تاثیر زلزله بر آتش فشان دماوند
تاثیر زلزله بر آتش فشان دماوند
رییس سازمان مدیریت بحران کشور توضیحاتی را در مورد تاثیر زلزله 5.1 ریشتری هفته گذشته دماوند بر فعالیت آتشفشان ارائه کرد.

به گزارش واحد اجتماعی خبرگزاری صبح اقتصاد اسماعیل نجار، درباره اینکه گفته می‌شود زلزله ۵٫۱ ریشتری اخیر دماوند سبب فعال شدن آتشفشان دماوند شده است، گفت: هرگونه فعالیت و رفتار قله آتشفشان دماوند به شکل پیوسته از سوی کارشناسان و سازمان‌های مربوط بررسی شده و گزارش آن به شکل منظم به سازمان مدیریت بحران کشور ارائه می‌شود.”تاثیر زلزله بر آتش فشان دماوند”

وی ادامه داد:‌ با استناد به همین گزارش‌ها نیز باید تاکید کنم که درپی زلزله ۵٫۱ ریشتری بامداد جمعه در دماوند هیچ تغییر در رفتار آتشفشان دماوند ایجاد نشده است و هرآنچه که تحت عنوان فعال شدن آتشفشان دماوند و نظایر آن در فضای مجازی منتشر شده، کذب است.

به گفته رییس سازمان مدیریت بحران کشور زلزله اخیر و همچنین پس لرزه‌های آن هیچ تاثیری بر فعالیت آتشفشان دماوند نگذاشته است و بررسی گزارش‌های مربوط به فعالیت این آتشفشان در قبل و بعد زلزله نیز به خوبی این موضوع را نشان می‌دهد، بنابراین از شهروندان می‌خواهم که هیچ گونه نگرانی و استرسی در این خصوص نداشته باشند.”تاثیر زلزله بر آتش فشان دماوند”

دماوند در شمال ایران، بلندترین کوه کشور، بلندترین آتشفشان آسیا و خاورمیانه و یکی از یک‌هزار و ۵۱۵ قله بسیار برجسته جهان به‌شمار می‌رود. این کوه در پاره مرکزی رشته‌کوه البرز در جنوب دریای مازندران جای دارد. از دیدگاه تقسیمات کشوری، دماوند در بخش لاریجان شهرستان آمل در استان مازندران قرار دارد.

برای ایرانیان دماوند نماد عظمت و شکوه بوده و از دیرباز در ادبیات و تاریخ کشور نقش پررنگی داشته است. در افسانه‌های پارسی نیز همواره از این کوه یاد شده است.

بلندترین کوه ایران و خاورمیانه و بلندترین قلهٔ آتشفشانی آسیا برای ما نامی آشناست که در بخش مرکزی رشته کوه البرز جای خوش کرده است. قله دماوند در فرهنگ کشور ایران مظهر پایداری و استواری است و یک نماد ملی و ارزشمند به‌شمار می‌رود.

  • منبع خبر : ایسنا