حسن روحانی رئیس جمهور کشور مظلوممان ایران در مجلس بزرگداشت سالگرد هاشمی رفسنجانی طی یک سخنرانی فرمودند فرمان حمله در کربلای ۴ را اکبر هاشمی رفسنجانی صادر کرده است. بله این حرف کاملا درست است. رئیسجمهور با بیان اینکه از سال ۶۲ هاشمی فرمانده جنگ شد و پیشنهاد مقام معظم رهبری هم آقای هاشمی بود، […]
حسن روحانی رئیس جمهور کشور مظلوممان ایران در مجلس بزرگداشت سالگرد هاشمی رفسنجانی طی یک سخنرانی فرمودند فرمان حمله در کربلای ۴ را اکبر هاشمی رفسنجانی صادر کرده است. بله این حرف کاملا درست است. رئیسجمهور با بیان اینکه از سال ۶۲ هاشمی فرمانده جنگ شد و پیشنهاد مقام معظم رهبری هم آقای هاشمی بود، (البته بهتر است از آقا بپرسیم؟) گفت: فرمان عملیات کربلای ۴ را هاشمی صادر کرد و من در کنار ایشان بودم. دکتر حسن روحانی روز پنجشنبه ۲۰ دی ماه ۱۳۹۷ درمراسم دومین سالگرد فوت هاشمی رفسنجانی با بیان اینکه هاشمی هم در دفاع مقدس و هم استقرار صلح نقش ارزشمندی داشت، تصریح کرد : در ساختار انقلاب و استقرار نظام، شهید بهشتی و مرحوم هاشمی استوانه اصلی بودند. ایشان کلامی از شهدای انقلاب اسلامی خصوصا شهید مطهری و اساتید حوزه و شاگردان حضرت امام در خصوص تبیین و تدارک قانون اساسی و حتی براه انداختن تظاهرات های قبل از پیروزی انقلاب سخنی به میان نیاوردند.البته اینکه فرمان حمله در جریان کربلای ۴ را اکبر هاشمی علی رغم مخالفتها و ارائه گزارشاتی مبنی بر لو رفته بودن عملیات کربلای ۴ صادر نموده صحیح است اما اینکه نیت هاشمی از انجام این عملیات که بیش از ۹۵ درصد احتمال شکست و بالا بودن تلفات در آن است، چیست ؟ بسیار مهم است.
در آن زمان من از سپاه به وزارت کشور رفته بودم اما برخی اقدامات اجرایی بمنظور تامین نیازهای جنگی کماکان به عهده حقیر بود ریز به ریز موضوعات را دنبال میکردم .
رفتنم از وزارت سپاه در اعتراض به اقداماتی بود که خارج از شورای عالی سپاه توسط تیم پنج نفره هاشمی رفسنجانی واحمداقای خمینی و میر حسین موسوی و محسن رضایی و علی شمخانی گرفته میشد و ما در شورای عالی مواجه با تصمیماتی میشدیم خرق الساعه و هاج و واج میماندیم. این موضوعات در استعفا نامه من به محسن رفیقدوست و رونوشت به حضرت امام(ره) در ۱۰ صفحه آمده است. به شاکله تصمیمات که در ان مقاطع و در آن جمع ۵ نفره گرفته میشد که نگاه کنیم ساختار تصمیمات بسمت پایان دادن به جنگ بود که البته بشرط اینکه حضرت امام (ره) را راضی مینمود مانعی نداشت اما روند موضوع تصمیماتی بود که اتخاذ میشد و ما متوجه میشدیم این تصمیم بودار است.اساسا تصمیم را هاشمی رفسنجانی و احمد آقا میگرفتند و بقیه ماشین امضایی بیش نبودند اما راضی به تصمیمات متخذه بودند چرا که پست آنها را تضمین میکرد و در نهایت زمینه بقای ایشان فراهم میشد.
