به گزارش واحد علم و فناوری خبرگزاری صبح اقتصاد در طول یک سال اخیر شرکتهای تولیدکننده بسیاری در تلاش بودند که فناوری و قابلیت پشتیبانی از شبکه نسل پنجم اینترنت همراه ۵G را به جدیدترین گوشیهای خود اضافه کنند و همواره برنامههای خود برای معرفی و رونمایی از محصولات و گوشیهای هوشمند و پرچمدار این فناوری را نیز اعلام و معرفی کردهاند.
با توجه به آنکه در سالهای اخیر بازارهای جهانی گوشی موبایل به مرحله اشباع رسیده و برای مدتهای طولانی با رکود بی سابقهای مواجه شده است، حالا به نظر میرسد که بسیاری از شرکتهای تولیدکننده گوشیهای هوشمند در تلاشند تا با تولید و عرضه یک محصول جدید به جمع سازندگان گوشی مجهز به فناوری ۵G بپردازند.
گوشیهای هوشمند ۵G متعددی در طول یک سال اخیر از سوی شرکتهای تولیدکننده موبایل همچون سامسونگ وهواوی معرفی و رونمایی شدهاند که قرار است در کشورهایی که به ارائه خدمات مربوط به نسل جدید اینترنت همراه اقدام کردهاند، عرضه شده و در دسترس کاربران و علاقمندان قرار بگیرند.
حالا تازهترین اخبار و گزارش های منتشر شده در وب سایت the verge حاکیست که شرکت زد تی ای، نخستین گوشی هوشمند مجهز به فناوری نسل پنجم اینترنت همراه ۵G را روانه بازار چین کرده است تا کاربران و علاقمندان به استفاده از خدمات اینترنت پرسرعت شبکه ۵G بتوانند آن را خریداری کرده و از قابلیتهای نوین آن بهره مند شوند.
البته پیشتر کارشناسان و تحلیلگران فعال در حوزه فناوری برآورد و اعلام کرده بودند که دو مانع بر سر راه توسعه و استقبال از گوشیهای هوشمند مجهز به ۵G در جهان وجود دارد که یکی از آنها عدم وجود و تکامل زیرساختهای لازم برای گسترش و برقراری شبکه ۵G در بسیاری از نقاط و کشورهای جهان حتی کشورهای پیشرفته و توسعه یافته است و دیگری قیمت بسیار بالای محصولات مجهز به قابلیت پشتیبانی از شبکه ۵G است که ممکن است بر روی استقبال کاربران از این محصولات و میزان فروش آنها تاثیر منفی بگذارد.
آنها همچنین عنوان کردهاند که عرضه اولین گوشی هوشمند مجهز به ۵G از سوی شرکت زدتیای نشان می دهد که موفق شده است بزرگترین رقیب هموطن خود یعنی هواوی را در این حوزه شکست داده و از آن سبقت بگیرد.
زدتیای با عرضه گوشی هوشمند آکسون ۱۰ پرو ۵G (Axon ۱۰ Pro ۵G) موفق شد عنوان نخستین عرضهکننده گوشیهای هوشمند به این فناوری در چین را به خود اختصاص دهد.
این گوشی هوشمند که در جریان برگزاری کنگره جهانی موبایل در فوریه ۲۰۱۹ معرفی و رونمایی شد، ویژگیهای متعددی همچون یک صفحه نمایش آمولد ۶.۴۷ اینچی با کیفیت تصویر ۱۰۸۰ پیکسل و مودم های کوالکام X۵۰ ۵G دارد که آن را قادر می سازد تا به شبکه وایرلس نسل پنجم اینترنت در چین متصل شود.
البته با اینکه کاربران و علاقمندان چینی میتوانند از امروز این گوشی هوشمند را تهیه و استفاده کنند، اما تا زمانی که زیرساختهای لازم برای راهاندازی و برقراری اینترنت ۵G در کل این کشور توسعه همگانی داده نشود، قادر نخواهند بود از خدمات آن بهره مند شوند.
کارشناسان پیش بینی کردهاند که از ماه اکتبر به بعد، کاربران محصولات مجهز به فناوری شبکه ۵G در چین میتوانند به شبکه مذکور متصل شده و از خدمات آن نیز استفاده کنند.
از آنجا که اخبار نسل جدید اینترنت ۵G در گوشه و کنار جهان منتشر شده و کاربران بسیاری نیز در انتظار اجرای آن هستند، کشورهای زیادی با همکاری بزرگترین اپراتورهای اینترنت و غولهای تکنولوژی در جهان درصدد برقراری این نسل جدید از اینترنتاند.
اوایل سال ۲۰۱۲ میلادی بود که اتحادیه بینالمللی مخابرات (ITU) تحت نظر سازمان ملل برنامهای را برای توسعه تیم ارتباطات بینالمللی موبایلی (IMT) برای افق ۲۰۲۰ و فرای آن (IMT-۲۰۲۰) آغاز کرد. در نتیجه رسماً یک مسابقه جهانی برای تعیین نسل پنجم شبکه موبایل شروع شد و از آن پس، شاهد رقابت تنگاتنگی میان اپراتورهای اینترنت و تلفن همراه در سراسر جهان هستیم که هر یک بدنبال برقراری و راهاندازی نسل جدید و پرسرعت اینترنت ۵G در کشورهای مختلفی همچون کره جنوبی، ژاپن، چین، ایالات متحده آمریکا، استرالیا و غیره هستند و از تواناییها و برنامههای خود در این زمینه رونمایی میکنند.
- منبع خبر : ایسنا