پس از اعلام مصلی بهعنوان مکان برگزاری سی و یکمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، قائم مقام امور فرهنگی مصلای امام از آمادگی این مجموعه برای برپایی این نمایشگاه در فضاهای مسقف خبر داد. کریم دولتی قائم مقام بهره برداری و امور فرهنگی مصلای امام خمینی(ره) درباره میزان آمادگی این مجموعه با توجه به اعلام آن […]
کریم دولتی قائم مقام بهره برداری و امور فرهنگی مصلای امام خمینی(ره) درباره میزان آمادگی این مجموعه با توجه به اعلام آن بهعنوان مکان برای برگزاری سی و یکمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران در اردیبهشت ۹۷، گفت: خوشبختانه پیشرفتهای قابل توجهی در بخش رواقهای مصلی صورت گرفته است و در حال حاضر هم بخش قابل توجهی از روند آمادهسازی ترازهای مخلتف رواقهای شرقی و غربی انجام و در حال حاضر فضای بسیار مناسبی برای برگزاری نمایشگاه کتاب تهران که بزرگترین رویداد فرهنگی کشور به شمار میرود، در مصلی فراهم شده است.
وی افزود: ما این آمادگی را داریم که صد درصد نمایشگاه کتاب تهران را در فضای مسقف برگزار کنیم اما با توجه به جانمایی که از طرف دوستان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران صورت گرفته و مایلند بخشهای دیگری را هم به نمایشگاه اضافه کنند، شاید بیش از ۹۵ درصد نمایشگاه در فضاهای مسقف برپا شود.
دولتی با اعلام اینکه در مصلی تهران یکصد هزار متر مربع فضای مسقف تا زمان برگزاری نمایشگاه کتاب مهیا خواهد شد، یادآور شد: دوستان وزارت ارشاد و مسئولان تشکلهای صنفی حوزه نشر در این مدت بازدیدهایی را از مصلی داشتهاند و نکتهای که مدنظر آنها بود، این بود که نوعی مدیریت در تخصیص فضاهای نمایشگاهی به ناشرانی که در این نمایشگاه حضور پیدا میکنند، صورت گیرد.
قائم مقام بهرهبرداری و امور فرهنگی مصلی بزرگ امام خمینی(ره) افزود: در حال حاضر در رواق شرقی، طبقه همکف، طبقه اول و طبقه دوم که همتراز با بام شبستان است و در رواق غربی هم دو طبقه، یکی همکف که همتراز شبستان است و یکی هم طبقه اول که همتراز با بام شبستان اسـت، به فضاهای قبلی مسقف مصلی اضافه شده است. اما در بخش مسجدجامع، کماکان عملیات کارگاهی در حال انجام است و امکان استفاده از این فضاها هم به لحاظ مسائل ایمنی و هم به جهت اهمیت تکمیل پروژه، براساس زمانبندی درنظرگرفته شده، وجود ندارد.
وی با اشاره به اینکه نمایشگاه کتاب تهران بزرگترین نمایشگاه جمهوری اسلامی ایران است و مصلی، خود را موظف میداند که حق خدمترسانی را به شکل شایسته در مورد آن ادا کند، گفت: در زمینه دسترسی عموم مردم به مصلی، قطعاً برگزاری نمایشگاه کتاب در این مکان مناسبتر است؛ چه از حیث دسترسی از طریق مترو و چه از حیث فضاهای پارکینگی که در قسمتهای شمالی، شرقی و همچنین ضلع جنوبی مصلی در قسمت جنوبی خیابان شهید بهشتی وجود دارد.
دولتی با اشاره به رویکرد فرهنگی مجموعه مدیریتی مصلی به نمایشگاههای فرهنگی از قبیل نمایشگاه قرآن، نمایشگاه مطبوعات و نمایشگاه کتاب تهران، نسبت به این مسئله که مصلی حین میزبانی از این نمایشگاهها، خدمات مناسبی را هم به شرکت کنندگان در آنها ارائه کند، اظهار امیدواری کرد و گفت: به زودی و در اولین جلسهای که با نمایندگان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و ناشران خواهیم داشت، در خصوص دغدغههای فرهنگی دوطرف صحبت خواهیم کرد تا انشاءالله سرجمع تلاشها این باشد که در ۲۳ اردیبهشت ۹۷ (روز پایانی نمایشگاه کتاب) خاتمه یک نمایشگاه آبرومند را جشن بگیریم.
وی در مورد این مسئله که آیا مصلی به صورت رایگان در اختیار برگزارکنندگان نمایشگاه سی و یکم کتاب تهران قرار خواهد گرفت یا خیر؟ گفت: ما قطعاً آنچه را در توان داریم، برای برگزاری آبرومند نمایشگاه کتاب تهران، به کار خواهیم بست اما این را هم باید در نظر داشته باشیم که به هر حال مصلی برای ارائه پارهای از خدمات در حوزههای زیرساختی و شهری، هزینههایی پرداخت میکند که این نیازمند حمایت برگزارکنندگان است. حرف ما این است که عموم مردم و صنف نشر باید استفاده اصلی از نمایشگاه کتاب را ببرند و لذا ما همه باید به وظیفه خودمان در ارائه خدمات به قشر فرهنگی و کتابخوان کشور عمل کنیم.
قائم مقام بهره برداری و امور فرهنگی مصلی امام خمینی(ره) در خصوص این مسئله که سخنگوی شورای سیاستگذاری نمایشگاه کتاب با عنوان کردن این موضوع که این نمایشگاه به دلیل عدم آمادگی کامل مجموعه شهر آفتاب، فعلاً و به صورت موقت به مصلی برمیگردد و به نوعی با این سخن موقتی بودن برگزاری نمایشگاه در مصلی را هم عنوان کرده و آیا مصلی چنین شرطی را میپذیرد؟، گفت: تصمیمگیری درباره مکان برگزاری نمایشگاه در دورههای آتی بر عهده شورای سیاستگذاری نمایشگاه کتاب است البته ما به واسطه اینکه مصلی به صورت موقت دوباره میزبان این نمایشگاه میشود، خللی در همکاری مان برای برگزاری دوره سی و یکم نمایشگاه ایجاد نخواهد شد و در این زمینه کوتاهی نخواهیم کرد.
وی در پایان تاکید کرد: امیدواریم نمایشگاه کتاب در سالهای آتی هم در هر جایی که برگزار میشود، بیشترین نفع را برای عموم مردم و ناشران داشته باشد. در همین جا لازم است که بنده از پیگیری و توجه رسانهها نسبت به مسئله مکان برگزاری نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران تشکر کنم چرا که به واقع اگر پیگیریهای آنها نبود و نباشد، ما در برپایی چنین رویدادهای مهمی دچار مشکل میشویم.