فساد را افشا کنید، جایزه بگیرید
وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: باید برای مبارزه با فساد یک نگاه همه جانبه وجود داشته و برای مقابله با آن یک کریدور فعال شود؛ در چنین بستری این وزارتخانه آماده است به کسانی که فساد را افشا میکنند، جایزه بدهد.
به گزارش خبرگزاری صبح اقتصاد، فرهاد دژپسند دیروز (سهشنبه) در جلسه شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی اظهار کرد: فساد مانند مورچه سیاه در شب سیاه است که روی یک سنگ سیاه نیز حرکت میکند، از این رو پیدا کردن آن کاری بسیار دشوار و مقابله با آن پیچیده است. به گفته وی، در رابطه با فساد باید میان احساسی که از فساد وجود دارد و درک دقیق از آن فاصله گذاشت، زیرا احساس فساد میتواند اقتصاد کشور را با خطرات جدی مواجه کند و ترس و ناامنی اقتصادی را افزایش خواهد داد.
وزیر امور اقتصادی و دارایی با بیان اینکه نمیتوان برای مقابله با فساد برای هر مامور یک مامور دیگر را استخدام کرد تا بر آن نظارت کند، توضیح داد: مقابله با فساد جز با شفاف کردن اقتصاد ممکن نخواهد بود. اگر ما بتوانیم اقتصادمان را هوشمند کنیم و تمام تبادلات و نقل و انتقالات در آن به شکل واضح قابل رویت باشد، قطعا میزان فساد کاهش خواهد یافت. دژپسند با تاکید بر این موضوع که هر کس فاسد را افشا کند و افشای او به صدور حکم علیه فرد فسادکننده منجر شود، از وزارت اقتصاد جایزه خواهد گرفت، خاطرنشان کرد: باید با ایجاد یک کریدور علیه فساد سیستمی را راه اندازی کنیم که افراد در کوتاه ترین زمان ممکن و به راحتی فساد اتفاق افتاده را اعلام کنند. در چنین فضایی شیوهای که به اصطلاح به آن سوت زدن گفته میشود، قابل استفاده خواهد بود تا هر فردی که در هر فضایی با یک فساد مواجه شد، سوت بزند و این موضوع را در اختیار دستگاههای نظارتی قرار دهد.
وی همچنین در حاشیه شورای گفتوگو در جمع خبرنگاران با اشاره به لزوم برخورد با فساد در سیستم مالیاتی کشور گفت: بهترین راه برای مقابله با دورزدگان مالیاتی استفاده از روشهای نوین و هوشمند است. اگر ما این ساختار را ایجاد کنیم و روابط رو در روی افراد کم شود، قطعا میزان فساد کاهش خواهد یافت، هم عملکرد بهتر میشود. دژپسند با اشاره به برنامهریزیهای صورت گرفته برای الکترونیکی شدن زیرمجموعههای وزارت اقتصاد بیان کرد: امسال اظهارنامههای مالیاتی را در فضای الکترونیک گرفتیم و امیدواریم مالیات تا پایان دولت دوازدهم به طور کامل الکترونیکی شود. گمرک نیز احتمالا تا هفته دولت سال آینده به صورت کامل الکترونیکی خواهد شد.
وزیر اقتصاد همچنین با بیان این که در جلساتی رفع مشکلات مالیاتی شرکتهای دانش بنیان و مشکلات گمرکی آنها مورد بررسی قرار گرفت و در قالب بخشنامههایی به سازمان مالیاتی و گمرک ابلاغ شد گفت که ما در یک سال گذشته تلاش کردیم با شرکتهای دانش بنیان و نوآور جلساتی برای شناسایی و رفع مشکلات آنها برگزار کنیم.
فرهاد دژ پسند در جلسه علنی مجلس و در جریان بررسی دستاوردها و مشکلات حوزهی اقتصاد شرکتهای دانش بنیان و نوآورانه گفت: شکل گیری اقتصاد هوشمند یکی از موضوعاتی است که همواره بر آن تاکید داشتم اقتصاد هوشمند میتواند در مبارزه با فساد تاثیرگذار باشد که در این راستا شرکتهای دانش بنیان تاثیر بسیاری دارند.
وی با بیان این که شرکتهای دانش بنیان نقش کلیدی در اقتصاد هوشمند دارند، گفت: در یک سال گذشته تلاش کردیم برای آشنایی و رفع مشکلات شرکتهای دانش بنیان و نوآورانه جلساتی برگزار کنیم. در این راستا آیین نامههایی هم تدوین شد که به مراجع مربوطه ارسال میشود. سند مهم بانکداری دیجیتال را برای بانکهای مختلف ابلاغ کردیم. در این نقشه راه جایگاه ویژهای برای استارت آپها و شرکتهای دانش بنیان قائل شدیم.
وزیر اقتصاد دربارهی مالیات شرکتهای دانش بنیان نیز گفت: با همکارانم در سازمان امور مالیاتی، جلساتی برای رفع مشکلات مالیاتی و گمرکی شرکتهای دانش بنیان داشتیم. در همین باره بر اساس اختیاراتم بخشنامههایی به سازمان مالیاتی و گمرکی ابلاغ کردم. برخی موارد هم به مقررات زدایی مربوط است که در هیات مقررات زدایی مطرح شد که به دنبال رفع این مشکلات هستیم.
دژپسند، وثیقه گذاری داراییهای نامشهود را یکی دیگر از موضوعات مطروحه دربارهی شرکتهای دانش بنیان بیان کرد و افزود: در این باره کارگروهی در معاونت علمی ریاست جمهوری تشکیل شده که ما هم از وزارت اقتصاد در آن نقش فعال داریم. برخی از نیازهای این شرکتها مربوط به حوزه مالیات به اصلاح قانون مالیاتهای مستقیم بر میگردد. ما در وزارت اقتصاد به دنبال بازنگری در این قانون هستیم که یکی از محورهای آن به شرکتهای دانش بنیان برمیگردد که در تلاشیم این موضوع را رفع کنیم.
- منبع خبر : ایسنا