چهارمین کنفرانس ملی فرهنگ سازمانی
چهارمین کنفرانس ملی فرهنگ سازمانی
چهارمین کنفرانس ملی فرهنگ‌ سازمانی با رویکرد آینده پژوهی ارزش‌های اجتماعی و مراسم اعطای چهارمین جایزه مسئولیت‌های اجتماعی مدیریت در روز‌های ۱ و ۲ بهمن سال ۱۳۹۸ به همت انجمن مدیریت ایران و در دانشگاه خاتم برگزار شد.

چهارمین کنفرانس ملی فرهنگ سازمانی با رویکرد آینده‌پژوهی ارزش‌های اجتماعی

به گزارش پایگاه خبری صبح اقتصاد، در دانشگاه خاتم برگزار شد؛ چهارمین کنفرانس ملی فرهنگ سازمانی با رویکرد آینده‌پژوهی ارزش‌های اجتماعی

چهارمین کنفرانس ملی فرهنگ‌ سازمانی با رویکرد آینده پژوهی ارزش‌های اجتماعی و مراسم اعطای چهارمین جایزه مسئولیت‌های اجتماعی مدیریت در روز‌های ۱ و ۲ بهمن سال ۱۳۹۸ به همت انجمن مدیریت ایران و در دانشگاه خاتم برگزار شد. در این کنفرانس دو روزه با برگزاری سخنرانی‌ها و نشست‌های تخصصی، در خصوص موضوعات مختلف مدیریت، فرهنگ سازمانی، تعالی، مسئولیت‌های‌اجتماعی و … به بحث و تبادل نظر پرداخته‌شد و همچنین جایزه مسئولیت‌های اجتماعی مدیریت به سازمان‌های برگزیده و مطرح در این حوزه اهدا شد.

وزیر نیرو: بخشی‌نگری، ضایعه‌ای بسیار خسارت‌بار در نظام حکمرانی کشور است

به گزارش روابط‌عمومی بانک‌پاسارگاد، در این کنفرانس دکتر رضا اردکانیان وزیر نیرو طی سخنانی، بخشی‌نگری را ضایعه‌ای بسیار خسارت‌بار در نظام حکمرانی و اداره کشور دانست و گفت: این موضوع مسئله‌ای بسیار حیاتی بوده که بخش مهمی از مشکلات امروز ما نتیجه‌ی حل نشدن آن است.

وی افزود: بخشی‌نگری، نوعی از نظام اداره‌ی سازمان‌ها، روحیه و منش در مدیران و کارکنان سازمان‌ها، رویکرد غالب بر قوانین و رویه‌ها، و ساختار حاکم بر مناسبات بین سازمان‌هاست.

وزیر نیرو تصریح کرد: ترکیبی از عوامل اقتصادی (بالاخص فقدان نظام بازار و قیمت‌های بازاری، به علاوه اقتصاد دولتی بزرگ)، عوامل سیاسی (فقدان نظام حزبی)، عوامل حقوقی (نقصان در قوانین)، کاستی شاخص‌های ارزیابی عملکرد مبتنی بر مسئولیت مشترک، فقدان طرح آمایش سرزمین و کمبود دانش درباره‌ی عرصه‌ها و ساز و کار‌های میان‌بخشی، سبب ضعف مفرط در زمینه تعریف سیاست‌ها، برنامه‌ها و طرح‌های میان‌بخشی شده است.

وی درباره‌ی علل توسعه بخشی‌نگری تأکید کرد: روحیه و منش قدرت‌طلبی در حیطه شخصی، کوتاه‌مدت‌نگری و بخشی‌نگری در انسان‌های کشور‌های توسعه‌یافته نیز هست، اما ساز و کار‌هایی در این کشور‌ها فعال است که افراد را مجبور می‌کند فعالیت میان‌بخشی داشته باشند و بر اثر همین الزام، به تدریج روش‌ها، منش‌ها و فواید کار میان‌بخشی را می‌آموزند و در خود نهادینه می‌کنند.

اردکانیان با بیان اینکه کار میان‌بخشی و گریز از بخشی‌نگری در جریان زندگی تحت الزاماتی در این افراد نهادینه می‌شود، افزود: هنوز جهان به‌طور کلی تحت تأثیر مقدار زیادی بخشی‌نگری است، هر چند سطح و عمق این معضل در ایران بسیار زیاد است.

وی افزود: بخشی‌نگری به تدریج سازمان‌ها را نسبت به یکدیگر بدبین ساخته و از گسترش اعتماد و سرمایه‌اجتماعی بین سازمانی جلوگیری می‌کند. این گونه می‌شود که در فرهنگ سازمانی ایران، مدیران به عوض همکار به رقبا و گاه خصم سازمانی یکدیگر بدل می‌شوند.

