سلطانیفر گفت: میتوان طی مدت یک سال به صورت ظاهری مجموعهای به نام پارلمان جوانان ایجاد کرد اما باید هدف تاسیس این پارلمان مشخص شود. مسعود سلطانیفر در نشستی با حضور معاون ساماندهی امور جوانان وزارت کشور و سازمانهای مردم نهاد جوانان استان تهران و البرز که ظهر امروز برگزار شد، اظهار کرد: در دولت […]
سلطانیفر گفت: میتوان طی مدت یک سال به صورت ظاهری مجموعهای به نام پارلمان جوانان ایجاد کرد اما باید هدف تاسیس این پارلمان مشخص شود.
مسعود سلطانیفر در نشستی با حضور معاون ساماندهی امور جوانان وزارت کشور و سازمانهای مردم نهاد جوانان استان تهران و البرز که ظهر امروز برگزار شد، اظهار کرد: در دولت دوازدهم و با توجه به حضور و تجربیات آقای تندگویان قرار شد با سمنهای جوانان ارتباط گستردهتر، مستمرتر و عملیاتیتر داشته باشیم و به همین خاطر صحبت کردهایم تا نشستهایی را به صورت مستمر برگزار کنیم.
وی ادامه داد: عمر مردم سالاری در کشور بسیار کوتاه و حدود ۴۰ سال است. در حالیکه از نهادینه شدن مردم سالاری در کشورهای غربی و توسعه یافته در دنیا حدود سه قرن میگذرد. همچنین در کشور ما پیام جدیدی به نام مردم سالاری دینی وجود دارد. یعنی حقوق مردم با حفظ ارزشهای دینی رعایت شود که این موضوع در ابتدا برای جامعه بینالملل امری بعید به نظر میرسید که با تدبیر معمار کبیر انقلاب و شهیدان این عرصه به این امر دست یافتیم.
وزیر ورزش و جوانان اظهار کرد: مردم سالاری دینی مهمترین پیام ماست و مهمترین وظایفی که بر عهده همه مردم، مسئولان و … است دفاع از دستاوردها و گسترش مبانی مردم سالاری دینی بوده تا بتوانیم حقوق شهروندی را برای مردم در ابعاد مختلف ایجاد کنیم.
به گفته وی تجربه دموکراسی تجربه جدیدی برای ما است و مهمترین دستاورد مردم سالاری فراهم کردن ساز و کار مشارکت مردم در امور مختلف بوده که هنوز در این بخش قدمهای اول را برداشتهایم.
وی ادامه داد: در خصوص سازمان های مردم نهاد هنوز دچار سردرگمی زیادی هستیم. یعنی آیا تشکلهای ما اتاق فکر هستند؟ یا باید به آنها امور تصدیگری و نظارت بر عملکرد داد؟ یا اینکه مسئولیت برنامه ریزی را بر عهده دارند؟ در حقیقت باید مشخص شود سازمانهای مردم نهاد چه نقشی برای فرد قائل هستند. به عبارت دیگر دولت بر مدلهای توسعه یافته دنیا نقش برنامه ریزی، نظارتی و حاکمیتی دارد و همه امور اجرایی و تصدی گری بایستی به بخش خصوصی واگذار شود.
سلطانی فر با بیان اینکه در جلساتی که با حضور تشکلهای مردمی در حوزه جوانان داشتیم حرفهای خوب و انتقاداتی از سر دلسوزی و رفع شدن مشکلات توسط این سازمانهای مردم نهاد مطرح شد و فرصت مغتنم برای ما بود که از زوایای مختلف با مشکلات جوانان آشنا شویم، اظهار کرد: میتوان با سرعت پارلمان جوانان را تاسیس کرد. اما سوال این است که قرار است با تاسیس این پارلمان چه تاثیراتی را شاهد باشیم. در حقیقت کار ظاهری و شکلی را میتوان طی مدت یک سال انجام داد و پارلمانی درست کرد که در آن جلساتی برگزار میشود. ولی آیا به دنبال این هستیم؟
به گفته وی رسیدگی به امور جوانان در دولت خاتمی رونق گرفت و در دولت احمدی نژاد محدود شد و امروزه نیز در وضعیتی قرار گرفتیم که سازمان جوانان تشکیل شود و از وزارت جوانان نیز مستقل شود. در حقیقت لایحه دولت و باور دولت همین موضوع است.
وی افزود: اگر سازمان جوانان مستقل باشد و برای ایجاد همگرایی بین سازمانهای مختلف برای حل مشکلات جوانان تشکیل شود جایگاهش مقتدر بوده اما اگر ندانیم از سازمان جوانان چه میخواهیم؟ توفیقی حاصل نخواهد شد.
وی با اشاره به اینکه هر اقدامی که در خصوص ایجاد اشتغال در کشور انجام میشود، بخشی قابل توجهی از آن مربوط به جوانان است، گفت: در خصوص مسائلی چون مسکن، ازدواج و … شاید بتوان با اختصاص منابعی بیشتر و ارائه وام انگیزه ایجاد کرد. اما اگر در مسائل فرهنگی باورهای فرهنگی کار نشود این وامها و منابع بیشتر نیز بی فایده خواهند بود. در حقیقت بهتر است نگاهی کیفی گرایانه را در کنار عمل کمی گرایانه قرار دهیم.
وزیر ورزش و جوانان در ادامه اظهار کرد: ما نسلی بودیم که از سال ۵۶ فراز و نشیبهای انقلاب، جنگ، توسعه، تحریم را با گوشت و پوست خود لمس کرده و به نظرم این موضوع توفیق بزرگی است. در حقیقت همه فراز و نشیبها و بالا و پایین شدنها را دیدهایم و به نسل ما نیز اعتماد شد. بنابراین بایستی به نسل جوان امروز نیز اعتماد کرد و متقابلا از آنها مسئولیت خواست و زمینه کار و فرصت برای آنها فراهم شود.
وی در ادامه تشریح کرد: اگرچه نسل قدیم فراز و نشیبهای زیادی را به چشم دید و اعتماد زیادی به آن شد اما هزینه سنگینی پرداخت و شهدا و جانبازان زیادی را نیز در پی داشت و امروزه نیز باید برای حل مسائل جوانان فکری کرد.
سلطانیفر با بیان اینکه امروزه نیز باید برای مسائل جوانان فکری کرد، گفت: مسائل جوانان جز با تعامل، همدلی، هماهنگی، همت حل شدنی نیست. بایستی همه با هم فکر کنیم که قرار است چه کاری انجام دهیم. از تشکلات چه انتظاری داریم و نقشه راه را برای رسیدن از وضعیت موجود به وضعیت موعود و ابزار و امکانات لازم را مشخص کنیم تا به اهدافمان برسیم.