«محمد بن سلمان» ولیعهد عربستان سعودی در مصاحبه با شبکه سی بیاس آمریکا اظهاراتی علیه ایران مطرح کرده است. او در این مصاحبه حاکمیت ایران را با «هیتلر» مقایسه کرده و گفته است که : ایران رقیب عربستان سعودی نیست. ارتش ایران جزو پنج ارتش بزرگ جهان اسلام هم نیست. اقتصاد عربستان بزرگتر از اقتصاد ایران است. ایران خیلی تا برابر شدن با عربستان فاصله دارد. ایران هم مانند هیتلر به دنبال توسعه نفوذش در منطقه است. اروپاییها زمانی خطرات اقدامات هیتلر را متوجه شدند که دیگر دیر شده بود. من نمیخواهم این اتفاق در خاورمیانه بیافتد. این شاهزاده با بیان اینکه ما به دنبال سلاح اتمی نیستیم، بیان کرده است که : اما اگر ایران بمب اتم بسازد، ما هم در اسرع وقت این کار را خواهیم کرد. این اظهارات در شرایطی اظهار میشوند که محمد جواد ظریف وزیر خارجه ایران که در نشست خبری در اسلامآباد پاکستان سخن میگفت اعلام کرد ایران امنیت و ثبات همسایگانش را امنیت و ثبات خود به شمار میآورد. وی همچنین برای صحبت با عربستان سعودی در زمینه موضوعات جاری اعلام آمادگی کرد. روابط نه چندان گرم ایران و عربستان سعودی از سال ۲۰۱۱ و بروز تحولات در کشورهای عربی (موسوم به بهار عرب) پرتنش شد؛ تنشهایی که با جان باختن صدها تن زائر ایرانی در مراسم حج سه سال پیش شدت گرفت.«مشکلاینجا است که سعودیها فکر میکنند به سودشان است که دنیا ایران را تهدیدی علیه آنها به شمار بیاورد. حال اینکه دلیلی برای دشمنی میان ایران و عربستان وجود ندارد. اما حرف ما به آنها این است که نمیتوانید امنیت را از بیرون برای منطقه تأمین کنید.» اما بهرام قاسمی سخنگوی وزارت امور خارجه روز پنجشنبه در واکنش به اظهارات تحقیر کننده محمد بن سلمان ، سخنان فاقد درایت و مملو از عصبیت ناروای ولیعهد عربستان را یادآور جاهلیت بدوی خواند که تنها رجز خوانیهایتهی مایه دوران جاهلی را به اذهان متبادر میسازد. او اظهار داشت که: اگر این شاهزاده جوان اینگونه میاندیشد پس چگونه است هر دم نزد اربابان خود از خطر ایران عجز و لابه میکند و هر بار هم بعد از آن همه تمنای زبونانه دست خالی اما دوشیده شده باز میگردد؟ قاسمی ضمناگفت : بهتر است کشوری که بیش از ۳ سال در مقابل مردم تحت محاصره و بی سلاح و بی دفاع یمن به زانو درآمده و مقاومت آنان خواب از چشمانش ربوده است از اندازه ارتش و اقتصاد خود دم نزند و همچنان با تقدیم داشتههایمالی مردم حمید رضا نقاشیان
«محمد بن سلمان» ولیعهد عربستان سعودی در مصاحبه با شبکه سی بیاس آمریکا اظهاراتی علیه ایران مطرح کرده است.
او در این مصاحبه حاکمیت ایران را با «هیتلر» مقایسه کرده و گفته است که :
ایران رقیب عربستان سعودی نیست.
ارتش ایران جزو پنج ارتش بزرگ جهان اسلام هم نیست.
اقتصاد عربستان بزرگتر از اقتصاد ایران است.
ایران خیلی تا برابر شدن با عربستان فاصله دارد.
ایران هم مانند هیتلر به دنبال توسعه نفوذش در منطقه است.
اروپاییها زمانی خطرات اقدامات هیتلر را متوجه شدند که دیگر دیر شده بود.
من نمیخواهم این اتفاق در خاورمیانه بیافتد.
این شاهزاده با بیان اینکه ما به دنبال سلاح اتمی نیستیم، بیان کرده است که :
اما اگر ایران بمب اتم بسازد، ما هم در اسرع وقت این کار را خواهیم کرد.
این اظهارات در شرایطی اظهار میشوند که محمد جواد ظریف
وزیر خارجه ایران که در نشست خبری در اسلامآباد پاکستان سخن میگفت اعلام کرد ایران امنیت و ثبات همسایگانش را امنیت و ثبات خود به شمار میآورد.
وی همچنین برای صحبت با عربستان سعودی در زمینه موضوعات جاری اعلام آمادگی کرد.
روابط نه چندان گرم ایران و عربستان سعودی از سال ۲۰۱۱ و بروز تحولات در کشورهای عربی (موسوم به بهار عرب) پرتنش شد؛ تنشهایی که با جان باختن صدها تن زائر ایرانی در مراسم حج سه سال پیش شدت گرفت.«مشکلاینجا است که سعودیها فکر میکنند به سودشان است که دنیا ایران را تهدیدی علیه آنها به شمار بیاورد. حال اینکه دلیلی برای دشمنی میان ایران و عربستان وجود ندارد.
اما حرف ما به آنها این است که نمیتوانید امنیت را از بیرون برای منطقه تأمین کنید.»
اما بهرام قاسمی سخنگوی وزارت امور خارجه روز پنجشنبه در واکنش به اظهارات تحقیر کننده محمد بن سلمان ، سخنان فاقد درایت و مملو از عصبیت ناروای ولیعهد عربستان را یادآور جاهلیت بدوی خواند که تنها رجز خوانیهایتهی مایه دوران جاهلی را به اذهان متبادر میسازد.
او اظهار داشت که: اگر این شاهزاده جوان اینگونه میاندیشد پس چگونه است هر دم نزد اربابان خود از خطر ایران عجز و لابه میکند و هر بار هم بعد از آن همه تمنای زبونانه دست خالی اما دوشیده شده باز میگردد؟ قاسمی ضمناگفت : بهتر است کشوری که بیش از ۳ سال در مقابل مردم تحت محاصره و بی سلاح و بی دفاع یمن به زانو درآمده و مقاومت آنان خواب از چشمانش ربوده است از اندازه ارتش و اقتصاد خود دم نزند و همچنان با تقدیم داشتههایمالی مردم
حمید رضا نقاشیان