گاردین: ترامپ پیام آور ترس، اختلاف و پوپولیسم است
به گزارش واحد بین الملل خبرگزاری صبح اقتصاد روزنامه «گاردین» انگلیس در سرمقالهای هشدار دهنده از بابت شروع دور دوم ریاست جمهوری دونالد ترامپ نوشته است: «در ظاهر به نظر میرسد که با تحلیف دونالد ترامپ انتقال قدرتی معمولی رخ داده و رقبای سیاسی تعریف و تمجیدهای مودبانه را رد و بدل میکنند. این اما تنها یک نمای ظاهری است. ترامپ در ظاهر در سخنرانی خود تظاهر به مصالحه کرد اما در واقعیت او یک فراخوان مقابله راستگرا با دشمنانش را صادر کرده و روح اتحادی که این مراسم باید نمایانگر آن باشد را رد کرد. ترامپ به توصیف یک تصویر تیره و تار از کشوری که به زانو در آمده و تنها خود او میتواند آن را احیا کند پرداخت. او به اعلام نه یک وضعیت اضطراری بلکه دو وضعیت اضطراری ملی پرداخت، وعده داد “میلیونها بیگانه مجرم” را به کشورشان مسترد کند و برای استخراج “طلای مایع زیر پای ما” حفاری کند. درخواست هشدار دهنده او برای “باز پس گیری” کانال پاناما از چین نیز خبر از بلندپرازیهای او به منظور شکل دادن مجدد به نظام جهانی، با توسل به صورت بالقوه به زور، میدهد.»
این روزنامه انگلیسی در ادامه این سرمقاله خود خاطرنشان کرد: «مجموعه فرمانهای اجرایی ترامپ باعث تسریع در وضعیت اضطراری آبوهوایی، به چالش کشیده شدن قانون اساسی آمریکا از بابت اعطای شهروندی ناشی از تولد در خاک آمریکا و کاهش ابعاد حمایتهای حقوقی خواهند شد. سخنرانیهای پر شور کندی را فراموش کنید؛ پیام ترامپ واضح بود: مواظب دشمنان چه در داخل و چه در خارج باشید. زمانی روزولت (رئیس جمهور اسبق ایالات متحده) الهام بخش امید بود اما ترامپ حالا دارد ترس را ارائه میکند.
ترامپ تلاش کرد خود را به عنوان یک آرمانگرای دور اندیش که سبب ساز یک دوران دگرگونی در ایالات متحده است مطرح سازد. سخنرانی او نباید هیچ کس را فریب دهد. او فقط سخنرانی خود را با لفاظیهای پر طمطراق همچون “عصر طلایی آمریکا همین الان شروع میشود” آغاز کرده و با مبالغههای منحصر به فرد خودش همچون اینکه “شهروندان آمریکایی در آستانه عالیترین دوره چهار ساله تاریخ آمریکا قرار دارند” به پایان برد. ترامپ یک فرد نمایشی کم ارزش است. او در آخرین حضورش در قدرت خود را سیاستمداری نشان داد که در زیر پوشش قلدری یک غرور شکننده دارد و دموکراسی آمریکا را به لبه پرتگاه کشاند.»
به نوشته این روزنامه انگلیسی اینکه دونالد ترامپ توانسته به عنوان چهل و هفتمین رئیس جمهور آمریکا بار دیگر به قدرت برگردد یک نقطه عطف قابل توجه بوده است.
در ادامه این مطلب تصریح شده است: «ترامپ با چالشهایی شامل دو بار تلاش برای استیضاحش، دریافت محکومیت کیفری و حتی تلاشها برای ترورش مواجه شده است. او با بهره برداری از نارضایتی بسیاری از آمریکایی از وضعیتشان، درباره باز پس گرفتن عظمت ملی لفاظی میکند. سخنرانی ترامپ برای مراسم تحلیفش به دلیل سردی آب و هوا به جای برگزار شدن در محوطه مقابل ساختمان کنگره، در داخل این ساختمان برگزار شد. او قدرت تصاویر را به رسمیت میشناسد. او میخواست تصویر حضورش در مقابل یک تجمع از طرفداران وفادارش تبدیل به تصویر روز شود نه تصویر حضور میلیاردرها، مدیران اجرایی در بخش فنآوری و الیگارشهایی که هنگام سخنرانیاش در مقابل او نشسته بودند.
او میخواهد با گرفتن ژست پوپولیستی تصاحب آشکارا الیگارشی قدرت توسط خودش را پنهان کند. ترامپ با فریب رای دهندگان عادی کاری کرد آنها تصور کنند که او قهرمان آنها است در حالی که دموکراتها را نخبهسالارانی که از اوضاع آنها بیخبرند به تصویر کشید. با این وجود تضاد منافع خود او حیرت انگیز است. ترامپ روز یکشنبه میلیاردها دلار درآمد از طریق معرفی یک توکن رمز ارز اختصاصی خود با استفاده از اختیارش در زمینه اتخاذ تصمیمات تنظیم کننده، به دست آورد. همچنین این نیز مهم است که او با استراتژی اشاعه اطلاعات دروغ بذر اختلاف را کاشت، اعتماد را تضعیف کرد و سیاستهای هویت محور که وفاداری مطلق را طلب میکنند جایگزین حقایق کرد.»
گاردین در خاتمه این سرمقاله تصریح کرد: «جنبش ترامپ مشهور به ماگا (آمریکا را دوباره بزرگ سازیم) جنبش منحصر به فردی نیست. اما خود او به یقین منحصر به فرد است. خودشیفتگی او، اشتیاقش به چاپلوسی، انزجارش از منتقدان و آمادگیاش برای سواستفاده از قدرت در راستای منافع شخصی و انتقامجویی او را به فردی متمایز و چهرهای نادر که بعید است به زودی مشابهش در سیاست آمریکا تکرار شود تبدیل میکند. انتخابات سال ۲۰۲۴ آمریکا باعث برجسته شدن شکاف سیاسی در ایالات متحده شد؛ انتخاباتی که در آن جمهوریخواهان توانستند با برتری اندکی قدرت را به دست بیاورند و این رویداد شکافهای عمیق در بین رایدهندگان را برجسته کرد.
عمق شکاف سیاسی در آمریکا به حدی است که جو بایدن در آخرین اقدامات جنجالی خود در دولتش از اختیار عفو ریاست جمهوری استفاده و اعضای خانواده خود و چند تن دیگر از مقامهای فعلی و سابق دولتی را مورد عفو قرار داد تا از آنها در برابر عقوبت ترامپ محافظت کرده باشد. یکی از ارکان حاکمیت قانون اعتماد داشتن به نهادها به جای اعتماد داشتن به افراد به منظور برقرار شدن عدالت است. اما آمریکا باید به هوش باشد که رها کردن این هنجارها خطر فروپاشی بنیانهای خود دموکراسی را موجب میشود.»
- منبع خبر : ایسنا