به نامه دوم خرداد ۱۳۶۷ محسن رضایی نگاه کنید که کمتر از ۱۷ ماه از عملیات کربلای ۴ گذشته است. لیست نیازهای تدارکاتی تسلیحاتی که محسن رضایی در این نامه برای شرط ادامه جنگ نوشته در همان موقع سر به بیش از یکصد میلیارد دلار بودجه دفاعی میزند که کل بودجه دفایی ارزی کشور در هیچ یک از سالهای دفاع مقدس از ۷ و ۸ میلیارد تجاوز نکرده است که سالهای از ۶۵ به بعد این بودجه به کمتر از یک میلیارد دلار کاهش یافته و به عبارتی دستی از داخل بنا داشته است جنگ را مساوی تمام کند. نکته مهمتر اینکه رضایی به هاشمی که فرمانده جنگ بود نوشته است ما با این روند تا ۵ سال دیگر هم یک پیروزی نداریم . حضرت امام رحمت الله در جلسه ۲۵ تیر ۱۳۶۷ در حضور سران نظام محتوای این نامه را که تقاضای ۳۰۰ هواپیمای جنگی و ۳۰۰ هلیکوپتر جنگی و ۳۰۰۰ توپ جنگی و ۲۵۰۰ تانک و و ۳۵۰ تیپ پیاده کرده بود را مطرح و آثار خون دل خوردن خود را بوضوح بیان فرمودند. من در همان زمان میدانستم که این نامه با نظر هاشمی رفسنجانی وپذیرش جمع ۵ نفره نگارش شده بود که هاشمی بتواند آن را به عنوان شرایط پذیرش قطعنامه به امام رحمت الله علیه بدهد. این نقشه که هاشمی با دلایلی که خود داشت از سال ۶۲ که فرماندهی جنگ را با کمک احمد آقا از امام گرفت طرح خارج از دیدی در ذهن خود داشت و اینکه آن را قطره چکانی بخورد ساختار نظامی ارتش و سپاه میداد را ما در سپاه بوضوح میدیدیم اما او را امین امام رحمت الله تلقی میکردیم که بعدا معلوم شد امام (ره) از تصمیمات ایشان مطلع شده اند و از او رنجیده اند. لذا اینجا در تایید سخنان دکتر روحانی که در جریان ریز جریانات پشت پرده جنگ و محرم اسرار دلی هاشمی بودند و بعنوان دستیار نزدیک هاشمی عمل میکردند باید گفت فرمان عملیات کربلای ۴ هم با دستور و طرح هاشمی رفسنجانی و امضای جمع ۵ نفره گرفته و با اختیار علنی هاشمی رفسنجانی اعلام شد. اما نیت این بود که در جنگ ضربه ای محکم میخوریم و نهایتا فضا را برای پایان دادن به جنگ آماده میکنیم اما بعد از شروع عملیات که در ساعت ۲۲.۴۵ در تاریخ سوم دی ۱۳۶۵ در منطقه عملیات شلمچه ، جزیره مینو ، ابوالخصیب و ام البابی ، بلجانیه ، جزایر سهیل و مقابل ام الرصاص با رمز عملیات «یا محمد(ص)» آغاز میشود توسط فرماندهان قرارگاه از بی سیم های یگان ها به فرماندهان اعلام می شود عملیات کاملا لو رفته و دشمن از قبل آماده است . اماده سازی طولانی و جابجایی نیروها و یحتمل خیانت منافقین نفوذی دشمن را هشیارکرده بود و دشمن نیز با وجود ادوات کسب اطلاعات ای واکس امریکایی و عکس های مخابراتی از ماهواره به ارایش ما مسلط شده بود و این موضوعات حتی قبل از آغاز جنگ نیز به هاشمی منتقل شده بود . و تصمیم هاشمی برای انجام عملیات با وضع موجود بسیار بسیار بسیار عجیب به نظر میرسید! لذا فرماندهان خود موجب توقف بخش عظیمی از عملیات شدند. و پیشنهاد آمادگی برای عملیاتی دیگر را مطرح نمودند لذا اینجا نقشه هاشمی هرچه بود عملی نشد. اینکه سفیر گلوله ها ، روشنایی منورها – روشنایی حاصل از انفجار خمپاره ها و گلوله ها ، بوی باروت و گوشت سوخته و خون در هم آمیخته و زنده بگور شدن غواصان توانست حماسه ای جاودان بنام کربلای ۴ را بیآفریند را هیچ شبهه دار مپندارید چرا که سپاه همیشه در همه ابعاد جان به کف در زیر لوای امام امت خمینی کبیر آماده به ابراز شجاعت و ایثار بوده است را با نیت های شبهه دار مخلوط نخواهیم نمود. جاودان باد صدای سرداران بزرگی که کربلای ۴ و ۵ را با رشادت و تبعیت مطلق از ساختار فرماندهی نظام با خون خود رقم زدند. والسلام
حمید رضا نقاشیان