قانون انتخابات هرچه سریعتر توسط پارلمان نهایی شود
قانون انتخابات هرچه سریعتر توسط پارلمان نهایی شود
رئیس جمهور عراق خواستار تصویب نهایی هرچه سریعتر قانون انتخابات توسط پارلمان این کشور شد.

به گزارش واحد بین الملل خبرگزاری صبح اقتصاد به نقل از بغداد الیوم، «برهم صالح» رئیس جمهور عراق سخنانی را در خصوص قانون انتخابات در این کشور مطرح کرد.

بر اساس این گزارش، وی در این خصوص گفت: از آنجایی که قانون انتخابات بسیار مهم تلقی می شود، لذا پارلمان هرچه سریعتر باید نسبت به تصویب نهایی آن اقدام کند.

برهم صالح اعلام کرد: لازم است پارلمان پس از تصویب نهایی قانون انتخابات، آن را جهت تأیید و عملیاتی ساختن به دفتر ریاست جمهوری ارسال کند.

پیشتر «مصطفی الکاظمی» نخست وزیر عراق سه ماه پس از به دست گرفتن زمام امور در این کشور تاریخ برگزاری انتخابات پارلمانی در عراق را اعلام کرد.

الکاظمی در سخنرانی تلویزیونی خود گفت: «اعلام می‌کنم که روز ششم ژوئن ۲۰۲۱ تاریخ برگزاری انتخابات پارلمانی [عراق] است و ما با تمام توان خود برای حراست از این انتخابات و تضمین موفقیت آن تلاش می کنیم».

پایگاه میدل ایست آی در مطلبی به قلم مداوی الرشید نوشته است: هر دو دسته سیاست‌های حکومت وی بر طیف وسیعی از شاهزاده‌های با نفوذ و مردم عادی تاثیر گذاشته است. به یاد ماندنی‌ترین مورد از این تاثیرات مربوط به محبوس کردن اعضای با نفوذ خاندان سلطنتی در هتل‌های پنج ستاره و زندان‌ها از سال ۲۰۱۸ است. ملک سلمان در حالی خاندان سلطنتی را ترک خواهد کرد که این خاندان در وضعیتی از هم گسیخته و ترمیم نشدنی رها خواهد شد.

پسر تندروی او، محمد بن سلمان، تحقیرآمیز ترین شیوه‌ها و دسیسه‌ها را علیه رقبایش و طوایف گسترده آنها به کار گرفته است. این کار ممکن است در آینده در صورتی که تاج و تخت را بعد از کنار رفتن پدرش از صحنه به دست بیاورد برای او تبعاتی را در پی داشته باشد. حکومت سلمان علاوه بر متخاصم ساختن اعضای با نفوذ خاندان سلطنتی همچنین باعث رویگردان شدن همپیمانان اجتماعی سنتی آنها مشخصاً گروه‌های مذهبی همواره حمایت کننده از رهبران و همچنین گروههای نیمه مستقلی که به طور تاریخی بین مصالحه و مخالفت در نوسان بوده‌اند شده است. این گروه‌ها هم اکنون قاطعانه تمام سیاست‌های بازاری سطح متوسط او را رد می کنند.

آنهایی که علیه او شورش کردند حذف شدند  و برخی دیگر که ممکن بود تحت ریاست قرار بگیرند هم اکنون در زندان هستند. گروه‌های دیگری نیز در جستجو برای پناهگاه‌های امن از کشور فرار کردند.

گروه‌های قبیله‌ای که تا پیش از این همواره وفاداری خود را به شاه نشان می‌دادند و برای سوگند بیعت عجله می‌کردند، هم اکنون نه فقط نادیده گرفته می‌شوند بلکه تحقیر می شوند. آنها اغلب در معرض خشونت علیه جان و اموالشان قرار می‌گیرند.

در پادشاهی سلمان از الحویطات در شمال تا عتیبه در مرکز، شیخ‌های قبایل و اعضای آنها یا نادیده گرفته شده‌اند یا به عنوان عتیقه‌های مربوط به گذشته دوردست کم اهمیت شمرده شده‌اند. رهبران آنها صرفاً بعد از آنکه هم پادشاه و هم پسرش آنها را تحت اطاعت درآورده و خاموش ساختند چهره‌هایی دکوری هستند. هیچ کس نمی‌داند آنها تا کی در برابر این به حاشیه رانده شدن و تحقیر کامل ساکت می‌مانند.

پادشاهی ملک سلمان وعده پروراندن شهروندان جوان جدید به جای باقیمانده‌های یک گذشته قبیله‌ای را داد. تبلیغات‌چی‌های زرنگی همچون سعود القحطانی، دست راست ولیعهد و بازوی دسترسی جهانی او، ارتقا یافته و مورد حمایت قرار گرفتند.

 

 

  • منبع خبر : مهر