بانک جهانی در تازهترین بهروزرسانی گزارش اقتصادی منطقهای خود پیشبینی کرد رشد تولید ناخالص داخلی واقعی ایران در سال ۲۰۲۳، به ۴.۱ درصد میرسد که بیش از دو برابر نرخ ۱.۹ درصد برآورد شده برای منطقه خاورمیانه است.
به گزارش ایسنا، طبق گزارش بانک جهانی، نرخ رشد تولید ناخالص داخلی واقعی ایران از ۳.۸ درصد در سال ۲۰۲۲، به ۴.۱ درصد در سال ۲۰۲۳ افزایش پیدا میکند و پیش بینی میشود در سال میلادی آینده، به ۳.۵ درصد برسد.
در مقابل، نرخ رشد تولید ناخالص داخلی واقعی عربستان سعودی که امسال تولید نفت خود را با هدف تقویت قیمت آن، به میزان چشمگیری کاهش داده است، به منفی ۰.۹ درصد در مقایسه با نرخ رشد ۸.۷ درصد در سال ۲۰۲۲، افت خواهد کرد اما در سال ۲۰۲۴، به ۴.۱ درصد بهبود پیدا میکند.
در میان سایر صادرکنندگان نفت خاورمیانه، بانک جهانی برآورد کرد نرخ رشد تولید ناخالص داخلی واقعی امارات عربی متحده از ۶.۶ درصد در سال میلادی گذشته، به ۳.۴ درصد در سال ۲۰۲۳ و ۳.۷ درصد در سال ۲۰۲۴، کاهش خواهد یافت.
نرخ رشد عراق که دومین تولیدکننده بزرگ نفت خاورمیانه پس از عربستان سعودی است، از هفت درصد در سال ۲۰۲۲، به منفی ۲.۳ درصد در سال میلادی جاری افت میکند اما در سال میلادی آینده، به ۴.۳ درصد بهبود خواهد یافت. نرخ رشد کویت هم از ۷.۹ درصد در سال ۲۰۲۲، به ۰.۸ درصد در سال ۲۰۲۳ و ۲.۶ درصد در سال ۲۰۲۴ خواهد رسید.
طبق پیش بینی بانک جهانی، رشد سرانه تولید ناخالص داخلی واقعی ایران از سه درصد در سال ۲۰۲۲، به ۳.۴ درصد در سال ۲۰۲۳ و ۲.۷ درصد در سال ۲۰۲۴ خواهد رسید. همچنین این وام دهنده جهانی برآورد کرد تراز حساب جاری ایران از ۳.۵ درصد در سال ۲۰۲۲، به ۴.۸ درصد در سال میلادی جاری و ۳.۵ درصد در سال میلادی آینده خواهد رسید.
در بخش دیگری از گزارش بانک جهانی درباره تورم، آمده است تورم در سطح جهانی همچنان به روند کاهشی ادامه میدهد اما همچنان بالاتر از سطح پیش از همهگیری کووید ۱۹ مانده است. تورم در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا، در میان اقتصادهای عضو شورای همکاری خلیج فارس و صادرکنندگان نفت رو به توسعه، کاهش پیدا کرده است. طبق گزارش بانک جهانی، نرخ تورم ایران از ۴۶.۵ درصد در سال ۲۰۲۲، به ۴۲.۶ درصد در سال ۲۰۲۳ و ۳۵.۸ درصد در سال ۲۰۲۴ کاهش پیدا خواهد کرد.