افزایش مستمری بازنشستگی روستائیان
طرح جدید افزایش ۵۰ درصدی مستمری بازنشستگی روستائیان
به گزارش خبرگزاری صبح اقتصاد، محمد امید عصر امروز در نشست خبری به مناسبت ششمین روز ملی روستا و عشایر، اظهار کرد: اینترنت ۳۶۳۰۰ روستای کشور تامین شده است و به عبارتی ۹۳ درصد روستاهای کشور به اینترنت مجهز شدهاند که ۱۰ برابر قبل از روی کار آمدن دولت یازدهم است.
وی افزود: تعداد خانههای روستاهایی برخوردار از طرح مقاومسازی خانههای روستایی به ۳۵ درصد رسیده که در مقایسه با گذشته ۴۳ درصد رشد داشته است.
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور ادامه داد: ۲۰ هزار میلیارد تومان به بهیاریهای روستایی داده شده است که ۱۷هزار میلیارد تومان آن در دولتهای یازدهم و دوازده بوده است.
امید تصریح کرد: ۳۵ هزار روستای کشور به آب آشامیدنی دسترسی دارند که در مقایسه با دولت دهم ۴۵ درصد رشد داشته است و همچنین طرحهای هادی از ۳۴ درصد به ۴۷ درصد رسیده است.
وی خاطر نشان کرد: تعداد سالنهای ورزشی در این فاصله زمانی ۵۶۳ مورد به ۹۳۷ مورد رسیده و همچنین تعداد مدارس به ۵۶ هزار مدرسه ارتقا یافته است. کانونهای فرهنگی مساجد نیز از ۸۰۰ مورد به ۱۳۵۶ کانون رسیده است.
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور، افزود: به طور هفتگی به ۴۷ روستای کشور گازرسانی، به ۳۰ روستا آبرسانی، به ۲۵ روستا برقرسانی و ۹۹ روستا مجهز به اینترنت میشوند.
امید اظهار کرد: با وجود همه اتفاقات مثبتی که در روستاها محقق شده و زیرساختهای لازمی که فراهم شده است در ارتباط با اشتغال موفقیتهای مورد نظر به دست نیامده که این امر منجر به کاهش جمعیت این مناطق شده است.
وی افزود: ۱۸ هزار میلیارد تومان تسهیلات بانکی با نرخهایی مانند ۴ و ۶ درصد برای توسعه اشتغال در مناطق روستایی و عشایری در نظر گرفته شده است که از این رقم تا به امروز ۹ هزار میلیارد تومان آن جذب شده است.
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور گفت: ۱۵۰۰ میلیارد تومان از پروژههای حوزه روستایی و عشایری با اشتغالزایی ۳ هزار شغل در روز روستا (۱۵ مهرماه) سالجاری افتتاح میشود.
امید ادامه داد: در روز روستا ۸۰ تفاهمنامه امضا میشود و نمایشگاهی از دستاوردهای کشوری در این روز در استان خراسان برگزار میشود؛ این مراسم با حضور معاون اول رئیس جمهور و چند تن از وزرا افتتاح خواهد شد.
وی در بخش دیگری از صحبتهای خود گفت: براساس رایزنیهایی که با مجلس و دولت انجام شده است، اعتبارات اختصاصی به مناطق روستایی به مدت ۵ سال خواهد بود و ما به دنبال آن هستیم که از محل بازپرداخت تسهیلات ارائه شده به روستاییان تسهیلات جدیدی به متقاضیان پرداخت کنیم، همچنین رایزنیهایی صورت گرفته که این اعطای تسهیلات به روستاییان انجام شود.
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور، افزود: براساس طرحهای اشتغالزایی روستایی انجام شده، حتی شاهد مهاجرت معکوس به روستاها هستیم.
امید گفت: ایجاد واحدهای بومگردی، اشتغالزایی مناسبی در مناطق روستایی ایجاد کرده است. به طوری که از صد واحد بومگردی در دولت دهم اکنون به ۲۲۰۰ واحد افزایش یافته و توجیح مناسبی برای فعالین این بخش ایجاد کرده است.
وی همچنین در خصوص بیمه بازنشستگی و از کار افتادگی روستاییان، خاطر نشان کرد: بیمههای بازنشستگی و از کارافتادگی در مناطق روستایی کشور افزایش مییابد. همچنین بیمههای درمانی در مناطق روستایی رایگان است که در روز روستا که در شهر بیرجند برگزار میشود صد هزار طرح اشتغال ایجاد میشود که همراه با بیمه تامین اجتماعی برای شاغلان خواهد بود.
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور با بیان این که در حال حاضر یک میلیون و ۳۰هزار نفر از سرپرستان خانوار به بیمه تامین اجتماعی دسترسی دارند، تصریح کرد: امیدواریم با همراهی دولت بیمه روستایان گسترش یابد و هدف ما آن است که هر کسی که در روستا فعالیت اقتصادی دارد حتما از نعمت بیمه نیز برخوردار باشد.
امید اظهار کرد: بر این اساس دو سوم از حق بیمه تامین اجتماعی روستاییان را دولت پرداخت میکند و شامل بخش های مختلفی نظیر کشاورزی، دامداری، باغبانی، قالیبافی و… خواهد بود.
وی گفت: حق بیمه روستاییان ۱۵۰هزار تومان خواهد بود که ۵۰ هزار تومان آن را دولت و ۱۰۰ هزار تومان آن را روستاییان پرداخت خواهند کرد و ۸۰۰هزار تومان در زمان بازنشستگی به افراد پرداخت میشود.
مستمری روستاییان ۶۰ درصد افزایش مییابد
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور در واکنش به سوال خبرنگار خبرگزاری تسنیم مبنی بر این که مستمری ۸۰۰ هزار تومانی از قدرت خرید لازم برخوردار نیست و آیا امکان افزایش حق بیمه و حقوق بازنشستگی وجود دارد، تصریح کرد: بر اساس رایزنیهای انجام شده با تامین اجتماعی، انواع جدیدی از مدل های بازنشتگی برای گروههای مختلف شغلی روستایی در نظر گرفته شده است که امکان افزایش ۵۰ تا ۶۰ درصدی مستمری بازنشستگان را فراهم میکند .
امید در پاسخ به سوال دیگر از خبرنگار خبرگزاری تسنیم در ارتباط با تعداد افرادی که از بیمه تامین اجتماعی در مناطق روستایی بهره نمیگیرند، تاکید کرد: تعداد سرپرستان خانواری که از بیمه تامین اجتماعی استفاده میکنند باید به ۵ میلیون خانوار افزایش یابد که در حال حاضر تنها ۲۰ درصد آن را محقق کردهایم.
وی ادامه داد: به دنبال آن هستیم که فعالیتهای روستایی را شامل بیمه اجباری کنیم تا جلوی بسیاری از مشکلات را که برای افراد سالخوردی در زمان بازنشستگی به وجود میآید برطرف کنیم.
- منبع خبر : تسنیم