به گزارش ایسنا، دیروز شاخص کل بازده نقدی و قیمتی بورس اوراق بهادار تهران با رشد ۲۲۰۲ واحدی روبرو شد و به رقم ۳۱۴ هزار و ۴۰۹ واحدی رسید.
همچنین شاخص کل هموزن نیز با رشد ۱۱۱۹ واحد توانست تا رقم ۹۱ هزار و ۵۵۰ رشد کرد. در کنار این شاخص آزاد شناور نیز ۳۷۸۸ واحد رشد کرد و به تراز ۳۶۳ هزار و ۲۱۳ رسید.
شاخص بازار اول نیز با رشد ۱۷۸۸ واحدی رقم ۲۲۸ هزار و ۶۶۵ واحدی را تجربه کرد در عین حال شاخص بازار دوم با رشد ۳۶۳۷ واحد تا عدد ۶۳۸ هزار و ۶۵۰ بالا رفت.سرمایه گذاری غدیر، بانک پاسارگاد، سرمایه گذاری صندوق بازنشستگی و کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران هر کدام به ترتیب ۱۸۹، ۱۴۶، ۱۳۲ و ۱۰۹ واحد تاثیر افزایشی روی شاخصهای بازار داشتند.
اما پالایش نفت اصفهان، فولاد آلیاژی ایران، پتروشیمی پارس و ملی صنایع مس ایران هرکدام به ترتیب ۱۱۴، ۵۳، ۴۷ و ۴۲ واحد روی شاخصهای بازار تاثیری کاهشی داشتند.
دیروز در گروه خودرو و ساخت قطعات شاهد معامله ۷۶۸ میلیون سهم و اوراق مالی به ارزش بیش از ۲۲۱ میلیارد تومان بود بدین ترتیب این گروه بیشترین ارزش معاملات را به خود اختصاص داد.
گروههای بانک و موسسات اعتباری، شیمیایی، فلزات اساسی و سیمانیها پس از گروه خودرو بیشترین ارزش را به خود اختصاص دادند.
ارزش کل معاملات بورس تهران به رقم ۲۱۵۳ میلیارد تومان رسید که این رقم ناشی از دست به دست شدن بیش از شش میلیارد سهم و اوراق مالی بود. همچنین تعداد معاملات این بازار رقم ۵۰۷ هزار و ۴۵۴ را تجربه کرد.
در بورس تهران در مجموع ۲۴۸ سهم با رشد قیمت و ۱۰۴ سهم با افت قیمت روبرو شدند، اما در فرابورس ایران تعداد نمادهای مثبت ۴۸ و تعداد نمادهای منفی ۱۰۴ را تجربه کردند.
آیفکس نیز با رشد حدود ۳۰ واحد به روند افزایشی خود ادامه داد و به تراز ۴۱۶۸ رسید. ارزش معاملات فرابورس ایران رقم ۸۸۵ میلیارد تومان را تجربه کرد و حجم معاملات به رقم ۱.۷ میلیارد سهم و اوراق مالی رسید.
در همین حال یک کارشناس بازار سرمایه با تاکید بر اینکه احتمال ریزش شاخص بورس در بازار بعید به نظر میرسد، گفت: اصلاح شاخص بورس بعد از این همه رشد وجود دارد که در این زمینه میتوان گفت این اصلاح بعد از رشدهای سنگین طبیعی است و باید رخ دهد.
مهدی کباری در گفتوگو با خبرنگار ایرنا در پاسخ به این سوال که آیا احتمال ریزش شاخص بورس وجود دارد یا خیر، اظهار داشت: با توجه به روند موجود در معاملات بازار سرمایه در ابتدا باید وضعیت بازارهای موازی با بورس مورد بررسی قرار گیرند. وی اظهار داشت: اگر سهامداران بخواهند به دلیل رشد چشمگیر بازار سرمایه و ترس از ریزش شاخص بورس تصمیم به فروش سهام و خروج از بازار سرمایه بگیرند باید به این نکته توجه کنند که به دنبال سرمایهگذاری در کدام یک از بازارهای موازی با بورس هستند.
کباری خاطرنشان کرد: از نظر بسیاری از کارشناسان بازار مسکن تا پایان سال با افت قیمت ۳۰ درصدی مواجه میشود و بازار ارز هم با تدابیر اتخاذ شده از سوی بانک مرکزی به ثبات رسیده است. این کارشناس بازار سرمایه معتقد است، در ۶ ماه دوم سال تصور افزایش قیمت دلار وجود ندارد و قیمت این ارز در همین محدوده های قیمتی باقی خواهد ماند. وی افزود: سکه به تبع قیمت دلار در حرکت است و چندان بازار جذابی را برای سرمایهگذاران ایجاد نکرده است.
کباری با بیان اینکه بازار سرمایه در موقعیت کنونی تنها بازاری است که میتواند نقدینگی مردم را مورد حمایت قرار دهد، اظهار داشت: براساس پیشبینیهای صورت گرفته بازار ریزش نخواهد داشت و اگر قرار است افتی را تجربه کند فقط در شرکت های کوچک که با رشد حبابی و غیرکارشناسی همراه بودند رخ خواهد داد و صف فروش برای اینگونه سهامها ایجاد میشود.