کرملین: اوکراین را به ادامه مذاکرات ترغیب کنید
کرملین: اوکراین را به ادامه مذاکرات ترغیب کنید
سخنگوی کرملین گفت: طرف روسی از همه کشورها می‌خواهد که در ترغیب اوکراین به ادامه مذاکرات مستقیم و تعیین زمان دور دیگری از مذاکرات، کمک کنند.

کرملین: اوکراین را به ادامه مذاکرات ترغیب کنید

به گزارش واحد بین الملل خبرگزاری صبح اقتصاد  از خبرگزاری تاس، دیمیتری پسکوف چهارشنبه در پاسخ به این پرسش که آیا مسکو از شرکای خود چنین کمکی را درخواست دارد؟، گفت: ما از همه می‌خواهیم که این کار را انجام دهند.
وی اظهار داشت: در این مورد، ایالات متحده – تلاش‌های میانجیگرانه دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا و تیمش – اصلی‌ترین کشور در ترغیب اوکراین به ادامه مذاکرات محسوب می‌شود.
سخنگوی کرملین با اشاره به سخنان ترامپ مبنی بر ناامیدی از روسیه در موضوع حل و فصل مناقشه اوکراین گفت: اظهارات زیادی درباره این موضوع مطرح شد، سخنان زیادی در مورد ناامیدی، اما ما، البته، می‌خواهیم امیدوار باشیم که به موازات آن، بر طرف اوکراینی فشار وارد شود.
پسکوف ادامه داد: به نظر می‌رسد که طرف اوکراینی تمام سخنان مقام‌های غربی در حمایت از این کشور را نه به عنوان نشانه‌ای برای صلح، بلکه به عنوان نشانه‌ای برای ادامه جنگ تلقی می‌کند.

سخنگوی کرملین دوشنبه ۲۳ تیرماه ۱۴۰۴ نیز در این باره گفته بود: ما هنوز منتظر پیشنهادها (ی طرف اوکراینی) در مورد تاریخ‌ (دور سوم مذاکرات) هستیم. طرف روسی آماده ادامه و برگزاری دور سوم است.

نخستین دور مذاکرات مستقیم روسیه و اوکراین در استانبول ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۴ برگزار شده بود که منجر به تبادل اسرا در قالب «هزار نفر در برابر هزار نفر» شد.
پس از دور دوم این مذاکرات که ۱۲ خردادماه انجام شد و با ارائه طرح های پیشنهادی صلح دو طرف به یکدیگر همراه بود، طرفین اقداماتی در زمینه تبادل اسرای جنگی زیر ۲۵ سال، اسرای بیمار و مجروحان جنگی و همچنین تبادل اجساد شمار زیادی از کشته شدگان در جنگ را انجام دادند.

دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا دوشنبه ۲۳ تیر ۱۴۰۴ در کنار «مارک روته» دبیرکل ناتو، در دفتر بیضی شکل کاخ سفید، سخنان خود را با تهدید به اعمال «تعرفه‌های شدید» علیه روسیه آغاز کرد و گفت که از روسیه و رئیس جمهور آن ناامید شده است.
رئیس جمهوری آمریکا گفت: اگر مسکو و واشنگتن در مدت ۵۰ روز به توافقی در مورد حل و فصل اوکراین نرسند، ایالات متحده عوارض گمرکی تقریباً ۱۰۰ درصد بر روسیه و شرکای تجاری آن اعمال خواهد کرد.
ترامپ همچنین تصمیم خود را برای ادامه انتقال سلاح و تجهیزات نظامی به کی‌یف اعلام کرد، در صورتی که اروپا، تحت هماهنگی ناتو، هزینه چنین تدارکاتی را بپردازد.

تأمین سلاح برای اوکراین
سخنگوی کرملین روز چهارشنبه همچنین در پاسخ به پرسش دیگری گفت: اطلاعاتی مبنی بر اینکه آلمان فعلاً موشک‌های کروز دوربرد تاروس را به اوکراین تحویل نخواهد داد، این امید را ایجاد می‌کند که اندک تدبیری در اروپایی‌ها باقی مانده است.
وی درباره اظهارات اخیر رئیس‌جمهوری آمریکا درباره تدارک سلاح‌ برای اوکراین اظهار داشت: تحویل سلاح‌های غربی به کی‌یف ادامه خواهد یافت، اما برخی از اروپایی‌ها هزینه آن را پرداخت خواهند کرد.
پسکوف تصریح کرد: این، یک تجارت است. قبلاً هم تحویل‌ سلاح‌ها به اوکراین انجام شده بود. هیچ‌کس آنها را متوقف نکرد. فقط این سوال مطرح است که چه کسی هزینه آنها را پرداخت می‌کند. اکنون برخی از اروپایی‌ها هزینه آنها را پرداخت خواهند کرد.

بحث عرضه موشک‌های دوربرد به اوکراین
سخنگوی کرملین همچنین خاطرنشان کرد: روسیه به مباحث مطرح‌شده درباره عرضه موشک‌های دوربرد به اوکراین توجه زیادی دارد و تمام اخبار را زیر نظر دارد.

اختلاف نظر در اروپا درباره هزینه حمایت از اوکراین
پسکوف در ادامه درباره اختلاف‌نظر در اروپا درباره بهای سنگین حمایت از اوکراین، اظهار داشت:‌ شنیده‌اید که فرانسوی‌ها هزینه‌ای برای حمایت از کی‌یف پرداخت نخواهند کرد، کشور چک نیز هزینه‌ای پرداخت نخواهد کرد. یعنی در آنجا نیز اختلافاتی درباره میزان پول مورد نیاز برای پرداخت وجود دارد. در این شرایط، کشورها از جیب شهروندان خود پرداخت خواهند کرد.

احتمال تماس تلفنی پوتین و ترامپ
سخنگوی کرملین در پاسخ به پرسش دیگری نیز گفت: تماس تلفنی بین ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه و دونالد ترامپ همتای آمریکایی وی، می‌تواند خیلی سریع سازماندهی شود، اما هنوز هیچ برنامه‌ مشخصی وجود ندارد.

رئیس جمهور روسیه ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بی‌توجهی غرب به نگرانی‌های امنیتی مسکو، استقلال جمهوری‌های خلق دونتسک و لوهانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.
ولادیمیر پوتین سه روز پس از آن، پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) نیز عملیاتی نظامی که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو – کی‌یف به رویارویی نظامی تبدیل شد.
آمریکا و کشورهای غربی در پاسخ به این اقدام روسیه، تاکنون تحریم‌های گسترده‌ای را علیه مسکو اعمال و میلیاردها دلار تسلیحات و تجهیزات نظامی به کی‌یف ارسال کرده‌اند.
خبرگزاری رویترز ۱۸ تیرماه ۱۴۰۴ در گزارشی نوشت: تا این زمان، روسیه حدود ۱۹ درصد از قلمروی را که در سطح بین‌المللی به عنوان سرزمین اوکراین به رسمیت شناخته شده، تصرف کرده است.
بر اساس این گزارش، کل منطقه لوهانسک، بیش از ۷۰ درصد از مناطق دونتسک، زاپوریژیا و خرسون و همچنین بخش‌هایی از مناطق خارکیف و سومی به کنترل روسیه درآمده است.

  • منبع خبر : ایرنا