۱۰۰ روز نخست ریاست جمهوری ترامپ و تاثیر منفی بر امور محیطزیستی آمریکا
به گزارش واحد بین الملل خبرگزاری صبح اقتصاد از این شبکه تلویزیونی آمریکایی، کارشناسان زیست محیطی میگویند که از زمان آغاز دولت دوم ترامپ و تنها در مدت ۱۰۰ روز از زمان آغاز به کار دوباره وی به عنوان رئیس جمهوری، فرمانهای اجرایی گستردهای صادر شده که میتوانند به محیط زیست آسیب برسانند و اهداف کاهش گازهای گلخانهای را مختل کند.
به نوشته این رسانه، ترامپ که در نخستین روز از آغاز به کار دولتش سیلی از فرمانهای اجرایی را صادر کرد، با صدور چندین دستور محیط زیست را متاثر ساخت از جمله با اعلام وضعیت اضطراری ملی انرژی، خروج از توافق پاریس برای دومین بار و لغو محدودیتهای حفاری در قلمروهای دریایی و زمینی فدرال.
از جمله دستورات اجرایی دیگر ترامپ محافظت از «انرژی آمریکا در برابر زیادهروی ایالتها» است که میتواند مانع از اجرای قوانین ایالتی و محلی در تولید یا استفاده از زغال سنگ، نفت، گاز طبیعی، برق آبی و انرژی هستهای شود. کارشناسان میگویند این دستور، مقررات انرژی را در سطح فدرال متمرکز میکند و سیاستهای کاهش انتشار کربن را هدف قرار می دهد.
جان هولدرن استاد علوم و سیاستهای زیستمحیطی و مشاور علمی باراک اوباما رئیسجمهوری سابق آمریکا در این زمینه به ای بی سی نیوز گفت: «معکوس کردن خسارات وارده ناشی از این سیاستها در آینده دشوار خواهد بود.»
این شبکه تلویزیونی در ادامه به فهرستی از سیاستهای ترامپ اشاره کرده که به گفته کارشناسان میتواند بیشترین آسیبهای زیست محیطی را ایجاد کند؛
تلاش برای افزایش تولید سوختهای فسیلی
کارشناسان میگویند اعلام وضعیت اضطراری ملی انرژی توسط ترامپ، چارچوبی را برای تصویب سیاستهایی تعیین می کند که منجر به افزایش تولید داخلی سوختهای فسیلی می شود.
مطابق فرمان اجرایی ترامپ، «ما به یک منبع انرژی قابل اعتماد، متنوع و مقرون به صرفه برای پیشبرد صنایع تولیدی، حمل و نقل، کشاورزی و دفاعی کشورمان و حفظ اصول اولیه زندگی مدرن و آمادگی نظامی نیاز داریم.»
ترامپ همچنین علاوه بر لغو محدودیتهای حفاری، فرمان اجرایی برای گسترش استخراج و استفاده از زغال سنگ در ایالات متحده را نیز امضا کرد.” ریاست جمهوری ترامپ ”
اما سم سانکار معاون ارشد شرکت غیردولتی «ارث جاستیس» (Earthjustice)، در گفتوگو با ای بی نیوز اعلام کرد که با وجود ادعاهای ترامپ مبنی بر بحران انرژی، تولید سوخت فسیلی در آمریکا در بالاترین حد خود قرار دارد.
براساس دادههای اطلاعات انرژی ایالات متحده نیز این کشور در سال ۲۰۲۴ میلادی، ۱۳.۲ میلیون بشکه نفت تولید کرد و رکورد ۱۲.۳ میلیون بشکه در سال ۲۰۱۹ را شکست.
این رسانه خاطرنشان کرده است که در چند سال گذشته، ایالات متحده بزرگترین تولیدکننده نفت و گاز طبیعی در جهان بوده است.” ریاست جمهوری ترامپ ”
مقرراتزدایی سازمان حفاظت محیط زیست
به گفته کارشناسان، احتمالا چندین مورد از آزادیهای زیستمحیطی که آمریکاییها امروزه تجربه میکنند از جمله هوای پاک، آب پاک و باران پاک، به زودی در نتیجه برنامههای مقرراتزدایی سازمان حفاظت محیط زیست در معرض خطر قرار گیرد.
سازمان حفاظت محیط زیست آمریکا در تاریخ ۱۲ مارس (۲۱ اسفند ۱۴۰۳) اعلام کرد که در «بزرگترین اقدام مقرراتزدایی در تاریخ ایالات متحده» شرکت میکند.
لی زلدین مدیر سازمان حفاظت محیط زیست ایالات متحده گفت: «این اقدام شامل لغو مقررات انتشار گازهای گلخانهای در تولید زغال سنگ، نفت و گاز و ارزیابی مجدد یافتههای دولت است که مشخص میکند انتشار گازهای گلخانهای باعث گرم شدن کره زمین میشود و تهدیدی برای سلامت عمومی است».
اما کارشناسان هشدار داده اند که لغو این مقررات توانایی سازمان حفاظت محیط زیست آمریکا را در جلوگیری از ابتلای آمریکاییها به بیماری های ناشی آلایندههای زیستمحیطی را مختل میکند.
اخراجهای فدرال و کاهش بودجهها و برنامهها
پس از بازگشت دوباره ترامپ به قدرت، وی با ایجاد وزارت کارآمدی دولت (DOGE) تحت نظارت ایلان ماسک قصد کاهش هزینههای فدرال را داشت. این وزارتخانه از زمان آغاز به کار هزاران کارمند فدرال را در موسسات علمی کلیدی، مانند اداره ملی اقیانوسی و جوی و ناسا، کنار گذاشته است.
اما کارشناسان می گویند این امر سبب لغو برخی برنامههای حوزه محیط زیست از جمله لغو پرتاب برخی بالنهای هواشناسی شده و مشکلاتی را در این زمینه به وجود اورده است.
هولدرن در همین خصوص گفت: «وقتی افراد متخصص و شایسته از دولت کنار گذاشته می شوند، دیگر نمی توانید آنها را دوباره پیدا و استخدام کنید.»
وی سپس اضافه کرد: «این یک حمله تمام عیار به منابع نوآوری علمی و فناوری کشور است».
- منبع خبر : ایرنا