کرملین: هنوز تاریخ دیدار ترامپ و پوتین مشخص نیست؛ واکنش به ایده ارتش اروپا
به گزارش واحد بین الملل خبرگزاری صبح اقتصاد از ریانووستی، دیمیتری پسکوف روز سهشنبه در این باره به خبرنگاران گفت: شاید برخی برآوردها درباره زمان این دیدار بر اساس نتایج مذاکرات امروز به دست بیاید، اما ما بعداً و پس از پایان این گفت و گو متوجه این موضوع خواهیم شد.
سخنگوی کرملین در پاسخ به پرسش خبرنگاری نیز گفت: فعلا برای ارزیابی مذاکرات میان روسیه و آمریکا در عربستان زود است.
به گزارش ایرنا، ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه و همتای آمریکایی وی دونالد ترامپ شامگاه چهارشنبه ۲۴ بهمن ۱۴۰۳ در تماسی تلفنی با یکدیگر گفتوگو و برای دیدار حضوری توافق کردند.
وزیران امور خارجه روسیه و آمریکا نیز شنبه ۲۷ بهمنماه ۱۴۰۳ در تماس تلفنی بر پایبندی خود را به همکاری برای حل و فصل مسائل دوجانبه، مناقشه اوکراین و همچنین فلسطین تأکید کردند.
در پی این تماسها، هیأتهای روسیه و آمریکا به ریاست وزیران امور خارجه دو کشور ساعت ۱۰:۳۰ صبح امروز – سه شنبه ۳۰ بهمن – (۱۱ صبح به وقت تهران) گفتوگوهای خود را در شهر ریاض پایتخت عربستان آغاز کردند. نشستی که به گفته سخنگوی کرملین، با اولویت رفع مسائل در مناسبات دوجانبه مسکو – واشنگتن در حال برگزاری است.
مذاکره و مشروعیت زلنسکی
پسکوف با اشاره به برگزار نشدن انتخابات ریاستجمهوری در اوکراین و پایان دوره قانونی ریاستجمهوری ولودیمیر زلنسکی در اول خردادماه ۱۴۰۳ نیز گفت: توافقات قابل دستیابی در مورد اوکراین باید با در نظر گرفتن امکان به چالش کشیدن مشروعیت زلنسکی مورد گفتوگو قرار گیرد.
سخنگوی کرملین اظهار داشت: مهمترین مسأله برای روسیه این است که به اهداف خود در مناقشه اوکراین دست یابد، ترجیحاً از راه های مسالمت آمیز.
وی گفت: روسیه بر خلاف اروپا و دولت قبلی ایالات متحده بر حل مسالمت آمیز مناقشه در اوکراین متمرکز است.
پسکوف، باری دیگر آمادگی روسیه برای مذاکره با اوکراین را اعلام کرد و گفت: پوتین بارها گفته است که آماده است در صورت لزوم با زلنسکی مذاکره کند.
پیوستن به اتحادیه اروپا حق حاکمیتی کییف است؛ موضع ما درباره اتحادهای نظامی متفاوت است
سخنگوی کرملین در بخش دیگری از این نشست خبری، پیوستن به اتحادیه اروپا را حق حاکمیتی اوکراین خواند و افزود: روسیه قصد ندارد در این زمینه چیزی دیکته کند.
پسکوف گفت: اما ما موضع کاملاً متفاوتی در مورد مسائل مربوط به امنیت، مربوط به اتحادهای دفاعی یا نظامی داریم. در آنجا، ما رویکرد متفاوتی داریم و برای همه شناخته شده است.
راهحل پایدار برای تأمین امنیت اروپا
سخنگوی کرملین در بخش دیگری از سخنان خود یادآور شد:در مورد معماری امنیتی در اروپا، دستیابی به یک سازوکار حل و فصل جامع، بلندمدت و مستحکم بدون بررسی همه جانبه مسائل امنیتی در این قاره غیرممکن است.
ایده ارتش اروپا
پسکوف همچنین درباره برنامه های اتحادیه اروپا برای ایجاد ارتش خود اظهار نظر کرد و گفت: چنین طرح هایی باید به دقت رصد شده و نتیجه گیری شود.
پسکوف به خبرنگاران گفت: ما هنوز نمی دانیم که آیا این ارتش وجود خواهد داشت یا خیر و اینکه بر چه اساسی ایجاد خواهد شد. تا کنون، اتحادیه اروپا هیچ جنبه دفاعی مشترکی نداشته است، البته برنامه های بلندمدت آنها باید با دقت بسیار زیادی مورد مطالعه و نتیجه گیری قرار گیرد.
- منبع خبر : ایرنا