مدیرعامل یکی از شرکتهای ارائهدهنده تجهیزات تولید نانوحباب از صادرات دستگاه نانوحبابساز ایران به بلاروس خبر داد. این دستگاه قرار است در بخش پرورش ماهی در این کشور مورد استفاده قرار گیرد.
به گزارش صبح اقتصاد، حسین کازرونی، مدیرعامل این شرکت اظهار کرد: دستگاههای نانوحبابساز معمولا در سه حوزه شیلات، کشاورزی هیدروپونیک و تصفیه پساب استفاده میشود. تمرکز ما در دو حوزه شیلات و هیدروپونیک است. با یکی از شرکتهای ترکیهای در بخش شیلات وارد همکاری شدهایم و از طریق این شرکت قصد داریم در منطقه CIS تجهیزات خود را توزیع کنیم. در قدم اول یک دستگاه نانوحبابساز برای استفاده در بخش پرورش ماهی به کشور بلاروس فروختهایم و به دنبال فروش به کشورهای دیگر این منطقه هستیم. البته یکی از بازارهای هدف ما بخش کشاورزی هیدروپونیک در ترکیه است.
کازرونی افزود: در داخل کشور در بخش پرورش ماهی به چندین شرکت داخلی در شهرهای مختلف نظیر سراب این دستگاه عرضه شده است و در بخش کشاورزی هیدروپونیک نیز این دستگاه در گلخانههای تولیدکننده گوجهفرنگی، کاهو و چند محصول دیگر عرضه شده است. چندی پیش یک گلخانه در رفسنجان برای تامین نیاز خود در فضای یک هکتاری از دستگاه نانوحبابساز ما استفاده کرد.
این دانشآموخته مقطع دکترای مهندسی شیمی دانشگاه تربیت مدرس یادآور شد: بهدلیل کمبود آب در کشور و تاثیر مثبت فناوری نانوحباب در گردش آب مصرف شده در استخرهای پرورش ماهی، اهمیت این فناوری در بخش شیلات بسیار زیاد است.
کازرونی درباره تاریخچه این شرکت نوپا گفت: شرکت ما از سال ۹۹ کار خود را آغاز کرد و به سرعت جایگاه خود را در این حوزه پیدا کرد. البته ۲ سال قبل از تاسیس شرکت من با فناوری نانوحباب آشنا شدم و مطالعه روی این حوزه را آغاز کردم. پس از ساخت نمونه اولیه دستگاه و کسب نتایج موفقیتآمیز اقدام به ثبت شرکت کردم. در حال حاضر تجهیزاتی تولید میکنیم که میتواند حبابهایی در حد ۵۰ نانومتر تولید کند. طراحی و ساخت این تجهیزات در داخل شرکت انجام میشود.
مدیرعامل این شرکت تصریح کرد« پلتفرم تولید نانوحباب، قابلیت تولید انواع نانوحبابهای گازی (اکسیژن، هوا، ازن و …) را درون آب و دیگر سیالات دارد. بر اساس اطلاعات منتشر شده، استفاده از آب حاوی نانو حباب اکسیژن به طور مستقیم بر روی سلامت ریشه مؤثر بوده که منجر به بهبود جذب عناصر مغذی از طریق ریشه میشود. این موضوع منجر به افزایش تولید گیاهان میشود. همچنین افزایش ماندگاری پس از برداشت، بهبود وزن ریشه، از بین رفتن پاتوژنها و عدم نیاز به آفتکش و قارچکش، افزایش جذب عناصر مغذی نظیر کلسیم و پتاسیم و افزایش وزن برداشت از جمله مزایای استفاده از این سامانه است.
به نقل از ستاد نانو، وی افزود: در اثر تولید نانوحبابهای گازی میزان غلظت گاز به چندین برابر اشباع با پایداری بسیار مناسب افزایش خواهد یافت. برای مثال در خصوص گاز اکسیژن قابلیت افزایش میزان اکسیژن محلول به بیش از ۴۰ppm برای آب شهری ۱۰۰۰ متری از سطح دریای آزاد به وجود میآید (غلظت اشباع اکسیژن در شرایط ذکر شده در حدود ۷ppm است). در خصوص پایداری نانوحبابهای تولید شده در شرایط تست در بسته تا یک ماه و در شرایط تست باز تا یک هفته غلظت فوق اشباع تأمین میشود.
کازرونی خاطرنشان کرد: در ژنراتورهای تولید نانوحبابهای گازی، حبابهای تولید شده با ابعاد کمتر از ۱۰۰ نانومتر، دارای بار سطحی منفی بوده و علاوه بر پایداری مناسب، قابلیت افزایش غلظت گاز تا چندین برابر اشباع را دارند. این میزان برای اکسیژن محلول با استفاده از این سیستم تا ۴۵ppm خواهد بود. تلاش طراحان و سازندگان ژنراتورهای نانوحبابساز، به ارمغان آوردن امکان نصب، راهاندازی و نگهداری آسان بوده است. این ژنراتورهای نانوحباب با حداکثر بازده انحلال گاز، با توجه به دبی مورد درخواست مشتری عرضه میشود. تعبیه سیستم مکش گاز و مقاومت در برابر خوردگی در ژنراتورهای طراحی شده امکان تزریق انواع گازهای اکسنده نظیر ازن را فراهم میکند. این ژنراتورهای امکان یکپارچهسازی با حسگر سنجش اکسیژن را دارد. همچنین با توجه به درخواست مشتری، تعبیه سیستم اتوماسیون هوشمند برای این ژنراتورها قابلیت اجرا دارد.