وزیر نفت، مشکل اصلی این صنعت را کمبود منابع مالی دانست و گفت: علاوه بر سرمایه گذاران خارجی، از منابع و سرمایه های داخلی نیز بهره خواهیم گرفت. بیژن زنگنه، وزیر نفت در حاشیه جلسه کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه مهمترین محور صحبتهای انجام شده در این کمیسیون، بررسی تمهیدات لازم برای ایجاد اشتغال و […]
بیژن زنگنه، وزیر نفت در حاشیه جلسه کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه مهمترین محور صحبتهای انجام شده در این کمیسیون، بررسی تمهیدات لازم برای ایجاد اشتغال و همچنین تأمین منابع مالی مورد نیاز برخی پروژههای صنعت نفت بود، گفت: قراردادهای جدید نفتی (IPC) مورد بحث و بررسی قرار گرفت تا بتوانیم علاوه بر جذب سرمایه خارجی، از منابع مالی و تجهیزات داخلی حداکثر استفاده را ببریم.
وی، بحثهای امروز کمیسیون انرژی را کلان، بلندمدت و امیدوارکننده اعلام کرد.
این عضو کابینه دوازدهم، نسبت به حمایتهای مجلس از وزارت نفت اظهار امیدواری کرد و افزود: در بعضی از قسمتها به ویژه پارس جنوبی و پالایشگاه ستاره خلیجفارس، کمبودهای مالی وجود دارد که انتظار داریم با استفاده از راهحلهای مناسب، منابع مالی مورد نیاز از بخش داخلی و خارجی تأمین شده تا هر چه سریعتر این پروژهها به اتمام رسیده و مورد بهرهبرداری قرار گیرند.
در ادامه، فریدون حسنوند، رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی از وزارت نفت به عنوان یکی از وزارتخانههای مؤثر در ایجاد اشتغال و تولید یاد کرد و گفت: دوشنبه آینده به همراه وزیر نفت، از پروژههای پارسجنوبی بازدید کرده و تلاش میکنیم تا منابع مالی مورد نیاز این پروژه را از طریق خلق منابع جدید مالی برطرف کنیم.
این نماینده مجلس، از توجه به منابع و توانمندیهای داخلی ضمن توجه به جذب منابع مالی خارجی خبر داد و گفت: طی جلسهای فوری، بین سران سه قوه، باید هر چه سریعتر موانع قانونی برای جذب منابع مالی مورد نیاز مجموعه پارس جنوبی برداشته شود.
حسنوند درباره پالایشگاه ستاره خلیجفارس گفت: باید هر چه سریعتر منابع مالی پیشنهاد شده وزارت نفت برای تکمیل و بهرهبرداری کامل پالایشگاه ستاره خلیجفارس، بررسی و تخصیص داده شود. در این راستا، رئیسجمهور دستوراتی را ابلاغ کرده که باید این دستورات هر چه سریعتر اجرایی شود.
به گفته رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی، ۱۴.۵ درصد از سهم درآمد فروش نفت به این وزارتخانه تعلق میگیرد که کمیسیون انرژی بر تعلق ۱۴.۵ درصد از سهم فروش گاز به وزارت نفت نیز پافشاری دارد؛ تا به این ترتیب بتوان مشکلات منابع مالی این وزارتخانه را بهتر و سریعتر حل کرد.