۲۰ کشور از صندوق بینالمللی پول وام کرونایی درخواست کردند
رئیس صندوق بینالمللی پول گفت با توقف فعالیتهای اقتصادی در سراسر دنیا به خاطر شیوع ویروس کرونا، بیش از ۲۰ کشور از این صندوق تقاضای کمک کرده اند.
به گزارش پایگاه خبری صبح اقتصاد، به نقل از رویترز، کریستالینا جورجیوا، رئیس صندوق بینالمللی پول گفت با توقف فعالیتهای اقتصادی در سراسر دنیا به خاطر شیوع ویروس کرونا، بیش از ۲۰ کشور از این صندوق تقاضای کمک کرده اند. وی خواستار محرک های مالی قوی و هماهنگ برای محدود کردن خسارت ناشی از این بحران شد.
جورجیوا در وب سایت صندوق بین المللی پول اعلام کرد آماده است از ظرفیت وام دهی ۱ تریلیون دلاری خود برای کمک به کشورهای عضو در مبارزه با این بحران استفاده کند.
وی گفت:« با گسترش ویروس کرونا، نیاز به یک محرک مالی جهانی هماهنگ و همزمان است».
سخنگوی صندوق بینالمللی پول نام هیچ کدام از این کشورها را فاش نکرد ولی گفت منطقیترین گزینه برای بسیاری از آنها اعطای تسهیلات مالی فوری است که طی آن ۵۰ میلیارد دلار به سرعت برای تسهیل ضربه اقتصادی وارد شده از این ویروس اختصاص می یابد.
ایران هفته گذشته تقاضای ۵ میلیارد دلار وام اضطراری از صندوق بینالمللی پول کرد.
جورجیوا در وبسایت این صندوق پیشنهاد داد اقدامات مالی هماهنگی که در بحران مالی ۲۰۰۸ و ۲۰۰۹ انجام شد، تکرار شوند. وی گفت تنها در سال ۲۰۰۹ گروه جی۲۰ حدود دو درصد تولید ناخالص داخلی خود را که با پول امروز حدود ۹۰۰ میلیارد دلار میشود برای ایجاد محرک مالی به کار گرفت.
وی گفت دولتها باید هزینه های مربوط به بهداشت و سلامتی عمومی را در اولویت خود قرار دهند و با سیاست هایی مانند دادن مرخصیهای با حقوق و معافیت از مالیات، از مردم و کسب و کارهایی که که بیشترین آسیب را دیده اند حمایت کنند.
وی ادامه داد در زمان بحران هایی مانند بحران حاضر، مدیریت جریان سرمایه و ارز خارجی می تواند به خوبی مکمل دستکاری نرخ بهره و سایر سیاست های مالی باشد.
جورجیوا تاکید کرد بانکها باید برای استفاده از ذخایر پول نقد و سرمایه خود تشویق شوند و شرایط وام دهی به مردم مضطرب را تغییر دهند.
وی تأکید کرد تمام این اقدامات مالی، پولی و قانونی زمانی موثر واقع خواهند شد که با هم هماهنگ باشند. وی گفت تحقیقات صندوق بینالمللی پول نشان می دهد افزایش هزینه کرد اگر با هماهنگی تمام کشورها انجام شود تاثیری چند برابر خواهد داشت.