید را شروع خواهیم کرد.
وزیر راه و شهرسازی گفت: اتصال متروی هشتگرد یکی دیگر از برنامههای اجرایی این وزارتخانه است و راهاندازی این مترو کمک میکند تا مردم سریعتر از این شهر استفاده کنند و به زودی این مترو راهاندازی میشود.
وی افزود: برای شهر جدید پرند نیز قطار حومهای را فعال کردیم و تفاهمی نیز انجام شده است که متروی آن را از طریق فرودگاه امام خمینی (ره) فراهم کنیم.
عضو کابینه دولت دوازدهم تاکید کرد: برنامه های اجرایی به صورت توام کمک میکند گشایشی ایجاد شود تا افراد با قیمت کمتر خانه بخرند.
اسلامی بیان کرد: امسال در عید سعید غدیر خم با حضور رییس جمهوری ساخت ۱۵۰ هزار واحد جدید را به صورت ویدئوکنفرانس در کشور آغاز می کنیم تا نهضت خانه سازی در کشور فراگیر شود.
در همین حال افشین پروینپور کارشناس مسکن به خبرنگار اقتصادی ایرنا گفت:بایستههای علم اقتصاد گواه آن است که پیش از هر اتفاقی، عرضه و تقاضا اصلیترین عامل قیمتگذاری کالاهاست و در حالی که بیش از چهار میلیون تقاضای انباشته در بازار مسکن باقی مانده است خانههای خالی به عاملی در جهت برهم خوردن بازار عرضه تبدیل شده است.
وی گفت: دلالان بخش مسکن به امید افزایش قیمت در آینده، اقدام به خرید آپارتمان در دوره رکود میکنند و آن را تا زمان بروز امواج تورم ملکی، بدون استفاده خالی می گذارنند.
این کارشناس مسکن گفت: این خانه های خالی که برای سرمایهگذاری توسط سوداگران مسکن خریداری شده است نه تنها هزینهای روی دست صاحب ملک نمیگذارد بلکه بازار شیرینی را برای او در آینده و در دوره رونق به وجود خواهد آورد.
به گفته ی پروین پور سوداگران خود را در حیات خلوت امنی می بینند که هیچگونه مزاحمتی برای آنها از ناحیه دولت وحاکمیت وجود ندارد. وی با بیان اینکه امیدواریم قول وزارت راه حتمی شود و سامانه شناسایی املاک و اسکان راه اندازی شود، گفت:مشکل بازار مسکن سوداگری و دلالی به وسیله افرادی است که هنوز از ماهیت آنها بیخبر هستیم. وی گفت: بخشی از افزایش قیمت به وجود آمده و حباب های ایجاد شده به دلیل سوداگری است و تا مهار نشود قیمت ها طبیعی و عادی نخواهد شد.