وزیر نیرو گفت: ما همواره به زبان‌های مختلف از خلاء تفکر، برنامه‌ریزی، سازماندهی و ارزیابی عملکرد مبتنی بر میان‌بخشی‌نگری نالیده‌ایم، اما به اندازه‌ی کفایت درباره‌ی ساز و کار‌های پیدایش این وضعیت و عوامل تداوم‌بخش آن دانش تولید نکرده‌ایم و حتی می‌توان گفت: این موضوع به عنوان مسئله‌ای حساس و تعیین‌کننده در سرنوشت توسعه‌ی کشور طرح نشده است.

اردکانیان در پایان تأکید کرد: تا زمانی که هر عرصه‌ای مجزا از بقیه و بخشی‌نگرانه مدیریت شود، راه پایداری به سوی توسعه نخواهیم داشت.

مدیرعامل بانک‌پاسارگاد: مسئولیت‌ اجتماعی، یک موهبت الهی است

دکتر مجید قاسمی مدیرعامل این بانک ضمن بیان اهمیت مسئولیت‌اجتماعی گفت: مسئولیت‌اجتماعی یک وظیفه سازمانی نیست، بلکه یک موهبت الهی است. انسان در هر لحظه از عمر خود مسئولیت دارد زیرا خداوند در هر لحظه از ما انسان‌ها انتظار بازدهی دارد. اگر عمر انسان را به ثانیه تبدیل کنیم با میلیاردها ثانیه روبه رو می‌شویم که آدمی در قبال هر ثانیه آن مسئولیت دارد و باید نسبت به رفتارهای خود پاسخگو باشد. زمانی که فردی مسئولیت پاسخگویی دارد، در عمل، رفتار و گفتار خود دقت و مواظبت بیشتری دارد.

رئیس دانشگاه خاتم ادامه داد: بسیاری از افراد مسئولیت اجتماعی را کمک به بنگاه‌های خیریه و مشارکت در این گونه فعالیت‌ها می‌دانند حال آنکه مسئولیت اجتماعی شامل عمل به قانون، تکالیف و تعهد به ذی‌نفعان یک بنگاه اقتصادی و بسیاری مسائل دیگر می‌شود.

وی با بیان اینکه چنانچه خللی در هر کدام از این موارد در بنگاه وجود داشته باشد، مسئولیت اجتماعی به درستی اجرایی نشده، افزود: ترویج فرهنگ و توسعه مفاهیم مسئولیت اجتماعی کیفیت زندگی را در جامعه افزایش می‌دهد.

رئیس انجمن مدیریت ایران تأکید کرد: مسئولیت اجتماعی فراتر از مرز‌های شرکتی و جغرافیایی، تلاش دارد چارچوب حاکمیت فرهنگی را در یک بنگاه ارائه کرده و کیفیت زندگی را بهبود ببخشد.

مدیرعامل بانک پاسارگاد با تأکید بر این مطلب که در این بانک ۱۱۰ هزار میلیارد تومان سپرده مردم را در اختیار داریم و مسئولیت اجتماعی ما ایجاب می‌کند که این منابع مالی و نقدینگی را درست و به شکل صحیح تخصیص داده و هزینه کنیم، اظهار کرد: مسئولیت‌اجتماعی بانک ایجاب می‌کند بیش از ۶.۵ میلیون سپرده‌گذار بانک از این عملیات رضایت داشته‌باشند.

دکتر مجید قاسمی همچنین در این همایش با بررسی موضوع «ورزیدگی فرهنگی شرط تعالی سازمانی»، به تشریح اهمیت ایجاد یک فرهنگ سازمانی غنی تأکید کرد.

وی در ابتدا با ارائه‌ی تعریفی از «ورزیدگی فرهنگی» گفت: «ورزیدگی فرهنگی» به معنای تسلط و مهارت در استحکام هویت‌بخشی فرهنگی و فضایل اخلاق حرفه‌ای است. سازمان‌های با فناوری بالا، با برنامه‌ریزی‌های منسجم و مستمر در فرهنگ سازمانی، تجارب ارزشمندی در ورزیدگی فرهنگی کسب کرده‌اند.

وی در خصوص توجه ویژه به انتخاب نام و لوگوی بانک‌پاسارگاد به عنوان بخشی از فرهنگ سازمانی بانک ادامه داد: در سایه فرهنگ سازمانی، می‌توانم ادعا کنم که ما در گروه مالی پاسارگاد در حوزه فرهنگی ورزیده شده‌ایم. ورزیدگی فرهنگی یعنی در تمام سطوح سازمان این آگاهی وجود داشته‌باشد که به کدام سمت حرکت می‌کنند و با چه اعتقادی در حال ادامه مسیر هستند. وی ادامه داد: یکی از پیام‌های این استحکام و ورزیدگی فرهنگی این است که بانک‌پاسارگاد یک سازمان تندآموز انسان‌محور است. یکی دیگر از بحث‌هایی که این فرهنگ به ما آموزش می‌دهد این است که باید مراقب باشیم دچار غرور نشویم. چراکه غرور ابتدای شکست است. بدین‌منظور ما هیچ‌گاه نمی‌گوییم پیروز شده‌ایم بلکه می‌گوییم ما هنوز شکست نخورده‌ایم.