وزیر صنعت ، معدن و تجارت گفت: با صندوق توسعه ملی جهت اختصاص وام ارزی به طرح های صادرات محورمذاکره کرده ایم، در تلاشیم وام ارزان فراهم کنیم.
به گزارش صبح اقتصاد، عباس علی آبادی – وزیر صنعت معدن و تجارت – در چهارمین رویداد ملی صنعت دانش بنیان که با محوریت سلامت برگزار شد، بیان کرد: چشم امید همه مردم به شما دانشمندان و دانش بنیان های کشوراست، مردم به شما دل بسته اند و ما سعی می کنیم با حل مشکلات، مسیر حرکت شما را باز کنیم.
وی افزود: با بانک مرکزی و وزارت اقتصاد مذاکراتی داریم و در جهت کاهش موانع ناشی از رفع تعهد ارزی تمام تلاش خود را خواهیم کرد و از تمام صاحبان صنایع حمایت می کنیم.
وزیر صمت با بیان اینکه دولت و رئیس جمهور از شما حمایت می کند، گفت: هر کدام از شما شرکت ها بدون رانت کالایی صادر کردید، صاحب ارز حاصل از صادرات هستید.
علی آبادی بیان کرد: در افزایش زمان بازگشت ارز مذاکراتی انجام داده ایم و به موفقیت هایی رسیده ایم و در کنار شرکت هایی که به مشکلاتی برخورد کرده اند، هستیم.
وزیر صمت گفت: با صندق توسعه ملی جهت اختصاص وام ارزی به طراح های صادرات محورمذاکراتی داریم و به دنبال آن هستیم وام با قیمت پایین تری به دست صنایع برسد.
وی عنوان کرد: در اتصال به شرکت های بزرگ آن قسمت که به وزارت صمت مربوط می شود، ابلاغ شده است. شرکت های بزرگ را موظف کرده ایم که شرکت های بزرگ، شرکت های دانش بنیان کوچک را حمایت کنند.
با کلیه دستگاه های اجرایی و حاکمیتی جهت اهرم سازی ابزار های در اختیار دولت مذاکراتی داریم. این مذاکرات با هدف تشویق و حتی الزام به شرکت ها به سمت بکارگیری هر یک از استراتژی ها انجام می شود.
وی با اشاره به کتاب Economic Catch-Up The Art Of گفت: اگر از مسیر نوآوری محصولی را تولید و صادرکنیم، می توانیم از بن بست مشکل مالی خارج شویم و به ثروت بزرگ دست پیدا کنیم. به این شکل رشد سریع و جهش اقتصادی اتفاق می افتد.
وزیر صمت ادامه داد: رهبر فرزانه انقلاب فرمودند سعی کنید بخشی از وقت خود را برای فکر کردن بگذارید، ما به فکر شما بیشتر نیاز داریم.
وی با بیان اینکه نوآوری مسیر اصلی است، گفت: از ایده تا فروش محصول از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
وی با اشاره به اهمیت صادرات گفت: ایران و کره جنوبی ورود به صنعت خودرو را با هم شروع کردند، اما کره جنوبی هدف خود را صادرات تعریف کرد و امروز شاهد موفقیت این کشور در عرصه خودرو هستیم.
وزیر صمت با اشاره به حمایت وزارت صمت از صادرات گفت:اگر شرکت های تولیدکننده ایرانی محصولات خود را به اروپا و آمریکا صادر کند، از وزارت صمت مشوق دریافت می کنند و در اولویت حمایت ما قرار می گیرند.
وی با بیان اینکه ارز به شرکت هایی داده می شود که صادرات بیشتری داشته باشند، گفت: شاخص نوآوری و فناوری در اولویت رتبه بندی صنایع خواهد بود.
وی با اشاره به کتاب از خوب تا عالی گفت: کسانی که به مرتبه عالی میرسند، از مرتبه متوسط جهش کرده اند، باید تولید کننده گان از تله مرگ نجات پیدا کنند و با طراحی برند اختصاصی طعم شیرین موفقیت را بچشند و در زنجیره های ارزش جهانی مشارکت کنند.
وی با اشاره به تعریف رایج از نو آوری در کشورهای در حال توسعه ، گفت: آمریکای لاتین بیشتر بر علم و تحقیقات دانشگاهی تمرکز می کند. اگر به سمتی برویم که علم و تحقیقات دانشگاهی را الگو قرار دهیم، روسیه و آمریکای لاتین می شویم. در حالی که در آسیای شرقی تمرکز جدی بر فناوری صنعتی_ بنگاهی است.
