در حالی که قبلا تصور می شد برطرف شدن مازاد عرضه ال ان جی در بازار سال ها طول خواهد کشید، افزایش تقاضا برای خرید گاز از سوی چین، هند و کشورهای جنوب شرق آسیا در حال کاهش این مازاد است. بدین ترتیب این افزایش تقاضا فرصت حضور تولید کنندگان جدید از شرق آفریقا تا […]
در حالی که قبلا تصور می شد برطرف شدن مازاد عرضه ال ان جی در بازار سال ها طول خواهد کشید، افزایش تقاضا برای خرید گاز از سوی چین، هند و کشورهای جنوب شرق آسیا در حال کاهش این مازاد است. بدین ترتیب این افزایش تقاضا فرصت حضور تولید کنندگان جدید از شرق آفریقا تا آمریکای شمالی را در بازار گاز آسیا فراهم می سازد.
آمارهای موسسه ایکون نشان می دهد میزان واردات ال ان جی در جهان از سال ۲۰۱۵ به این طرف با رشدی ۴۰ درصدی به حدود ۴۰ میلیارد متر مکعب در ماه رسیده است. این رشد تقاضا در سال ۲۰۱۷ سرعت بیشتری گرفته و میزان واردات به لطف افزایش تقاضای چین، کره جنوبی و ژاپن یک پنجم افزایش یافته است.
به دنبال توسعه قابل توجه تاسیسات تولید گاز در کشورهای جهان از ابتدای دهه ۲۰۰۰ میلادی، بازار ال ان جی آسیا از سال ۲۰۱۵ با مازاد عرضه مواجه بوده است. اما سیاست حرکت به سوی افزایش مصرف گاز در چین در سال گذشته و همچنین رشد قوی اقتصادی در کشورهای آسیایی موجب رشد تقاضا شده است. همچنین سرمای هوا در زمستان امسال در دو برابر شدن قیمت ال ان جی در معاملات فوری از اواسط سال ۲۰۱۷ موثر بوده است.
با توجه به ادامه برنامه گازی سازی صنایع چین و تاخیر در چند پروژه صادرات گاز، انتظار می رود بازار ال ان جی تا پایان سال ۲۰۱۸ در وضعیت متوازن باقی بماند.
جون نیشیزاوا، معاون بخش انرژی شرکت میتسوبیشی ژاپن گفت: «وضعیت متوازن بازار گاز تداوم خواهد داشت زیرا تقاضا در حال افزایش است و پروژه هایی که قرار بود به بهره برداری برسند به تاخیر افتاده اند.» از جمله این پروژه ها می توان به پروژه پایانه صادرات ال ان جی کامرون در لوئیزیانای آمریکا و پروژه فری پورت ال ان جی در تگزاس اشاره کرد.