غنیسازی نان با نوعی قارچ موجود در خاک
به گزارش واحد علم و فناوری خبرگزاری صبح اقتصاد وبگاه سایتِکدِیلی در گزارشی آورده است:
مطالعهای که در مجله گیاهان، مردم، سیاره/ پلَنتز، پیپل، پلَنِت (Plants, People, Planet) منتشر شده، نشان میدهد کشت گندم نان همراه با یک قارچ خاص خاکی میتواند به طور طبیعی محتوای مغذی دانه را افزایش دهد.
محققان گندمهای کشتشده با قارچ رایزوفاگوس ایررگولاریس (Rhizophagus irregularis) و بدون آن را مقایسه کردند و دریافتند گندمهای همزیست با این قارچ، دانههای درشتتر با محتوای فسفر و روی بیشتر تولید میکنند. نکته مهم این است که افزایش سطح فسفر به افزایش فیتات (ترکیبی که توانایی بدن در جذب روی و آهن را کاهش میدهد) منجر نشد؛ این یعنی گندم کشتشده با قارچ در مقایسه با گندم معمولی، روی و آهن زیستفراهمتری ارائه میدهد.”غنیسازی نان”
راهی پایدار برای غنیسازی طبیعی گندم
دکتر استفانی واتسویلیامز (Stephanie J. Watts-Williams)، نویسنده مسئول این مطالعه از دانشگاه آدلاید استرالیا، میگوید: قارچهای مفید خاک میتوانند به عنوان گزینهای پایدار برای بهرهبرداری از مواد مغذی گیاهی مشتقشده از خاک استفاده شوند. در این مورد، ما قابلیتی برای غنیسازی گندم با ریزمغذیهای مهم انسانی از طریق تلقیح گیاهان با قارچهای میکوریزایی (نوعی قارچ که به صورت همزیست با ریشه گیاهان زندگی میکند) یافتیم.
این کشف میتواند به تولید گندم مغذیتر و غنیشده به صورت طبیعی، بدون نیاز به افزودنیهای شیمیایی یا دستکاری ژنتیکی منجر شود.
- منبع خبر : ایرنا