گام‌های افغانستان به سوی انرژی آفتاب
گام‌های افغانستان به سوی انرژی آفتاب
افغانستان به عنوان کشوری که به شدت از کمبود انرژی برق رنج می برد، به تازگی تلاش هایی را برای حرکت به سمت تامین بخشی از نیاز خود به انرژی از طریق ایجاد مزرعه های صفحات خورشیدی آغاز کرده است.

گام‌های افغانستان به سوی انرژی آفتاب

به گزارش واحد بین الملل خبرگزاری صبح اقتصاد در کابل، وزارت آب و انرژی حکومت سرپرست افغانستان روز گذشته با صدور بیانیه ای از آغاز تلاش‌هایی برای تامین برق آفتابی برای ولایات شرقی این کشور خبر داد.

بر اساس این بیانیه، یک نیروگاه تولید انرژی آفتابی در منطقه دشت شهر مهترلام، مرکزولایت شرقی ننگرهارساخته می‌شود که این نیروگاه، توانایی تولید یک صد مگاوات انرژی را خواهد داشت.

هزینه ساخت این نیروگاه که قرار است بخشی از برق مورد نیاز ولایات ننگرهار، لغمان، کنر و نورستان را تامین کند، هشتاد میلیون دلار برآورد شده است. گروه بررسی کننده وزارت انرژی و آب اعلام کرده است که به زودی کارهای عملی برای ساخت این نیروگاه انرژی آفتابی، آغاز می‌شود.

افغانستان بخش عمده برق مورد نیاز خود را از کشورهای دیگر از جمله ایران و ترکمنستان تأمین می‌کند.

چندی پیش نیز وزارت آب و انرژی حکومت سرپرست افغانستان از علاقه‌مندی سرمایه‌گذاران چینی در حوزه پروژه انتقال آب پنجشیر به کابل و نیز تولید برق از منابع آفتابی در افغانستان خبر داده بود.

مسئولان وزارت آب و انرژی حدود دو هفته پیش از دیدار ملا عبداللطیف منصور، سرپرست این وزارتخانه با لی‌شین جی یان، رئیس شرکت خواه فوتین شین از کشور چین و نماینده یک شرکت ملی چین در کابل خبر دادند.

مسئولان این شرکت‌های چینی علاقه‌مندی به سرمایه‌گذاری‌در پروژه انتقال آب از پنجشیر به کابل، تصفیه آب آشامیدنی کابل و تولید برق از منابع آفتابی را اعلام کردند.

سرپرست وزارت آب و انرژی حکومت سرپرست افغانستان در این دیدار ضمن استقبال از سرمایه‌گذاری این شرکت‌ها عنوان داشت: اکنون از هر لحاظ زمینه سرمایه‌گذاری در افغانستان مهیا شده و ما از تمام سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی می‌خواهیم که در پروژه‌های آب و انرژی سرمایه‌گذاری کنند.

طرفین در پایان این نشست، خواستار برگزاری جلسات مشترک میان کارگروه های فنی دو طرف برای تسریع فاز اجرایی طرح های مذکور شدند.

چندی پیش شرکت چینی «اف‌-چین» (افغانستان-چین) عملیات حفاری ۱۸ چاه نفتی جدید در حوزه «آمو دریا» واقع در افغانستان را آغاز کرد.

  • منبع خبر : ایرنا