بسته کاهش مالیاتی دونالد ترامپ ممکن است موجب مکش واردات به آمریکا شود و اندازه کسری تجاری را تا سال ۲۰۱۹ به ۱۵۰ میلیارد دلار افزایش دهد، روندی که تنشهای تجاری را تشدید میکند. به نقل از اتاق بازرگانی تهران، صندوق بینالمللی پول در گزارش نیم سالانه خود در خصوص اقتصاد جهانی با اشاره به […]
به نقل از اتاق بازرگانی تهران، صندوق بینالمللی پول در گزارش نیم سالانه خود در خصوص اقتصاد جهانی با اشاره به روند رو به رشد بدبینی در میان رایدهندگان نسبت به تجارت، به سیاستگذاران هشدار داد که در خطمشیهای خود این روند را پیش از آن که روند رشد اقتصادی جهانی که طی سالیان اخیر امیدوارکننده بوده است، متوقف، مد نظر قرار دهند و عموم را نسبت به عواقب حمایتگرایی تجاری آگاه سازند.
به گزارش این روزنامه چاپ لندن، موریس اوبسفیلد، مشاور اقتصادی صندوق بینالمللی پول گفت: نخستین تیر در جنگ تجاری احتمالی شلیک شده است.
وی تصریح کرد: بسته کاهش مالیاتی دونالد ترامپ ممکن است موجب مکش واردات به آمریکا شود و اندازه کسری تجاری را تا سال ۲۰۱۹ به ۱۵۰ میلیارد دلار افزایش دهد، روندی که تنشهای تجاری را تشدید میکند.
به گفته اوبسفیلد لازم است قواعد چندجانبهای که نظام تجارت جهانی پس از جنگ جهانی دوم بر آن پایهریزی شده و رشد اقتصاد جهانی را تغذیه میکند، تقویت شود. در غیر این صورت خطر ایجاد شکاف در نظام تجارت جهانی بالا میگیرد. مشاور صندوق بینالمللی پول گفت: اتفاقات اخیر بین ایالات متحده و چین بیشتر شبیه جنگ پولدارهاست تا بازگشت به استفاده گسترده از تعرفهها مانند آنچه در دوران موسوم به رکود بزرگ مرسوم بود. اما امروز نشانههایی وجود دارد حاکی از اینکه حمایتگرایی میتواند آسیبهای جدیتری به رشد اقتصاد جهانی بزند.
اوبستفلد افزود: جنگ تجاری این اقتصادهای بزرگ در زمان توسعه اقتصادی، ممکن است بزرگتر همه به نظر برسد، به ویژه هنگامی که توسعه به میزان زیادی وابسته به سرمایهگذاری و تجارت است.
وی گفت: خوشبینی عمومی در مورد مزایای جهانی شدن به دلیل شکاف رو به رشد میان غنی و فقیر کمرنگ شده و این واقعیت است که بسیاری از خانوارها در غرب رشد کمی داشته و یا از آن بهرهای نبردهاند.
به گفته این اقتصاددان صندوق بینالمللی پول اگر سیاستگذاران بیتفاوت بمانند و چالشهای تقویت رشد بلندمدت را رفع نکنند، ریسکهای سیاسی تشدید شده و احتمالا فرایند برخی اقدامات و اصلاحات اقتصادی به تاخیر خواهد افتاد.
هشدار صندوق بینالمللی پول پس از آن ابراز میشود که این صندوق پیش از این در پیشبینی رشد اقتصاد جهانی برای سالهای ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹ این رشد را بالاترین از سال ۲۰۱۰ عنوان کرده بود. صندوق اعلام کرد انتظار میرود اقتصاد جهانی رشدی ۳.۹درصدی را امسال و سال آینده تجربه کند.
طی ماه اکتبر صندوق بینالمللی پول در گزارش چشمانداز اقتصاد جهانی اعلام کرد که رقم رشد برای ایالات متحده در سالهای ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹ برابر ۲.۹ درصد پیشبینی شده است. همچنین پیشبینی میشود منطقه یورو با رشد ۲.۴ درصدی در سال ۲۰۱۸ و ۲ درصد در سال ۲۰۱۹ رشدی متعادل داشته باشد.