او بیان کرد: آمریکا و آسیای شرقی سامانه مدیرت دانش را ایجاد کردند و مدیریت دانش را سر لوحه خود قرار دادند. بسیاری از اساتید دانشگاه های معتبر کشور و دنیا سال های سال گلادیاتور این سامانه هستند. توصیه می کنم علاوه بر علم و دانش، به مدیریت دانش بها داده شود تا بتونیم از تمرکز صرف به تولید علم و دانش به سمت علمی کاربردی حرکت کنیم.
وی با اشاره به اهمیت تغییر الگوی تحقیقات کشور بیان کرد.بیان اینکه متاسفانه در کشور ما بیشترین نقش را در تحقیقات به ترتیب دولت، دانشگاه، شرکت های دولتی دارد در حالی که در دنیای پیشرفته برعکس است و ما باید به این سمت حرکت کنیم.
او بیان کرد: یکی از اهداف همایش دانش بنیان، گرد هم آمدن شرکت های کوچک و شرکت های بزرگ و صاحب قدرت در کنار هم است.
علی آبادی رو به شرکت های کوچک گفت: شرکت های دانش بنیان کوچک به شرکت های بزرگ قلاب شوید و با حفظ چابکی، خود را به پایگاه های محکم متصل کنید، اگر این کار رو نکنید امکان حذف شما بالا می رود.
وی افزود: حذف قیمت گذاری دستوری و خارج کردن دولت از تصدی گری دو موضوع با اهمیت است. شرکت های دولتی نباید رقیب شرکت های خصوصی شوند.
علی آبادی با اشاره به ارزش رقابت در تجارت گفت: اجازه بدهیم شرکت های خارجی نیز در صنعت ورود کنند و رقابت سالم و صحیحی داشته باشند. تعرفه کالای وارداتی باید کاملا هوشمندانه و زمان دار باشد. تعرفه اقلام واسطه ای باید کاهش پیدا کند چرا که مواد اولیه تولید هستند.
استراتژی های بین المللی شدن و توسعه صادرات
وی با بیان اینکه اولویت در تخصیص ارز به شرکت های دانش بنیان داده شود، گفت: موضوع اصلی برای صادرات این است که چطور به سمت بازار های بین المللی حرکت کنیم. اگر می خواهید بین المللی شوید شبکه ای از ارتباطات در سراسر جهان پیدا کنید و اطلاع رسانی و معرفی محصولات خود را به بهترین شکل ممکن انجام دهید چرا که در بسیاری از موارد محصولات با کیفیت از این موضوع آسیب می بینند.
علی آبادی بیان کرد: سعی کنید تا جایی که می توانید با شرکت های بزرگ دنیا پیوند برقرار کنید و ارتباطات زیادی داشته باشید. شما شرکت های دانش بنیان فرصت ها را قدر بدانید، از روابط خود استفاده و در جاهای مختلف حضور پیدا کنید.
وزیر صمت گفت: گاهی برای توسعه لازم است نمایندگی در کشورهای دیگه ایجاد کنید، و یا در آن کشور کارخانه ایجاد کنید و یا با شرکت های دیگر قرارداد ببندید وآنها فروشنده محصولات شما شوند.
وی بیان کرد: من به عنوان وزیر صمت از یک شرکتی حمایت می کنم که در کشور دیگر به عنوان یک شرکت ایرانی، محصولاتی تولید و عرضه می کند.
وی با اشاره به ادامه دار بودن همایش ملی صنعت دانش بنیان گفت: ما سرقول خودمان هستیم و ماهی یک بار دور هم جمع میشویم.
در چهارمین رویداد ملی همایش صنعت دانش بنیان که در پارک علم و فناوری برگزار شد. توافق نامه همکاری سه جانبه در جهت حمایت از صادرات محصولات دانش بنیان عرصه سلامت بین وزارتخانه های بهداشت (هیئت امنای صرفه جویی ارزی)، وزارت صمت و ستاد اقتصاد سلامت معاونت علمی ریاست جمهوری به امضا رسید.
از محصولات جدید دارویی درمان سرطان و برخی تجهیزات پزشکی تولید شرکت های دانش بنیان رونمایی شد واز شرکت های دانش بنیان برتر در حوزه سلامت تقدیر شد.
- منبع خبر : ایسنا