ورود فخیمه الوزرا از کشور جان جانانِ بعضی اعیان و اشراف، به ایران موجب مسرت خیلی ها گردید و ملاقات با اکثر اعاظم دولت و قوای مقننه بسیارترها را خوشحال نمود که بالاخره کشورایران نماینده محبوبشان را تحویل هم گرفت اما در میان همه ملاقاتها ملاقات علی آقا از همه تعجب انگیزانه تر جلوه کرد […]
ورود فخیمه الوزرا از کشور جان جانانِ بعضی اعیان و اشراف، به ایران موجب مسرت خیلی ها گردید و ملاقات با اکثر اعاظم دولت و قوای مقننه بسیارترها را خوشحال نمود که بالاخره کشورایران نماینده محبوبشان را تحویل هم گرفت اما در میان همه ملاقاتها ملاقات علی آقا از همه تعجب انگیزانه تر جلوه کرد چرا که ایشان در جریان برجام به بوریس جانسون انتقادی شوخی مابانه را مطرح فرمودند.
جناب لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در دیدار با وزیر خارجه انگل استان و هیات همراه از ابراز همدردی دولت و ملت انگلیس در مورد زلزله اخیر تشکر فرموده و اظهار داشتند که ما خواهان گسترش روابط اقتصادی با اتحادیه اروپا هستیم (به انگلیس بعد از براکزیت چه ربطی داشت؟ معلوم نیست؟)، روابط ایران و انگلیس اگر چه تاریخ طولانی دارد اما همیشه با فراز و فرود روبه رو بوده است.
ایشان به اوشان گفتند ما مخالف لشکرکشی به سایر کشورها هستیم، از سال ۲۰۰۰ که ارتش های آمریکا و انگلیس ابتدا به افغانستان و سپس عراق حمله کردند منطقه شاهد آشفتگی شد و هر روز این آشفتگی بیشترشده است. این حملات عامل مهمی در گسترش تروریسم بوده و هنوز هم هست .
باید به جای ایران هراسی به آنچه در واقعیت کشورهای منطقه می گذرد توجه کرد. مردم بحرین جز دموکراسی چیز دیگری نمی خواهند، آن ها خواهان حق رأی منصفانه هستند.
علی اقا فرمودند چرا شما از سرکوب آنان حمایت می کنید، شما خود را مدافع حقوق بشر معرفی می کنید اما در اینجا از کسانی که حقوق مردم بحرین را ضایع می کنند حمایت می کنید. رئیس مجلس تاکید نمود که در یمن هم همین گونه است چرا اجازه داده نمی شود که مردم یمن خودشان برای خود تصمیم بگیرند.
شما برای کسانیکه مردم یمن را بمباران می کنند سلاح و امکانات می دهید. ما در مبارزه با تروریسم جدی هستیم در عراق و سوریه به دعوت رسمی دولت های آن کشورها وارد مبارزه با تروریسم شدیم.
رئیس مجلس با بیان اینکه ما راه حل مشکلات منطقه را سیاسی و از طریق گفت وگو و مذاکره می دانیم، خطاب به بوریس جانسون فرمودند برجام که از نظر شما یک اقدام درست و موفق بود چه کشورهایی در منطقه با آن مخالفت می کنند و حداکثر تلاش خود را به کار بردند که به نتیجه نرسد؟
حالا شما بعد از تصویب برجام اقدام جدی برای همکاری اقتصادی انجام ندادید در حالی که برخی از کشورهای اروپایی تلاش بسیار بیشتری کردند (منظور فرانسه است)حتی شما مشکل بانکی سفارت ایران در لندن را هم حل نکرده اید. ما از برجام به عنوان یک توافق نامه بین المللی حمایت می کنیم زیرا این یک توافقنامه خیلی مهم است و ما علاقمندیم نه تنها در بخش هسته ای، بلکه در بخش اقتصادی نیز مردم ایران از آن بهره ببرند.مطمئنا از تجارب شما در این زمینه می توانیم بهره مند شویم.
اینکه اغلب رسانه ها دیدار علی اقا را با وزیر خارجه انگلیس انتقادی توصیف کرده اند خوب جای خیلی تشکر دارد اما اینکه بخش برجامی ان را هم جزئی از انتقادات تلقی نموده اند محل بسیار تعجب دارد و بنظر میرسد ایشان در صحبت ها اظهار فرموده اند که نقش انگلیس در برجام چه میزان برجسته بوده است و تلویحا تشکر هم داشته اند اینکه چرا انگلیس در مقابل امریکا نایستاده بسیار طبیعی است چرا که نقش انگلیس همیشه از دو وادی نوش جان کردن بوده است و از یک طرف برجام را راه انداخته و از طرفی آمریکا را بی یال و دم و اشکم نگهداشته بسیار روشن است اما اینکه جناب رئیس مجلس به انگلیس ایراد کرده باشند که در برجام طرف آمریکا ایستاده باشد حد اقل ما در هیچ بخشی از مذاکرات ندیدیم. حضور این روزهای وزیر خارجه گاف فرموده در خصوص معامله روی جاسوس لو رفته ایشان است و طبعا ربط کمی به مسائل دیگر خواهد داشت و نظر بر اینکه جمهوری اسلامی ایران از منظر انساندوستی حاضر به آزار دیگران نیست میتوان چیزی گرفت و جاسوسی داد.
در جوف مسائل هم شوخی جناب لاریجانی جالب بود که در جوابشان باید بوریس جانسون میگفت برادر اگر انگلیس نبود که اصلا برجام نبود.
حمیدرضا نقاشیان
والسلام