وزیر تعاون با اشاره به اینکه با وجود گذشت ۸۰ سال از اجرای برنامه های توسعه ای اما سفره های مردم همچنان خالی است، گفت: امروز جامعه مزدبگیر کشور به لحاظ قدرت خرید وضعیت مناسبی ندارد. علی ربیعی در مراسم اتحادیه جهانی کارگران که با حضور هیات رئیسه این اتحادیه در محل هتل همای تهران […]
علی ربیعی در مراسم اتحادیه جهانی کارگران که با حضور هیات رئیسه این اتحادیه در محل هتل همای تهران برگزار شد، گفت: خوشحالم که در جمع اعضای اتحادیه جهانی کارگری دنیا هستم و مفتخرم که در سومین نشست این اتحادیه حضور دارم، لذا امیدوارم مباحثی که صورت می گیرد، در نهایت به بهبود وضعیت کارگران کمک کند.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به اینکه پیش از مسئولیت وزارت، موسس اتحادیه کارگری ایران بودم، ادامه داد: با مشکلات زندگی کارگری به خوبی آشنایی دارم و زندگی کارگری را درک کرده ام. امروز به عنوان وزیر اعلام می کنم که تمام مسیرهای سخت زندگی کارگری را طی کرده ام و با پیچ و خم های زندگی این قشر از جامعه به خوبی آشنایی دارم.
وی ادامه داد: به عنوان کارگر زمانی در بخش آرماتوربندی ساختمان فعالیت می کردم و آخرین شغل من به عنوان کارگر، مربوط به دوران پیروزی انقلاب در شرکت جنرال موتورز بود، بنابراین زندگی کارگری و پیچ و خم های این مسیر را به خوبی درک می کنم.
ربیعی افزود: همچنین پدرم کارگر راه آهن بود. با این حال سختی زندگی کارگری، دوران بازنشستگی کارگر و نداشتن امنیت شغلی را به خوبی حس می کنم و اکنون که به عنوان وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی مسئولیت دارم، باید در راستای اجرای سیاست های ضدفقر و کاهش نابرابری درآمدی برنامه ریزی کنم.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در ادامه به مشکلات بیکاری اشاره کرد و خطاب به هیات رئیسه اتحادیه جهانی کارگران گفت: از طرفی در حوزه اشتغال به عنوان وزیر مسئولیت دارم که امروز به دلیل رشد جمعیت در برهه ای از زمان با بحران بیکاری و انباشت نیروی کار مواجه هستیم، بنابراین مسئولیت امروز خود به عنوان وزیر را یک فرصت تاریخی برای خود می دانم.
وی با تاکید بر اینکه معتقدم مشکلات زندگی کارگران امروز با پیچیدگی های خاصی مواجه است، افزود: اما باید بی وقفه تلاش کنیم تا کارگران دنیا از جمله ایران زندگی بهتری داشته باشند.
ربیعی با بیان اینکه متاسفانه شاخص نابرابری در انواع مختلف ادامه دارد، گفت: حدود ۸۰ سال است که کشور ایران برنامه های توسعه ای را دنبال می کند اما هنوز سفره های مردم خالی است و قدرت خرید جامعه مزدبگیر امروز وضعیت مناسبی ندارد.
وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی افزود: یکی از سیاست هایی که طی پنج سال گذشته به عنوان وزیر دنبال کردم، پیشی گرفتن میزان افزایش مزد بر تورم بود و سعی کردیم بازنشستگان طی چهار سال گذشته بیش از نرخ تورم دریافتی داشته باشند. همچنین تلاش کردیم درصد افزایش مزد سالانه جامعه کارگری بیش از نرخ تورم باشد اما مشکلات معیشتی جامعه کارگری فراتر از این مباحث است.
ربیعی همچنین در بخش دیگری از اظهاراتش با بیان اینکه مسئله کارگران در منطقه نسبت به دنیا پیچیدگی های بیشتری دارد، گفت: متاسفانه جنگ، تروریسم و حمله های عراق زمینه بیکاری در کشور عراق را فراهم کرد و امروز حدود سه میلیون مهاجر بیکار ناشی از جنگ به ایران مهاجرت کرده اند، هر چند من به عنوان وزیر کار در ایران برای اشتغال این افراد سخت گیری نمی کنم و پذیرای آنها هستیم، اما مسائل منطقه از جمله مناقشات سوریه، سودان و یمن علاوه بر بیکاری، فقر را در منطقه گسترش داد.
وی با اشاره به سیاست های توسعه آموزش های فنی و حرفه ای در جهت تقویت مهارت نیروی کار را از جمله سیاست های وزارت کار عنوان کرد و افزود: ما باید بتوانیم دانش و داشته های خود را در حوزه آموزش های فنی و حرفه ایبا کشورهای دیگر به اشتراک بگذاریم که این سیاست را نیز دنبال می کنیم.
ربیعی همچنین گفت: موضوع تکنولوژی و توسعه فناوری وضعیت نیروی کار در آینده را با ابهامات بیشتری مواجه می کند که باید در این زمینه سیاست های شفاف اتخاذ شود.